Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 7. týden

Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho

Vydáno: 14.02.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Sony

Na Valentýna vstoupí do kin komiksovka Madam Web, která bude spoléhat na speciální projekce (nejen) pro zamilované, zda jí to ale pomůže, ví bůh. Premiéry se v tomto týdnu dočká i jeden z oscarových favoritů, drama Zóna zájmu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Madam Web (Madame Web) (Falcon)

Český plakát filmu Madam Web / Madame Web
© CSFD
Neslavně odstartované univerzum ze světa Spider-Mana pokračuje další komiksovskou, která představuje dalšího vedlejšího hrdinu (v tomto případě hrdinku) z příběhů Pavoučího muže. Dá se ale očekávat, že výsledek bude podobně pochybný jako v případě obou Venomů a předloňského Morbia. Tomu napovídá kampaň, kterou v dost satirickém a ironickém duchu vedou hlavní představitelky, jimiž jsou Dakota Johnson a Sydney Sweeney. Pod režií je podepsaná debutantka S.J. Clarkson, která za sebou má pár seriálových epizod. Ohlasy zatím neexistují, vzhledem k výše uvedenému je ale lepší mít očekávání dost nízko. Uvidíme, jak si snímek povede komerčně. Premiéra týdne.

Synopse: Cassandra Webb (Dakota Johnson) je zdravotnice z Manhattanu, která nedávno zjistila, že možná vidí do budoucnosti. Tváří v tvář tajemství minulosti naváže přátelství se třemi mladými ženami, které, jak sama ví, čeká zářivá budoucnost. Pokud ovšem přežijí smrtonosnou přítomnost.

Zajímavost: Poprvé se postava Madam Web objevila v komiksu v listopadu 1980.

Oficiální český trailer filmu Madam Web / Madame Web

Bob Marley: One Love (Bob Marley: One Love) (CinemArt)

Český plakát filmu Bob Marley: One Love / Bob Marley: One Love
© Kino Svět Znojmo
Jamajská reggae legenda se konečně dočkala své celovečerní hrané biografie, na níž je nejpřekvapivější to, že za ní nestojí až tak velká jména. O režii se postaral Reinaldo Marcus Green a hlavní roli ztvárnil méně známý Kingsley Ben-Adir, kterého poznají spíše seriáloví fanoušci, nejslavnější tváří v obsazení tak je Lashana Lynch. Podle synopse se zdá, že půjde o klasický biopic, zatím ale neexistují ohlasy, které by to potvrdily, nebo vyvrátily. Příznivci hudebního velikána si ale určitě do kina cestu najdou.

Synopse: Bob Marley (Kingsley Ben-Adir) je jamajským národním hrdinou, kterého ovšem trápí všudypřítomné násilí, které rozdmýchávají dva znepřátelené politické tábory a na ně napojené gangy. Trochu naivně sní o tom, že uspořádá koncert, který svede všechny dohromady a přispěje k usmíření. Jenže ještě před jeho realizací si násilí najde i jeho samotného a při útoku jsou těžce zraněni jeho manželka a manažer. V tu chvíli Bob pochopí, že na Jamajce žít nemůže a s celou rodinou se přestěhuje do Velké Británie. Tam ale na dredatého kluka v pletené hučce úplně zvědaví nejsou. Paradoxně právě v tomto prostředí se brzy jeho kariéra rozjede do výšin, o kterých se mu ani nesnilo.

Zajímavost: Obsazení hlavní role schválil a dost ovlivnil Marleyho syn Ziggy.

Oficiální český trailer filmu Bob Marley: One Love / Bob Marley: One Love

Zóna zájmu (The Zone of Interest) (Aerofilms)

Český plakát filmu Zóna zájmu / The Zone of Interest
© CSFD
O koprodukčním dramatu se hodně mluví v souvislosti s pěti oscarovými nominacemi a poměrně originálním přístupu k tématu holocaustu. Režisér a scenárista Jonathan Glazer, jenž je také mezi nominovanými, v něm totiž zobrazil tyto hrůzy z pohledu běžného života ředitele koncentračního tábora, který bydlí v jeho sousedství. O moc víc se toho nestane, proto je v tomto případě důležité být připraven, neboť dle vesměs nadšených ohlasů (určitě se ale postupem času budou objevovat i ty ne až tak spokojené) jde o dost náročnou, intenzivní a emočně těžkou podívanou, která není úplně jednoduchá na vstřebání. V hlavních rolích se objeví Sandra Hüller a Christian Friedel. Jedna z těch důležitějších premiér.

Synopse: Rudolf (Christian Friedel), Hedwiga (Sandra Hüller) a jejich děti žijí v nádherném velkém domě s krásnou udržovanou zahradou. Každý den si potrpí na společné večeři, užívají si víkendové výlety k vodě, vzpomínají na milovanou Itálii a rádi se prochází s přáteli. Zpoza zdí jejich domova se ale ozývají znepokojivé zvuky a občas něčí zoufalý pláč. Rudolf je totiž velitel koncentračního tábora v Osvětimi.

Zajímavost: Natáčení probíhalo skutečně v Osvětimi a zabralo pětapadesát dní.

Český trailer filmu Zóna zájmu / The Zone of Interest

Kočka a pes: Šílené dobrodružství (Chien et chat) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Kočka a pes: Šílené dobrodružství / Chien et chat
© CSFD
Francouzská komedie pro celou rodinu je už podle synopse dost bláznivá a neoriginální a půjde jen o to, jak je zpracována. Indicie k tomu ale divák moc nemá, protože ohlasy a hodnocení nejsou dostupné a ani jméno režisérky, scenáristky a představitelky jedné z hlavních rolí Reem Kherici nikomu moc neřekne. Jedinou známější tváří tak je její kolega Philippe Lacheau, povědomý někomu může být i Franck Dubosc. Vzhledem k tomu, že francouzské komedie a ty s digitálními zvířaty jsou u nás poměrně oblíbené, nemusí být ani tato bez šance. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Načančaná Monica (Reem Kherici) si hýčká svou internetovou celebritu, kočku Divu. Zloděj Jack (Franck Dubosc) zase právě ukradl exkluzivní drahokam, ten mu ale spolknul jeden psí podvraťák, tak mu nezbylo nic jiného než si ho osvojit. Všichni mají společnou cestu letadlem, jenže zatímco páníčci vzlétnou, kočka a pes vypadnou ze zavazadlového prostoru a zůstanou trčet na zemi. Oba páry jsou tak nuceny se spojit a své miláčky a páníčky hledat, což bude nesmírně dobrodružné a zároveň nebezpečné.

Český trailer filmu Kočka a pes: Šílené dobrodružství / Chien et chat

Písně země (Federlandet) (Film Europe)

Český plakát filmu Písně země / Fedrelandet
© CSFD
Norský dokument je sice jedna velká neznámá, ale dá se tušit, že bude plný nádherných obrazů překrásné krajiny. Pro málo známou režisérku a scenáristku Margreth Olin jde navíc o osobní záležitost, protože do něj zapojila své rodiče, s nimiž se vydala na dlouhou cestu nekonečnou přírodou. Ohlasů je naprosté minimum, jsou však vesměs nadšené a nejvíce opěvují již zmiňované scenérie. Jeden z mála dokumentů, pro které se velké plátno nejeví zbytečně.

Synopse: Na pozadí nádherných horských scenérií rodného Norska se Margreth Olin vydává s vlastními stárnoucími rodiči na existenciální cestu. Jejich lidská přítomnost je jakýmsi měřítkem rozlehlosti nekonečných přírodních prostor, protože tu jako rodina žijí odjakživa bok po boku s přírodou navzdory dobám, kdy prapůvodní síly země ukazují svou nemilosrdnou tvář.

Český trailer filmu Písně země / Federlandet

Sucho (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Sucho
© KZMJ
České drama nebude útočit na čelní žebříčky návštěvnosti, protože jde o specifickou záležitost, u níž stačí napsat jméno tvůrce, aby si ho divák dokonale zařadil. Tím je totiž režisér a scenárista Bohdan Sláma, který se vrací po čtyřech letech a už ze synopse je jasné, že půjde o další jeho typický počin o těžkém údělu lidí z maloměsta. V hlavní roli se tentokráte objeví Marek Daniel a Martin Pechlát, vedle nich pak třeba Judit PecháčekBolek PolívkaMagdaléna Borová nebo Marek Taclík. "Sucho" je zatím i ohledně ohlasů a komentářů, tak uvidíme, zda si po několika slabších momentech získá uznávaný tvůrce přízeň odborné veřejnosti.

Synopse: Co se stane, když do napjatých vztahů dvou dominantních otců zasáhne láska vlastních dětí? Zatímco Josef svou rodinu nutí ke svéráznému způsobu života na ostrůvku vegetace mezi monokulturními Viktorovými lány, Míra je zamilovaný do Josefovy dcery Žofky. Aby získal její sympatie, musí s otcem bojovat. Synova revolta staví Viktora do nové situace, ale i Josef má možnost leccos přehodnotit.

Originální trailer filmu Sucho

Vražda ing. Čerta (NFA)

Plakát filmu  / Vražda ing. Čerta
© CSFD
Digitální restaurace se dočkala lehce zapomenutá, leč pořád svěží a trochu netradiční československá komedie, která je jediným režijním počinem legendární scenáristky a kostymérky Ester Krumbachové. Možná symbolicky jde o jakousi tečku za Československou novou vlnou, jejíž vliv je na snímku znát, protože krom ústřední romantické zápletky je příběh plný chytré ironie a satiry a ve druhé polovině i metafor, podobenství, různých jinotajů a silného autorství. V titulních rolích nesourodého páru excelují Jiřina Bohdalová a Vladimír Menšík. Jedinečná příležitost vidět opomíjenou klasiku na velkém plátně.

Synopse: Navzdory své inteligenci a hezkému vzhledu žije asi čtyřicetiletá žena (Jiřina Bohdalová) sama. Ačkoli jí to vyhovuje, i na ni občas dolehne "tesknice" a ona zatouží po mužské společnosti. Jednoho dne se jí ozve přítel z mládí, Ing. Bohouš Čert (Vladimír Menšík), kterého si pamatuje jako štíhlého mladíka. Proto ho pozve na večeři, kterou připraví s mimořádnou péčí, dokonce si dá záležet i na svém vzhledu. K jejímu překvapení se ale z ing. Čerta stal zanedbaný, poživačný, drzý a nevychovaný sobec, který dost ztloustl. Delikátní večeři s chutí spořádá a ještě jí vyjí ledničku. Ona mu to přesto odpouští, protože doufá, že jí jednoho dne požádá o ruku. Ani ženská trpělivost ale není nekonečná.

Zajímavost: Menšík v průběhu natáčení přibral deset kilogramů.

Trailer restaurované verze filmu Vražda ing. Čerta

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Gump odsouvá Dunu (02.04.2024 15:21 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Koho zavoláte? (25.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život (19.03.2024 07:41 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou (18.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Panda na Dunu nestačil (12.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Kung Fu Panda vrací úder (11.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu