Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie

Vydáno: 20.03.2024 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Movieplayer

I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney.
Panenky na útěku (Drive-Away Dolls) (CinemArt)

Český plakát filmu Panenky na útěku / Drive-Away Dolls
© CSFD
Na komediálním akčním thrilleru je nejzajímavější asi to, že ho natočil a spolunapsal Ethan Coen, který se poprvé v kariéře obešel bez svého bratra. A ačkoli svůj přístup nijak nezměnil a opět se dají očekávat černý humor a absurdní situace, hodnocení jsou tentokráte rozpačitá a hovoří o zvláštním filmu, v němž chybí dějová kontinuita a zábavnost. Obsazení je překvapivě nehvězdné, protože hlavní role si zahrály Margaret Qualley a Geraldine Viswanathan, slavnější tváře si vystřihnou jen menší camea. Vzhledem k tomu, že propagace snímku je u nás dost mizivá, nedá se čekat, že by oslovil větší množství diváků. Slabší premiéra týdne.

Synopse: Divoká Jamie (Margaret Qualley) se vzpamatovává z čerstvého rozchodu, její kamarádka Marian (Geraldine Viswanathan) si zase potřebuje orazit od vyčerpávající práce. Společně se tedy rozhodnou změnit prostředí a strávit pár dní na Floridě. K jejich smůle si ale půjčí auto, které mělo posloužit partičce mafiánů k převozu kufru s velmi nebezpečným obsahem, shodou okolností právě do míst, kam obě děvčata směřují. Zatímco ona dvě tedy řeší, jak z výletu vytěžit maximum, trochu zoufalí gangsteři dělají všechno pro to, aby je dohnali a kufr jim sebrali.

Oficiální český trailer filmu Panenky na útěku / Drive-Away Dolls

Neposkvrněná (Immaculate) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Neposkvrněná / Immaculate
© Cinema City
Orientovat se v množství lacinějších hororů, které přichází do kin, je čím dál těžší a poznat je od sebe stejně tak. V tomto distributor evidentně spoléhá na popularitu Sydney Sweeney, která si zahrála hlavní roli a je jednoznačně tím největším diváckým lákadlem. Režií byl pověřen prakticky neznámý Michael Mohan a synopse vypadá klasicky dost tuctově a předvídatelně. Hodnocení je dosud hodně málo, příliš nadšená ale nejsou, takže to vskutku vypadá na další spotřební žánrovku, která za chvíli vyšumí.

Synopse: Zbožné Cecilii (Sydney Sweeney) byla nabídnuta nová pracovní příležitost v malebném italském klášteře. Nadšená po nabídce skočí a těší se na krásné prostředí proslulé stavby. Když ale přijede, je sice srdečně uvítána, nicméně velmi brzy začne tušit, že její nový domov skrývá děsivá a temná tajemství.

Oficiální český trailer filmu Neposkvrněná / Immaculate

Útěk z Utopie (Beyond Utopia) (Artcam Films)

Český plakát filmu Útěk z Utopie / Beyond Utopia
© KZMJ
Americký dokument mnohým přiblíží to, co si vůbec nedovedou představit, totiž život v absolutní nesvobodě v izolované Severní Koreji. Režisérkou je Madeleine Gavin, která využívá skryté kamery k tomu, aby představila ty odvážné, kteří se ze země pokusili uprchnout. Ohlasů je sice naprosté minimum, všechny jsou ale nadšené a hovoří o hodně silném zážitku, který může s nejedním divákem otřást. V současnosti zřejmě hodně důležitý počin.

Synopse: Co všechno jsou ochotni lidé podstoupit, aby získali svobodu? Unikátní dokument sleduje poslední známé přeběhlíky, kteří se pokusili uprchnout ze Severní Koreje, z místa, v němž vyrostli a věřili, že je rájem.


Český trailer filmu Útěk z Utopie / Beyond Utopia

Život Briana (Life of Brian) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Život Briana / Life of Brian
© CSFD
Symbolicky před Velikonocemi se na deset dní vrací do kin podle většiny diváků a odborníků ten vůbec nejlepší celovečerní film humoristické skupiny Monty Python. Ta si v něm nebere servítky a dělá si legraci z náboženských dogmat a fanatismu a krom toho nabídla i několik vůbec nejslavnějších gagů a dnes už legendární závěrečnou píseň. Režii si tentokráte uzmul jen Terry Jones, který se pochopitelně objeví i v několika rolích a společnost mu samozřejmě dělali kolegové Graham ChapmanMichael PalinJohn CleeseTerry Gilliam a Eric Idle. Dodat už zbývá snad jen to, že je neuvěřitelné, že snímek oslavil pětačtyřicátiny a pořád je aktuální.

Synopse: Brian (Graham Chapman) se narodil ve stejný den jako Ježíš Kristus. Sérií různých bizarních událostí a zvláštních náhod je po celý svůj život s mesiášem zaměňován, což mu přináší jen a jen problémy.

Zajímavost: Snímek financoval i George Harrison, který kvůli tomu založil produkční společnost Handmade Films.

Český trailer filmu Život Briana / Life of Brian

Na cestě s mámou (Á Ferð með Mömmu) (Film Europe)

Český plakát filmu Na cestě s mámou / Á Ferð með Mömmu
© CSFD
Islandsko-estonská komediální road movie vypadá podle synopse hodně zajímavě, a i když nebude asi kdovíjak originální, nemusela by být k zahození. To ostatně potvrzuje i nemnoho ohlasů, které chválí především kombinaci brutálního černého humoru a vážnějších momentů, černobílou kameru a tradičně i nádhernou islandskou krajinu. Režisérem a scenáristou je Hilmar Oddsson, který do hlavních rolí obsadil Þröstura Lea Gunnarssona a Kristbjörg Kjeld. Premiéra pro milovníky svérázných severských počinů.

Synopse: Jón (Þröstur Leó Gunnarsson) je muž středního věku, který žije se svou matkou (Kristbjörg Kjeld) v odlehlé části Islandu. Jeho matka je žena, která má ve všem jasno, proto není divu, že má naplánováno i to, co se má udělat po její smrti. Když k ní dojde, Jón svou mrtvou matku učeše a oblékne, posadí na zadní sedadlo svého starého auta, vezme s sebou věrného psa a vydává se na dlouhou cestu na druhý konec země, kde má matku pohřbít.

Oficiální český trailer filmu Na cestě s mámou / Á Ferð með Mömmu 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY