Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 11. týden

Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo

Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Neviditelné zlo (Imaginary) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Neviditelné zlo / Imaginary
© CSFD
Další z hororů, který v krátké době míří na plátna kin, vypadá ze všech směrů dost tuctově a předvídatelně a i podle ohlasů, které jsou sotva průměrné, se zdá, že opravdu půjde o spotřební žánrovku, která uspokojí méně náročné publikum. Za režií a částečně scénářem stojí Jeff Wadlow, jehož filmografie je plná podobně zapomenutelných záležitostí. V obsazení se pak objevuje plno prakticky neznámých tváří. Hodně slabá premiéra týdne.

Synopse: Žena s malou dcerkou se vrací do domu, kde kdysi vyrůstala. Jako malá tu mívala svého imaginárního kamaráda, kterého si vymyslela pro dlouhou chvíli. Teď ale s hrůzou zjišťuje, že její kamarád není až tak úplně vymyšlený a navíc je dost naštvaný, že ho kdysi opustila a odjela pryč.

Český trailer filmu Neviditelné zlo / Imaginary

Monty Python a Svatý Grál (Monty Python and the Holy Grail) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Monty Python a Svatý Grál / Monty Python and the Holy Grail
© CSFD
Zhruba na tři týdny se do kin vrací legendární a bezmála kultovní komedie, s níž se poprvé v celovečerní podobě představila neméně legendární humoristická skupina Monty Python. V záplavě absurdních a ukrutně vtipných gagů si dělá legraci z artušovského mýtu, částečně paroduje tehdy populární středověké velkofilmy a nabídne hned několik geniálních momentů, které jsou citovány dodnes. O režii se poprvé a naposledy podělili Terry Gilliam a Terry Jones, kteří pochopitelně vystupují i v hlavních rolích a chybět nesmí jejich věrní partneři Graham ChapmanEric IdleMichael Palin a John Cleese. O této legendě netřeba cokoli dalšího psát, více se případně dozvíte v našem Stroji času.

Synopse: Král Artuš (Graham Chapman) putuje napříč Británií, aby kolem sebe nashromáždil nejlepší rytíře a Bůh mu zjevil, kde najde Svatý Grál. Na své cestě se ale potkává s neuvěřitelnými bizarnostmi, musí vybojovat několik nebezpečných i intelektuálních bitev a především musí něco vědět o vzdušné rychlosti nenaložené vlaštovky.

Zajímavost: Na financování filmu se podílely i slavné kapely Pink Floyd, Genesis a Led Zeppelin.

Český trailer filmu Monty Python a Svatý Grál / Monty Python and the Holy Grail

Ella a černý jaguár (Le dernier jaguar) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Ella a černý jaguár / Le dernier jaguar
© CSFD
Francouzská dobrodružná komedie už ze synopse vypadá zcela jasně a nepřekvapivě. Běžný divák se u ní dá lákat prakticky jen na spolehlivé téma o lásce člověka ke zvířeti, pravděpodobně na nádherné lokace a zřejmě i důležité poselství. Za režií stojí Gilles de Maistre, který má s podobným typem filmů již zkušenost, v hlavních rolích se pak neobjeví nikdo extra známý. Ohlasy zatím neexistují, takže lze jen odhadovat, zda se výsledek poveze na spolehlivé vlně, nebo zkusí být alespoň trošičku originální. Premiéra, která za chvíli z nabídek kin zmizí.

Zajímavost: Ella (Emily Bett Rickards) vyrůstá v amazonském pralese, kde její otec pracuje jako lékař. Jednoho dne najde ztracené mládě vzácného černého jaguára a ujme se ho. Pojmenuje ho Hope a okamžitě se mezi nimi vytvoří silné pouto. V šesti letech je ale dívka nucena se kvůli tragickým okolnostem vrátit do New Yorku, ani tato vzdálenost ovšem pouto mezi ní a jaguárem nezničí. Když se po letech Elle dozví, že místu, kde si jako malá hrála, hrozí zánik a Hope je dokonce ve smrtelném nebezpečí, neváhá ani minutu a do Amazonie se vrátí. Když se s kočkou setká, zjistí, že šelma si na jejich přátelství stále vzpomíná. Jenže brzy mají v patách pytláky, kterým je lepší se do cesty neplést.

Český trailer filmu Ella a černý jaguár / Le dernier jaguar

Fentasy (Bioscop)

Plakát filmu  / Fentasy
© CSFD
Tak trochu pod radarem zájmu a s minimální propagací přichází do kin slovenský kriminální thriller inspirovaný skutečností. Jde ale o jednu velkou neznámou, protože režie je dílem debutujících Samuela Vicana a Anastasie Hoppan, která napsala i scénář, není tak divu, že české diváky láká plakát, na němž je krom titulní Kristíny Kanátové i David Švehlík, který bude pro zdejší publikum tou nejslavnější tváří. Ohlasy ani komentáře dosud nejsou dostupné, nedá se ale očekávat, že by zrovna tento počin měl výrazně zahýbat se žebříčky návštěvnosti.

Synopse: Sofie (Kristína Kanátová) nadevše miluje divoké večírky, na nichž jsou hlavním zdrojem zábavy látky silnější než alkohol. Se svým novým přítelem, amatérským chemikem Pellerem (Noël Czuczor), rozjíždí lukrativní podnikání. Když se totiž jakákoliv podomácku vyrobená droga řízne fentanylem, její účinky se závratně násobí. Násobí se pochopitelně i zisk a je jedno, že jejich droga je pro mnohé smrtící koktejl. Euforii ale brzy vystřídá krutý návrat do reality, protože jejich úspěch přiláká nejen policii, ale i ruskou mafii, která konkurenci netoleruje.

Originální trailer filmu Fentasy

Sladký život (CinemArt)

Plakát filmu  / Sladký život
© CSFD
To nejnovější česká komedie na žebříčky návštěvností zaútočí ve velkém stylu a lze předpokládat, že si pro sebe ihned uzme příčku nejvyšší. Předpoklady k tomu jsou jednoznačné, neboť režisérem je úspěšný producent Tomáš Hoffman, který do hlavní role obsadil Vladimíra Polívku, jemuž sekundují Petra HřebíčkováJan CinaJenovéfa BokováHynek ČermákVojtěch Kotek nebo Miroslav Táborský. Ohlasy zatím neexistují, těmi se ale bude řídit málokdo, ti ostatní si leccos domyslí po přečtení synopse, která mluví poměrně jasně. Pravděpodobný komerční hit.

Synopse: Hokejový reprezentant Rosťa Beran (Vladimír Polívka) žije v luxusním bytě, má rychlé auto a pravidelně střídá milenky, protože mu žádná není dost dobrá a navíc mu peníze a medaile mistra světa dodávají pocit nadřazenosti. Vše ale skončí nečekaným kolapsem při radovánkách s jednou blondýnkou. Transplantaci jeho nového srdce povede přísná lékařka (Petra Hřebíčková), s níž kdysi strávil jednu noc a už se jí nikdy neozval. Dluhy z rozmařilého života ho navíc připraví o všechny peníze a jediné, co mu zbude, je medaile pro mistra světa. Rosťa v sobě tak musí najít novou životní energii, optimismus a odvahu začít od nuly.

Oficiální trailer filmu Sladký život

15 x 15 x 5 (minisalon 1984) (Aerofilms)

Plakát filmu  / 15 x 15 x 5 (minisalon 1984)
© KZMJ
Česko-slovenský dokument se v kinech příliš neohřeje a dá se spíš předpokládat, že bude uváděn hodně limitovaně a pro opravdové zájemce. Režisér a scenárista Janek Růžička se v něm vrací k unikátnímu projektu Minisalon, který ve skomírajícím komunismu trochu oživil zatuchlé umělecké vody a dal šanci všem tvůrcům, kteří byli utiskováni. Jak u podobných projektů bývá zvykem, tvůrce bude hodně spoléhat na výpovědi přímých účastníků a mnohdy raritní archivní záběry. Komentáře ani hodnocení se pochopitelně nedají očekávat, takže hrstka fajnšmekrů bude muset spoléhat tak trochu na náhodu.

Synopse: V roce 1984 uspořádal výtvarník a disident Joska Skalník ilegální experiment Minisalon. Napříč československou výtvarnou scénou rozeslal čtvercové krabičky s výzvou na svobodnou uměleckou hru. Vznikla tak kolekce 244 unikátních výtvarných děl významných a často umlčovaných umělkyň a umělců, jejichž kreativita a umění žily v osmdesátých letech navzdory represivnímu režimu.

Originální trailer filmu 15 x 15 x 5 (minisalon 1984)

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou (23.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí (16.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo (09.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Gump odsouvá Dunu (02.04.2024 15:21 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Godzilla s Kongem kralují (01.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Koho zavoláte? (25.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu