Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024

TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi

Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Konec rozkvětu (Prime Cut) (pátek 26. 4., ČT2, 21.50 - 23.15)

Plakát filmu Konec rozkvětu / Prime Cut
© IMDb
Kriminální drama z počátku sedmdesátých let je v tuzemsku známé jen málo a patří k těm, která jsou dramaturgy opomíjena. Režírující Michael Ritchie v něm potěší všechny milovníky poctivých žánrovek své doby, protože si v něm vskutku na nic nehrál a natočil přímočarou záležitost s naprosto primitivní zápletkou. Ta je ale zcela záměrná, protože se místo ní mohl soustředit na budování hutnější atmosféry a celkovou stylizaci, která je precizní a funguje i díky pomalému tempu. Navíc tu nechybí několik nezapomenutelných scén, které jsou stejně bizarní jako fenomenální a neberou si moc servítky. To ostatně platí i o akci, které tedy není moc, když už se na ni ale dostane, stojí za to, protože má spád a je potřebně brutální a nekompromisní. Titulní roli si vychutnal hláškující Lee Marvin, za nímž moc nezaostává ani tradičně záporný Gene Hackman a oba pak doplňuje výtečná Sissy Spacek. Zábavný tip, který je ale určen jen fanouškům podobných záležitostí.
 
Zajímavost: Spacek v tomto filmu debutovala.

Originální trailer filmu Konec rozkvětu / Prime Cut

Hedwig a Angry Inch (Hedwig and the Angry Inch) (pátek 26. 4., Warner TV, 23.55 - 01.20)

Plakát filmu Hedwig a Angry Inch / Hedwig and the Angry Inch
© IMDb
Hudební dramedie z počátku milénia má v zámoří takřka kultovní status, v tuzemsku ji ale zná jen málokdo. Debutující režisér a scenárista John Cameron Mitchell, který si zahrál i hlavní roli, v ní dost možná částečně zadaptoval svůj vlastní život a pomohl si mnoha bizarními výjevy, které mnohdy dotáhl až do absurdna, specifickou atmosférou a hudebními scénami, které nejsou úplně muzikálové, svůj význam ale mají a hudebně se jim rozhodně nedá nic vytknout, jen textově poněkud zaostávají. Největším trumfem nicméně zůstává vizuální stránka, která je hodně výrazná, místy přehnaně barevná, především ale kombinuje i několik animovaných pasáží, které jsou velmi povedené a snímek posouvají do trochu jiné roviny. Krom samotného autora pak z obsazení stojí za zmínku ještě podobně výborný Michael Pitt. Možná škoda, že snímek není trochu divácky přístupnější. Další opomíjený tip.

Zajímavost: Film vychází z divadelní hry, která se začala hrát dva roky před jeho natočením.

Originální trailer filmu Hedwig a Angry Inch / Hediwg and the Angry Inch

My se nehněváme (Ne nous fâchons pas) (sobota 27. 4., ČT2, 14.30 - 16.05)

Plakát filmu My se nehněváme / Ne nous fâchons pas
© IMDb
Pod alternativním českým názvem Zachovejme klid se v programech objevuje nejen u nás velmi málo známá francouzská komedie z druhé poloviny šedesátých let. Režisér a spoluscenárista Georges Lautner v ní zkombinoval odlehčený žánr s gangsterkou, což se mu povedlo skoro dokonale, neboť příběh je záměrně absurdní a je z něj cítit značná nadsázka, na druhou stranu ale dokáže přinést i regulérně napínavé momenty, které jsou řemeslně zvládnuté takřka perfektně. Po většinu času je navíc humor velmi dobře vypointovaný a vychází z tradičního škorpení mezi Francií a Velkou Británií, které zde dotahuje bezmála k dokonalosti. Za zmínku pak stojí i vynikající hudba Bernarda Gérarda, která je na žánr překvapivě výrazná a velkolepá, totéž se dá říct i o výpravě, která rozhodně nezůstává někde v pozadí. V titulní roli exceluje Lino Ventura, jemuž sekundují třeba Mireille DarcJean Lefebvre nebo Michel Constantin. Škoda jen, že některé situace jsou propojovány hodně krkolomně a samotný závěr působí víceméně nastavovaně. Pohodový tip pro víkendové odpoledne.  

Zajímavost: Lino Ventura měl ke scénáři tolik výtek, že hlavní scenárista Michel Audiard byl přítomen při natáčení a přímo na místě některé scény přepisoval.

Originální trailer filmu My se nehněváme / Ne nous fâchons pas

Kingsman: První mise (The King’s Man) (neděle 28. 4., Prima Cool, 20.15 - 22.55 / pondělí 29. 4., Prima Max, 23.55 - 02.35 )

Český plakát filmu Kingsman: První mise / The King's Man
© Falcon
Před třemi lety byl uveden prequel k poměrně úspěšné a oblíbené akční sérii, za kterým opět režijně a částečně scenáristicky stál její duchovní otec Matthew Vaughn. Už tady ale bylo znát, že mu poněkud dochází invence, protože příběh je nekonzistentní a sestává z jednotlivých epizod, které jsou možná na papíře originální a zábavné, jenomže jejich realizace trochu pokulhává a navíc nedávají moc smysl. Výsledku moc nepomáhá ani dost pomalý rozjezd, v němž se toho zase tolik neděje a trochu zbytečně se noří do otcovsko-synovských vztahů, které stejně nikam příliš nedospějí. Akce je pochopitelně zvládnutá víc než dobře a udržuje si stále vysokou úroveň, ačkoli už je trochu stereotypní a očekávaná. Potěší i zajímavá práce s některými historickými postavami a nápad s alternativní minulostí, který ve svém základu poměrně funguje. Ústřední roli ztvárnil výborný a spolehlivý Ralph Fiennes, jehož doplnili kupříkladu Djimon HounsouMatthew GoodeCharles DanceGemma ArtertonDaniel Brühl nebo Rhys Ifans. Malinko rozpačitý tip, což potvrzuje i naše recenze.    

Zajímavost: Jde o poslední film, v němž na bojovou choreografii dohlížel Bradley James Allan, který zemřel 7. srpna 2021.

Oficiální český trailer filmu Kingsman: První mise / The King’s Man

Bankovní loupež (Loophole) (neděle 28. 4., ČT2, 22.45 - 00.25)

Plakát filmu Bankovní loupež / Loophole
© IMDb
Dobrodružná britská krimi z počátku osmdesátých let patří opět k těm pozapomenutým. Režírující John Quested se v ní soustředil na snahu o realističnost, která je tak velká, až snímek působí dokumentárně. To je na jednu stranu osvěžující, protože vše tak vypadá důvěryhodně, akce je tu minimum a důraz je kladen na vymýšlení plánu a psychologii postav, na tu druhou ale trochu rozpačité, protože určitých technických detailů je až příliš a samotný začátek je kvůli tomu zbytečně zdlouhavý. Postupem času ale tvůrce nasadí to správné tempo, vytvoří potřebnou atmosféru, kterou doplní precizní hudbou Lala Schifrina a jeho práce s napětím v závěru je ukázková. Hodně mu pomohlo i výborné obsazení, v němž se sešli Albert FinneyMartin SheenSusannah YorkRobert Morley nebo Jonathan Pryce. Další opomíjený počin.

Zajímavost: Snímek je inspirován skutečným případem vykradení londýnské banky.

Originální trailer filmu Bankovní loupež / Loophole

Velké trable malého města (State and Main) (pondělí 29. 4., Warner TV, 20.00 - 22.05 / úterý 30. 4., 10.45 - 12.50)

Plakát filmu Velké trable malého města / State and Main
© Movie Poster Shop
Ani miléniová komedie se v tuzemsku moc nevysílá a oficiálně už je asi nesehnatelná. Těžko hledat důvod, když děj je umístěn do vždy atraktivního filmařského prostředí a částečně si dělá legraci ze stereotypů, které se s ním pojí. Režisér a scenárista David Mamet v ní tedy ničím zvláštním nepřekvapí, udržuje ale hodně pohodovou atmosféru a soustředí se i na romantickou linii, která funguje nadmíru dobře a není kýčovitá ani prvoplánová. Situaci měl trochu ulehčenou, protože si vybral spolehlivé a výborné obsazení, v němž upoutají Philip Seymour HoffmanRebecca PidgeonWilliam H. MacyJulia Stiles nebo Clark Gregg. Vysloveně tak zamrzí snad jen pomalé tempo, v němž je celý příběh vyprávěn, které je až extrémní a nejednou vyzkouší diváckou trpělivost. Tip na začátek dalšího pracovního týdne. 

Zajímavost: Ačkoli se vše odehrává ve Vermontu, natáčení probíhalo v Massachusetts.

Originální trailer filmu Velké trable malého města / State and Main

Píseň jmen (The Song of Names) (pondělí 29. 4., ČT2, 23.15 - 01.05)

Český plakát filmu Píseň jmen / The Song of Names
© Facebook tvůrce
Před čtyřmi lety se i v tuzemských kinech mihnulo kanadské drama, které ale vzhledem ke své komornosti a malé propagaci díry do pokladen kin neudělalo. Režírující François Girard v něm nezapřel svou lásku k hudbě, takže hlavní postavou je houslista a podstatnou úlohu hraje hudba jako taková a doprovod Howarda Shorea je na podobně skromný počin až velkolepý. Samotný příběh pak sice není moc originální, ale silný v tématu a dost působivý, navíc není vyprávěn nikterak podbízivě. Tvůrce pak zvládl i střídání dvou časových rovin, které je přehledné, důsledně vyrovnané tak, aby žádná neměla převahu a udržuje si tíživou atmosféru doby. V titulních "dospělých" rolích se sešli velmi dobří a potřebně civilní Tim Roth a Clive Owen, jejichž dětští protějšci za nimi moc nezaostali, což je jedině dobře. Nepříjemným překvapením pak zůstává to, že emočně je snímek zcela prázdný, nijak s nimi nepracuje a s výjimkou trochu lacině sentimentálního závěru nechává diváka úplně klidným. Nenápadný tip.

Zajímavost: Jednu z rolí si zahrál i Saul Rubinek, který sám je synem přeživších holocaustu a narodil se v německém uprchlickém táboře.

Český trailer filmu Píseň jmen / The Song of Names

Moje nová tvář (úterý 30. 4., ČT2, 21.00 - 22.20)

Plakát filmu  / Moje nová tvář
© Falcon
Tuzemský dokument se před půl rokem mihnul i v kinech, kde pobyl jen pár týdnů, aby se nyní objevil na menší obrazovce, kde mu možná bude o něco lépe. Režisérka a spoluscenáristka Jarmila Štuková v něm zaujme hodně silným příběhem hlavní hrdinky, která prožila to, co si nikdo nedovede představit, o to víc upoutá a uchvátí její vnitřní síla, optimismus a vesměs úspěšný boj s úplně novou realitou. Vzhledem k tématu sice není snímek úplně snadný na sledování, odměnou ale bude divákům určité poselství, které nezní kýčovitě a lacině. Posmutnělou a lehce melancholickou atmosféru pak doplňuje citlivá hudba Katarzie a krásná kamera, která se tedy místy až moc zaobírá dlouhými záběry na stromy a krajinu, které ale snímek nikam neposouvají. Tip, který možná mnohým změní náhled na jejich životy.

Zajímavost: Na festivalu v Jihlavě získal snímek cenu publika.

Oficiální trailer filmu Moje nová tvář

Bronco Billy (Bronco Billy) (čtvrtek 2. 5., Warner TV, 20.00 - 22.20)

Plakát filmu Bronco Billy / Bronco Billy
© IMDb
V bohaté filmografii legendárního Clinta Eastwooda se na romantickou komedii s westernovým nádechem z raných osmdesátých let zapomíná a příliš se nepřipomíná. Dáno je to jednoznačně tím, že není tak výrazná a oproti většině autorových počinů neklade důraz na příběh a poselství, ale na určitou atmosféru a z velké části na nostalgii. Tvůrce se tu zřejmě poprvé v kariéře pokouší vyrovnat se žánrem, který ho proslavil a který v době, kdy snímek vznikl, značně uvadal, z čehož vyplývá průhledná symbolika kovboje jakožto cirkusové atrakce a přežitku světa, který už mízí v dáli. A ačkoli se mu po většinu lehce přetažené stopáže vše daří prodat, výsledek je lehce rozpačitý, protože romantická linie ne úplně funguje a ani humor není bezchybný a v některých momentech se dokonce těžko odhaduje, zda bylo vše myšleno vážně, nebo s nadsázkou. Krom samotného autora se objeví ucházející Sondra Locke, ty pak doplňují třeba Scatman Crothers nebo Geoffrey Lewis. Tip především pro milovníky a zaryté fanoušky žijící legendy.  

Zajímavost: Natáčení bylo naplánováno na osm týdnů, nakonec se ho podařilo zvládnout za šest.

Originální trailer filmu Bronco Billy / Bronco Billy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 18. víkend
Box office: Kaskadér je první Na prvním místě amerického žebříčku se umístil Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt, který je poctou kaskadérskému řemeslu ve filmech. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pokračování 28 dní poté bude trilogie (25.04.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Tiché místo: První den (08.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu