Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 11. 8. 2023 - 17. 8. 2023

TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic

Vydáno: 11.08.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V polovině srpna nelze v televizních programech hledat nějaké zásadní premiéry. Do našeho výběru se tak podobně jako v týdnu minulém dostaly většinou takřka neznámé počiny, které se mnohdy vysílají jen velmi vzácně.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dámy v černém (Ladies in Black) (pátek 11. 8., Nova Cinema, 17.50 - 20.00 / sobota 12. 8., 10.30 - 12.30 / pondělí 14. 8., 07.55 - 10.05)

Plakát filmu Dámy v černém / Ladies in Black
© IMDb
Pět let stará australská komedie v našich končinách není nijak zvlášť známá, což má svou logiku. Režisér a spoluscenárista Bruce Beresford v ní totiž uchvátí především dobovou atmosférou padesátých let a velmi specifickým poetickým a melancholickým laděním, z něhož je znát absolutní nadhled. Děj jako takový nemá smysl moc řešit, protože prakticky neexistuje a je plný klišé, překvapivě moc nefunguje ani humor a někdy trochu zbytečně se autor pokouší o dramatický přesah, který se mu ale nedaří skoro vůbec. Přesto má ale výsledek zvláštní energii, nenudí, je poměrně laskavý a příjemně odsýpá. Do značné míry za to ale může i obsazení, v němž se sešli Julia OrmondAngourie RiceRachael Taylor nebo Vincent Pérez. Oddechovka na konec pracovního týdne, která přece jen potěší více ženské publikum. 

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Madeleine St. John.

Originální trailer filmu Dámy v černém / Ladies in Black

Bojovný muž z Kentucky (The Fighting Kentuckian) (sobota 12. 8., ČT2, 12.50 - 14.30)

Plakát filmu Bojovný muž z Kentucky / The Fighting Kentuckian
© IMDb
Western z konce čtyřicátých let je v tuzemsku takřka neznámý a jeho zařazení do programu je velikou raritou. Už jeho samotné žánrové zařazení je problematické, neboť režisér a scenárista George Waggner v něm zkombinoval klasický western s válečným dramatem a částečně komedií a výsledek z dnešního pohledu lehce drhne. Značně naivní příběh totiž zbytečně uvozují vnitřní monology hlavního hrdiny, které jsou příliš doslovné, klíčová romantická zápletka taktéž není tak atraktivní, jak tvůrci asi předpokládali, děj nedává úplně smysl a ani humor tolik nefunguje. Na druhou stranu tu jsou výborné a hodně netradiční a originální kostýmy a velmi dobrá závěrečná akce, která má spád. Nad vodou snímek drží i obsazení, v němž je hlavní hvězdou spolehlivý John Wayne, jemuž sekundují třeba Oliver HardyJohn Howard nebo Marie Windsor, našinec pak ocení i účast Very Ralston a Huga Haase. Zapomenutá záležitost na víkendové odpoledne.

Zajímavost: Jedná se o jeden z pouhých dvou filmů, v nichž hrál Hardy bez Stana Laurela.

Originální trailer filmu Bojovný muž z Kentucky / The Fighting Kentuckian

Želvy Ninja 2 (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows) (sobota 12. 8., Prima Cool, 14.50 - 17.15 / středa 16. 8., Prima Max, 08.10 - 10.25)

Český plakát filmu Želvy Ninja 2 / Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
© Facebook tvůrce
Sedm let staré pokračování tehdy nejnovější verze legendárních želvích dobrodružství skončilo na půli cesty a jen dokázalo, že hrané adaptace slavného komiksu dopadají rozpačitě. Režírující Dave Green by v něm evidentně přitvrdil, byl ale svázán přístupností, takže z temnější atmosféry toho moc nezůstalo a přednost dostal infantilní humor a atraktivní zápletka s motivem cestování v čase, která ale neřešila logiku a je dost na vodě. Moc uspokojivé nejsou ani digitální efekty, kterých je zbytečně moc a jsou příliš viditelné. Dojem ale rozhodně vylepšují nijak objevná, ale solidní akce, bizarní vzhled většiny záporáků, svižné tempo a specifická nostalgická nálada, která útočí především na ty, kteří na populárních "želvácích" vyrůstali. V obsazení se sešli Megan FoxLaura LinneyWill Arnett nebo Tyler Perry. Nenáročná podívaná na víkendové odpoledne, o níž se více dočtete v naší recenzi

Zajímavost: Jde o vůbec první hraný film, v němž vystupují Krang, Bebop a Rocksteady.

Český trailer filmu Želvy Ninja 2 / Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows

Mnoho povyku pro nic (Much Ado About Nothing) (sobota 12. 8., Nova Cinema, 17.40 - 20.00 / neděle 13. 8., 10.40 - 12.55)

Plakát filmu Mnoho povyku pro nic / Much Ado About Nothing
© IMDb
Jak už název napovídá, komedie z první poloviny devadesátých let je adaptací slavné hry Williama Shakespearea. Režijně, scenáristicky i ztvárněním hlavní role se jí ujal Kenneth Branagh, který neměl potřebu jakkoli modernizovat a vycházel z původního textu scénáře, který zachoval takřka doslova. Tím měl práci částečně usnadněnou, protože nadčasový a odlehčený příběh zaobalil do pohodové atmosféry, kterou ještě dotvořila výborná hudba Patricka Doylea. Podařilo se mu také eliminovat určitou divadelnost, neboť vše zrealizoval v nádherných lokacích zabíraných malebnou kamerou a nasadil svižné tempo, v němž se ale rozhodně nikdo neztratí v množství dialogů. Vrcholem je nicméně hvězdné obsazení, v němž se krom samotného tvůrce objeví třeba Kate BeckinsaleEmma ThompsonMichael KeatonImelda StauntonDenzel Washington a ne úplně výrazný Keanu Reeves. Spolehlivá klasika.

Zajímavost: Závěrečná scéna, kde všichni tančí a zpívají, je natočena na jeden záběr.

Oficiální trailer filmu Mnoho povyku pro nic / Much Ado About Nothing

Válka vynálezců (The Current War) (sobota 12. 8., Nova Cinema, 20.00 - 22.05 / neděle 13. 8., 14.25 - 16.25 / pondělí 14. 8., 11.55 - 14.00)

Plakát filmu Válka vynálezců / The Current War
© Impawards
Šest let staré drama je u nás známé jen minimálně a oficiální cestou se shání velmi těžko. Jeho nejslabším článkem je režírující Alfonso Gomez-Rejon, který měl k dispozici příběh s velkým potenciálem, který ale nedokázal úplně vytěžit. A je to škoda, protože dobová atmosféra je velmi dobrá, tempo potřebně svižné a také kamera se maximálně snaží a vytváří místy fascinující obrazy. O to víc pak bije do očí, jak je zápletka nedotažená, místy se hodně táhne, především je ale zoufale nevýrazná, nezajímavá a chybí v ní jediná zapamatovatelná scéna, kde by byly znát emoce. Z toho pak rezultuje to, že je vlastně jedno, jestli skutečné události, z nichž vychází, zpracovává historicky přesně, nebo dost fabuluje. Nejsilnější stránkou snímku tak zůstává obsazení, v němž titulní role ztvárnili velmi dobří až výborní Benedict CumberbatchMichael Shannon a Nicholas Hoult, jimž zdatně sekundovali například Tom HollandTuppence MiddletonMatthew Macfadyen nebo Stanley Townsend. Tip s promarněným potenciálem.  

Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla na MFF v Torontu.

Oficiální trailer filmu Válka vynálezců / The Current War

Když rozvod, tak rozvod (úterý 15. 8., Televize Seznam, 20.10 - 21.31 / středa 16. 8., 21.50 - 23.15)

Plakát filmu  / Když rozvod, tak rozvod
© CSFD
Normalizační komediální drama z počátku osmdesátých let není ničím výjimečné a postupem let poměrně zestárlo. Režisér a spoluscenárista Štěpán Skalský v něm řešil nenáročné, ale nadčasové téma vztahů a druhých šancí, které poměrně funguje i dnes, s uplynulým časem ale pochopitelně působí lehce naivně. Opíral se tak zejména o vesměs pohodovou atmosféru, v níž se střídají scény humorné s těmi vážnějšími, pozitivem budiž, že jsou relativně vyvážené, i když ne vždy fungují a dialogů je v nich přece jen zbytečně moc. Tempo je naštěstí poměrně svižné a stopáž střídmá, takže by se divák neměl úplně nudit. Jak to v podobných počinech své doby bylo běžné, obsazení bylo i v této nevýrazné žánrovce více než slušné a kraloval mu Vladimír Menšík, který si snímek vesměs ukradl pro sebe, společnost mu pak dělali třeba Veronika ŽilkováJan ČenskýLaďka Kozderková nebo Blanka Bohdanová. Nenáročný a zapomenutelný tip.  

Zajímavost: Na snímku výtvarně spolupracoval kreslíř a humorista Jiří Winter Neprakta.

Televizní spot k filmu Když rozvod, tak rozvod

Elena a muži (Elena et les hommes) (středa 16. 8., ČT2, 22.10 - 23.50 / čtvrtek 17. 8., 09.25 - 11.00)

Plakát filmu Elena a muži / Elena et les hommes
© CSFD
V tuzemsku málo známé italsko-francouzské komediální drama z druhé poloviny padesátých let trochu mate tělem a znalejšího diváka možná zklame. Režijně a scenáristicky je pod ním totiž podepsán Jean Renoir, ten už ale tehdy byl v závěru kariéry a rezignoval v něm na nějakou snahu o přesah nebo přílišné umění. Místo toho natočil přímočarou podívanou, která měla za cíl hlavně diváky pobavit. To se mu povedlo jen částečně, neboť příběh je prostinký, nedává moc smysl a mění se v přiznanou frašku, která je ale někdy rozpačitá a nevyrovnaná. Technicky se ale přece jen jméno velikána projevuje, protože dobová atmosféra je takřka perfektní a výprava a zejména kostýmy jsou uchvacující a sytě barevné, a i když jde viditelně o studiové dílo, kulisy jsou vybrány poměrně dobře a příliš nevyrušují. Klíčové bylo obsazení, v němž hlavní role ztvárnili spolehliví Ingrid Bergman a Jean Marais, kterým sekundovali třeba ještě Mel FerrerJuliette Gréco nebo Pierre Bertin. Tip, který se vzhledem ke krátké stopáži dá vidět i dnes, jen je potřeba trochu tolerance.

Zajímavost: Ve Francii měl snímek premiéru 12. září 1956.

Originální trailer filmu Elena a muži / Elena et les hommes

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu (19.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Mean Girls přebírají vládu (15.01.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu