Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 12. týden

Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie

Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Movieplayer

I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Panenky na útěku (Drive-Away Dolls) (CinemArt)

Český plakát filmu Panenky na útěku / Drive-Away Dolls
© CSFD
Na komediálním akčním thrilleru je nejzajímavější asi to, že ho natočil a spolunapsal Ethan Coen, který se poprvé v kariéře obešel bez svého bratra. A ačkoli svůj přístup nijak nezměnil a opět se dají očekávat černý humor a absurdní situace, hodnocení jsou tentokráte rozpačitá a hovoří o zvláštním filmu, v němž chybí dějová kontinuita a zábavnost. Obsazení je překvapivě nehvězdné, protože hlavní role si zahrály Margaret Qualley a Geraldine Viswanathan, slavnější tváře si vystřihnou jen menší camea. Vzhledem k tomu, že propagace snímku je u nás dost mizivá, nedá se čekat, že by oslovil větší množství diváků. Slabší premiéra týdne.

Synopse: Divoká Jamie (Margaret Qualley) se vzpamatovává z čerstvého rozchodu, její kamarádka Marian (Geraldine Viswanathan) si zase potřebuje orazit od vyčerpávající práce. Společně se tedy rozhodnou změnit prostředí a strávit pár dní na Floridě. K jejich smůle si ale půjčí auto, které mělo posloužit partičce mafiánů k převozu kufru s velmi nebezpečným obsahem, shodou okolností právě do míst, kam obě děvčata směřují. Zatímco ona dvě tedy řeší, jak z výletu vytěžit maximum, trochu zoufalí gangsteři dělají všechno pro to, aby je dohnali a kufr jim sebrali.

Oficiální český trailer filmu Panenky na útěku / Drive-Away Dolls

Neposkvrněná (Immaculate) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Neposkvrněná / Immaculate
© Cinema City
Orientovat se v množství lacinějších hororů, které přichází do kin, je čím dál těžší a poznat je od sebe stejně tak. V tomto distributor evidentně spoléhá na popularitu Sydney Sweeney, která si zahrála hlavní roli a je jednoznačně tím největším diváckým lákadlem. Režií byl pověřen prakticky neznámý Michael Mohan a synopse vypadá klasicky dost tuctově a předvídatelně. Hodnocení je dosud hodně málo, příliš nadšená ale nejsou, takže to vskutku vypadá na další spotřební žánrovku, která za chvíli vyšumí.

Synopse: Zbožné Cecilii (Sydney Sweeney) byla nabídnuta nová pracovní příležitost v malebném italském klášteře. Nadšená po nabídce skočí a těší se na krásné prostředí proslulé stavby. Když ale přijede, je sice srdečně uvítána, nicméně velmi brzy začne tušit, že její nový domov skrývá děsivá a temná tajemství.

Oficiální český trailer filmu Neposkvrněná / Immaculate

Útěk z Utopie (Beyond Utopia) (Artcam Films)

Český plakát filmu Útěk z Utopie / Beyond Utopia
© KZMJ
Americký dokument mnohým přiblíží to, co si vůbec nedovedou představit, totiž život v absolutní nesvobodě v izolované Severní Koreji. Režisérkou je Madeleine Gavin, která využívá skryté kamery k tomu, aby představila ty odvážné, kteří se ze země pokusili uprchnout. Ohlasů je sice naprosté minimum, všechny jsou ale nadšené a hovoří o hodně silném zážitku, který může s nejedním divákem otřást. V současnosti zřejmě hodně důležitý počin.

Synopse: Co všechno jsou ochotni lidé podstoupit, aby získali svobodu? Unikátní dokument sleduje poslední známé přeběhlíky, kteří se pokusili uprchnout ze Severní Koreje, z místa, v němž vyrostli a věřili, že je rájem.


Český trailer filmu Útěk z Utopie / Beyond Utopia

Život Briana (Life of Brian) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Život Briana / Life of Brian
© CSFD
Symbolicky před Velikonocemi se na deset dní vrací do kin podle většiny diváků a odborníků ten vůbec nejlepší celovečerní film humoristické skupiny Monty Python. Ta si v něm nebere servítky a dělá si legraci z náboženských dogmat a fanatismu a krom toho nabídla i několik vůbec nejslavnějších gagů a dnes už legendární závěrečnou píseň. Režii si tentokráte uzmul jen Terry Jones, který se pochopitelně objeví i v několika rolích a společnost mu samozřejmě dělali kolegové Graham ChapmanMichael PalinJohn CleeseTerry Gilliam a Eric Idle. Dodat už zbývá snad jen to, že je neuvěřitelné, že snímek oslavil pětačtyřicátiny a pořád je aktuální.

Synopse: Brian (Graham Chapman) se narodil ve stejný den jako Ježíš Kristus. Sérií různých bizarních událostí a zvláštních náhod je po celý svůj život s mesiášem zaměňován, což mu přináší jen a jen problémy.

Zajímavost: Snímek financoval i George Harrison, který kvůli tomu založil produkční společnost Handmade Films.

Český trailer filmu Život Briana / Life of Brian

Na cestě s mámou (Á Ferð með Mömmu) (Film Europe)

Český plakát filmu Na cestě s mámou / Á Ferð með Mömmu
© CSFD
Islandsko-estonská komediální road movie vypadá podle synopse hodně zajímavě, a i když nebude asi kdovíjak originální, nemusela by být k zahození. To ostatně potvrzuje i nemnoho ohlasů, které chválí především kombinaci brutálního černého humoru a vážnějších momentů, černobílou kameru a tradičně i nádhernou islandskou krajinu. Režisérem a scenáristou je Hilmar Oddsson, který do hlavních rolí obsadil Þröstura Lea Gunnarssona a Kristbjörg Kjeld. Premiéra pro milovníky svérázných severských počinů.

Synopse: Jón (Þröstur Leó Gunnarsson) je muž středního věku, který žije se svou matkou (Kristbjörg Kjeld) v odlehlé části Islandu. Jeho matka je žena, která má ve všem jasno, proto není divu, že má naplánováno i to, co se má udělat po její smrti. Když k ní dojde, Jón svou mrtvou matku učeše a oblékne, posadí na zadní sedadlo svého starého auta, vezme s sebou věrného psa a vydává se na dlouhou cestu na druhý konec země, kde má matku pohřbít.

Oficiální český trailer filmu Na cestě s mámou / Á Ferð með Mömmu 

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo (09.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Monstra znovu v akci (08.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Gump odsouvá Dunu (02.04.2024 15:21 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Godzilla s Kongem kralují (01.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Koho zavoláte? (25.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Bob Marley stále vede (26.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Neposkvrněná (22.02.2024 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu