Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 5. týden

Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život

Vydáno: 31.01.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Variety

V první únorový den je mezi novinkami v kinech největším lákadlem akční thriller Argylle: Tajný agent oblíbeného režiséra Matthewa Vaughna. Startuje ale třeba i drama Jeden život o hrdinských činech Nicholase Wintona.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Argylle: Tajný agent (Argylle) (CinemArt)

Český plakát filmu Argylle: Tajný agent / Argylle
© CSFD
Ke komediálnímu akčnímu thrilleru netřeba moc psát, protože jeho tvůrci mluví za vše. Režie je dílem Matthewa Vaughna, takže je zřejmé, že akce bude naprosto zběsilá a nadsázka z ní bude jasně patrná, v hlavních rolích se pak objeví Henry CavillBryce Dallas Howard a Sam Rockwell, které doplnili třeba Sofia Boutella nebo Dua Lipa. Ohlasy zatím nejsou dostupné, oblíbený autor ale dosud výrazně nezklamal, tak doufejme, že nastavenou laťku minimálně udrží. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi Argylleovi (Henry Cavill), který chrání lidstvo před šílenci všeho druhu a hodně připomíná Jamese Bonda. Příběh její poslední knihy, který líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa, se ale až moc podezřele shoduje s plány, které chce realizovat skutečné zločinecké uskupení. To se tedy musí rozhodnout, co s Elly udělá a zjistit, zda vše, o čem píše, je pouze náhoda, nebo je až moc dobře informována z tajného zdroje. Je tak jasné, že spisovatelčin idylický život skončil a ona se ocitne na šíleném kolotoči, který nedokáže zpomalit ani zastavit. Naštěstí se v jejím životě objeví skutečný agent (Sam Rockwell), který jí pomáhá přežít. Všechno je ale pochopitelně mnohem komplikovanější než příběh v knize.

Oficiální český trailer filmu Argylle: Tajný agent / Argylle

Premiantka (Miller’s Girl) (Donart Film)

Český plakát filmu Premiantka / Miller's Girl
© CSFD
Romantické komediální drama je jednou velkou neznámou a vskutku se nedá odhadnout, co od něj vlastně lze čekat. Synopse je dost neurčitá a příliš se neobjasní ani po nahlédnutí do kolonky tvůrců. Režijně totiž debutuje scenáristka Jade Halley Bartlett, která bude spoléhat především na Martina Freemana a Jenny Ortegu v hlavních rolích. I v tomto případě platí, že ohlasy prakticky neexistují a pokud se nějaké objeví, bude to až těsně před premiérou. Uvidíme, zda si podobný počin vůbec tuzemského diváka získá.

Synopse: Cairo Sweet (Jenna Ortega) je talentovaná spisovatelka, která od svého charismatického profesora Jonathana Millera (Martin Freeman) dostala úkol, který je oba zapletl do složité sítě vášní a intrik. Jak ale veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žákyně se musí postavit svým nejtemnějším stránkám.

Oficiální český trailer filmu Premiantka / Miller’s Girl

Jeden život (One Life) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Jeden život / One Life
© Vertical Entertainment
Hrdinský čin sira Nicholase Wintona zná v našich končinách pravděpodobně každý, protože se přímo dotýká mnoha československých rodin. Hraného filmu se ale dočkal překvapivě až v loňském roce, kdy ho na plátno přivedl televizní režisér James Hawes. Ten do klíčové hlavní role obsadil Anthonyho Hopkinse, jemuž sekundovali třeba Helena Bonham CarterJohnny Flynn nebo Jonathan Pryce. Potěšující je, že ohlasy jsou velmi spokojené, takže se zdá, že tvůrci využili možností na maximum a natočili důstojný portrét nenápadného hrdiny. Nejvíce zarážející však je to, že právě v tuzemsku se snímek dočkal jen minimální propagace a se žebříčky návštěvnosti moc nezahýbe.

Synopse: Nicholas Winton (Anthony Hopkins) byl britský humanitární pracovník, který v letech 1938-1939 pomohl skupinám židovských dětí v Němci okupovaném Československu, aby se mohly ukrýt a uprchnout. Když se ohlíží za svou minulostí, netuší, že na něj v jednom televizním pořadu čeká veliké překvapení.

Český trailer filmu Jeden život / One Life

Pet Shop Boys Dreamworld: The Greatest Hits Live at the Royal Arena Copenhagen (Pet Shop Boys Dreamworld: The Hits Live) (Aerofilms)

Český plakát filmu Pet Shop Boys Dreamworld: The Greatest Hits Live at the Royal Arena Copenhagen / Pet Shop Boys Dreamworld: The Hits Live
© Město Jablonec nad Nisou
Primárně 31. ledna a 4. února by ve vybraných kinech měl být k vidění koncert legendárního britského elektronického dua, který se odehrál v Kodani v místní Royal Areně, a v jehož průběhu zazněly nesmrtelné hity, které oběma muzikantům zajistily velkou popularitu. Nechyběly v něm ani fascinující vizuální kulisy. Režijně vše zaštítil v podobných záznamech zkušený David Barnard, který vystoupení nasnímal na čtrnáct kamer. Není co dodat. "Událost" pro příznivce hudební ikony.

Synopse: Legendární britské elektronické duo Pet Shop Boys má za sebou zatím poslední turné s názvem Dreamworld, během něhož zazněly ty největší hity jeho bohaté kariéry. Koncertní záznam zachycuje vystoupení před beznadějně vyprodanou kodaňskou Royal Arenou, které doprovázely působivá pódiová show, fascinující vizuální kulisy a kompletní doprovodná kapela.

Český trailer filmu Pet Shop Boys Dreamworld: The Greatest Hits Live at the Royal Arena Copenhagen / Pet Shop Boys Dreamworld: The Hits Live

Těžký rok (Une année difficile) (Aerofilms)

Český plakát filmu Těžký rok / Une année difficile
© CSFD
Francouzská komedie sice vypadá nenápadně a ze synopse působí tuctově, podle dostupných hodnocení se nicméně zdá, že se zařadí k těm povedenějším a diváky vysloveně nezklame. Tuzemské publikum určitě uslyší na režijní a scenáristickou dvojici Olivier Nakache a Eric Toledano, která je hodně oblíbená a doposud i zárukou kvality. A příliš nevadí, že titulní role ztvárnili Pio Marmaï a Jonathan Cohen, které zná jen málokdo. Možná decentní divácký hit.

Synopse: Albert (Pio Marmaï) a Bruno (Jonathan Cohen) za sebou mají opravdu těžký rok. Jsou zadlužení až po uši, nemají kde bydlet a opustily je jejich partnerky. Není tak divu, že kvůli chipsům a pivu zdarma se připojí ke skupině mladých aktivistů v čele s okouzlující dívkou přezdívanou Kaktus (Noémie Merlant). Mezi různými transparenty a kouřem z dýmovnic oba přátelé nacházejí příležitost k nekalým kšeftům a později také lásku a energii k novým začátkům.

Český trailer filmu Těžký rok / Une année difficile

Polibek (Kysset) (Film Europe)

Český plakát filmu Polibek / Kysset
© Filmový klub Alfa
Dánské romantické drama je adaptací i u nás známého románu Stefana Zweiga Netrpělivost srdce. Největším lákadlem pro publikum by u něj mělo být jméno ostříleného režisérského veterána Billeho Augusta, který navíc dle dostupných hodnocení a komentářů zásadně nezklamal. Titulní role si zahráli v tuzemsku nepříliš známí Esben Smed Jensen a Clara Rosager. Snímek sice vstupuje do oficiální distribuce až teď, vidět byl ale už na festivalu Scandi, kde ho dokonce uvedl i sám režisér. Uvidíme, zda podobný počin zaujme i mimo festivalové uvedení.

Synopse: V roce 1913 se v Evropě čím dál častěji šíří zvěsti o tom, že bude válka. Mladý Anton (Esben Smed Jensen) to vidí jako ideální příležitost očistit jméno své rodiny od hanby, kterou jí způsobil jeho otec, když ji opustil. Touží se tak prosadit a stát se důstojníkem kavalerie. Během vojenského cvičení pomáhá stárnoucímu šlechtici, který ho následně pozve na své sídlo. Tam potká jeho dceru Edith (Clara Rosager), která je následkem nehody upoutána na invalidní vozík. Anton je přijat do rodiny, což mu dává naději na dobrou budoucnost, čím více se ale sbližuje s Edith, tím větší má strach, že ji zklame a zraní.

Oficiální český trailer filmu Polibek / Kysset

Mamacruz (Mamacruz) (AČFK)

Český plakát filmu Mamacruz / Mamacruz
© Kino Svět Znojmo
Španělské komediální drama alespoň ze synopse vypadá hodně zajímavě a dost možná kontroverzně. Režijně a částečně scenáristicky se ho chopila začínající Patricia Ortega, která klíčovou roli svěřila Kiti Manver. Ohlasů tedy moc není, většinou jsou ale spokojené a chválí především to, jak autorka citlivě přistoupila k lechtivému a dost expilicitnímu tématu. Zájemce, který si ve svém klubovém kině snímek najde, by tedy neměl litovat.

Synopse: Oddaná katolička Cruz (Kiti Manver) prožila celý život dle pravidel, která jí vnutila rigidní španělská společnost. Denně chodí do kostela, navléká si korzet, stará se o nemluvného manžela, pečuje o vnučku a strachuje se o dceru, která se snaží prosadit jako tanečnice ve Vídni. Jednoho dne ale omylem klikne na pornostránky a její život nabere zcela jiný směr. Paradoxně právě ony se stávají její cestou ke svobodě.

Český trailer filmu Mamacruz / Mamacruz

Nerozlučná dvojka (Les Inséparables) (Bioscop)

Český plakát filmu Nerozlučná dvojka / Les Inséparables
© Kino Pilotů
Jelikož animáky bývají sázkou na jistotu, není se co divit, že distributoři do kin posílají i ty lacinější a nehollywoodské. To je i případ francouzsko-španělsko-belgického počinu, který pochopitelně nepůsobí nikterak originálně a zřejmě se bude inspirovat mnohem slavnějšími vzory, což ale zrovna v podobných případech nebývá na škodu. Jako svůj debut ho natočil a částečně se na scénáři podílel Jeremy Degruson. Tuzemského diváka tentokrát nemusí mrzet absence původního znění, neboť v něm nezní žádné hvězdné hlasy. Jelikož hodnocení nejsou dostupná, každý se musí řídit především tím, zda jeho potomek chce něco podobného vidět. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Dřevěná loutka Don a opuštěná plyšová hračka DJ Doggy Dog, která hledá kamaráda, se potkají v Central Parku. Navzdory všem předpokladům a zásadním odlišnostem se spolu vydávají na nevyzpytatelnou cestu New Yorkem, která bude všechno, jen ne klidná a nabídne jim mnoho dobrodružství.

Český trailer filmu Nerozlučná dvojka / Les Inséparables

Po proudu (Drifter) (Queer Kino)

Český plakát filmu Po proudu / Drifter
© Queer Kino
Německé romantické drama bude zřejmě nejatraktivnější v tom, že by diváky mělo zavést do berlínské komunity homosexuálů a lidí vyznávajících BDSM. Režijně a scenáristicky s ním samostatně debutuje Hannes Hirsch, který do hlavní role obsadil začínajícího Lorenze Hochhutha. Ohlasů a komentářů je pochopitelně naprosté minimum, takže ani nemá moc smysl se jimi řídit. Vzhledem k tomu, že jde o specifickou premiéru pro specifického diváka, bude se muset snímek v programech klubových kin náročně hledat.

Synopse: Dvaadvacetiletý Moritz (Lorenz Hochhuth) se přistěhoval za svým přítelem Jonasem (Gustav Schmidt) do Berlína. Sám nemá moc plánů do budoucna a chce jen žít v poklidném vztahu. Když ho ale Jonas nečekaně opouští, získává Moritz úplně nový impuls začít experimentovat a poznat tak, kým opravdu je. Jeho druhý coming-out se tak odehrává v nejrůznějších technoklubech, na zadních sedadlech taxíků, i v bytech lidí z BDSM komunity. Nic ale samozřejmě není černobílé a on postupně odkrývá i temnou stránku svého nového životního stylu.

Originální trailer filmu Po proudu / Drifter

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí (16.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo (09.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Gump odsouvá Dunu (02.04.2024 15:21 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Beetlejuice Beetlejuice se předvádí první ukázkou (22.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (19.03.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život (19.03.2024 07:41 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou (18.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Sidney Prescott se vrací do Vřískotu (13.03.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Panda na Dunu nestačil (12.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Duna trhá rekordy (05.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Duna má masivní start (04.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Matka v trapu diváky zaujala (27.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Bob Marley stále vede (26.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Madam Web rekordy netrhá (20.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu