Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 10. 11. 2023 - 16. 11. 2023

TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy

Vydáno: 10.11.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Impawards

V polovině listopadu je situace v televizích o něco lepší než v týdnech předchozích, nicméně nabídka stále patří k těm slabším. Největším lákadlem je určitě premiéra nejnovější verze komiksovky Sebevražedný oddíl.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sebevražedný oddíl (The Suicide Squad) (sobota 11. 11., Nova, 22.40 - 01.25 / úterý 14. 11., Nova Cinema, 00.40 - 03.00)

Český plakát filmu Sebevražedný oddíl / The Suicide Squad
© Vertical Entertainment
Další filmová verze slavného komiksu vznikla před dvěma lety a dopadla vesměs uspokojivě. Režisér a scenárista James Gunn v ní dostal od producentů volnou ruku, čemuž výsledek trochu odpovídá, protože je lehce nevyrovnaný a v určitých momentech přehnaný. Potěší tím, že je příjemně nekorektní a spoléhá na velké množství hlášek a poměrně drsnou a mnohdy krvavou akci, která rozhodně překvapí, navíc je zvládnutá velmi dobře. Opřít se mohl i o silné postavy, kterých je sice hodně, každá si ale dokáže najít svůj prostor. Tomu krom značného nadhledu a humoru pomáhá i výborné obsazení, v němž se sešli Idris ElbaViola DavisJoel KinnamanMargot RobbieNathan FillionJohn Cena nebo Michael Rooker. Jen škoda, že příběh není až tak zajímavý, rozpadá se do jednotlivých, sice efektních, leč mnohdy prázdných klipovitých sekvencí a zaujme jen v poslední třetině, která vše trefně uzavře. Také stopáž mohla být o něco kratší, protože je zbytečně roztahaná. Solidní víkendový výplach, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: Jde o vůbec první film s ratingem R, který byl natočen na kamery IMAX.

Oficiální český trailer filmu Sebevražedný oddíl / The Suicide Squad

Jak stvořit dívku (How to Build a Girl) (neděle 12. 11., Nova Cinema, 16.20 - 18.25 / středa 15. 11., 10.40 - 12.40 / čtvrtek 16. 11., 04.20 - 05.55)

Plakát filmu Jak stvořit dívku / How to Build a Girl
© CSFD
Čtyři roky stará britská komedie je v našich končinách absolutně neznámá a oficiální cestou se nedá sehnat. Režisérka a scenáristka Coky Giedroyc v ní spoléhala především na dobovou atmosféru devadesátých let, velmi slušnou výpravu a svižné tempo. Vše navíc podbarvila depresivnějším rockovým soundtrackem, který se ke zvolené náladě přesně hodí. Samotný příběh není nijak objevný a opírá se o značná a tradiční klišé, dokáže ale zaujmout i ty diváky, kteří už nejsou teenagery, protože výborně pracuje s nostalgií. Problémem je nicméně hlavní hrdinka, která balancuje na hraně diváckých sympatií, které s postupujícím časem překročí a pro některé se stane zcela nesnesitelnou, tím pádem nefunguje ani humor, který se pak zdá trapný a někdy i oplzlý. Titulní roli si zahrála obstojná Beanie Feldstein, kterou ze známých tváří doplňují Gemma ArtertonEmma ThompsonPaddy Considine a Chris O'Dowd. Příjemná, ale nevýrazná oddechovka na nedělní odpoledne.

Zajímavost: Feldstein měsíc pobývala ve Wolverhamptonu, aby se naučila místní přízvuk.

Oficiální trailer filmu Jak stvořit dívku / How to Build a Girl 

Nadosmrti (Till Death) (pondělí 13. 11., Prima Max, 22.00 - 23.45)

Plakát filmu Nadosmrti / Till Death
© IMDb
Ani dva roky starý thriller není v tuzemsku příliš známý a oficiální cestou je nesehnatelný. Debutující režisér S.K. Dale v něm spoléhá především na přiznanou brakovitost a zcela absurdní, paradoxně ale i značně předvídatelný děj, který vyžaduje poměrně dost divácké tolerance k jeho přijetí. Vzhledem k tomu, že si toho je tvůrce vědom a zvolil hodně odlehčenou atmosféru a přidal několik úderných vtípků, je to pro diváky jednodušší. Hodně slušná je i práce s napětím, které úspěšně graduje. O to větší škoda je, že tempo není moc vyrovnané a až na poslední třetinu se dost táhne a moc neodsýpá. Ústřední roli ztvárnila Megan Fox, která není úplně přesvědčivá a její úkol je hlavně dobře vypadat, což se jí daří, výhodou ovšem je, že její postava je poměrně sympatická a lze se do ní snadno vcítit, pozitivem budíž i střídmá stopáž. Nenápadný, ale vesměs zábavný tip.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v bulharské Sofii.

Oficiální trailer filmu Nadosmrti / Till Death

Kiruna – překrásný nový svět (středa 15. 11., ČT2, 21.55 - 23.25)

Plakát filmu  / Kiruna – překrásný nový svět
© Česká televize
Český dokument se před třemi lety na chvilku objevil i na plátnech kin, kam svým způsobem patří, lépe mu je ale přece jen na menší obrazovce. Debutující režisérka a scenáristka Greta Stocklassa se v něm zabývá poměrně zajímavým a tuzemským divákům z historie známým tématem vystěhování kvůli těžbě. Volí ale spíše experimentální přístup, protože nemá úplně danou strukturu a vskutku nádherné záběry umírající a pomalu pustnoucí krajiny střídá s výpověďmi tří respondentů, které naštěstí vybrala dobře, jelikož všichni mají co říct. Primárně se ale soustředí vskutku na dojmy a různé obrazové metafory, které nejsou úplně jednoduché na rozklíčování. Jakousi snovou atmosféru doplňuje minimalistická hudba sestávající pouze z lokálních nahrávek. Malinko problém může nastat při samotném úvodu do problematiky, který je vysvětlován formou přednášky, která je ale trochu složitější na orientaci, možná i stopáž mohla být o pár minut kratší. Lehce apelativní počin.

Zajímavost: Autorka je absolventkou pražské FAMU.

Originální trailer filmu Kiruna - překrásný nový svět

Rodinný podnik (Family Business) (čtvrtek 16. 11., Prima Max, 15.10 - 17.40)

Plakát filmu Rodinný podnik / Family Business
© IMDb
U nás jen málo známá kriminální komedie z konce osmdesátých let promarnila svůj potenciál, což je dáno především očekáváními spojenými se slavnými tvůrčími jmény. Režírující Sidney Lumet v ní adaptoval knižní předlohu Vincenta Patricka, který napsal scénář, nedokázal se ale rozhodnout, v jakém žánru se chce pohybovat. Po většinu malinko přetažené stopáže hraje na odlehčenou strunu, čemuž odpovídá nadhled a pohodová atmosféra, občas se ale pokouší přidávat i vážnější tematiku mezigeneračního střetu, která ale tolik nefunguje a příběh posouvá k těm klišovitějším a předvídatelnějším. Mnohem zajímavější a atraktivnější je kamera Andrzeje Bartkowiaka, která zabírá nádherné obrazy a zejména snímání mrakodrapů je naprosto špičkové. Kromě ní tak drží snímek na lehkém nadprůměru excelentní obsazení, jemuž dominuje trojlístek Sean ConneryDustin Hoffman a Matthew Broderick. Překvapivě nevýrazný a pozapomenutý počin.

Zajímavost: Snímek měl premiéru čtyři roky po vydání knižní předlohy.

Originální trailer filmu Rodinný podnik / Family Business

Pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (True History of the Kelly Gang) (čtvrtek 16. 11., Prima Max, 22.05 - 00.30)

Plakát filmu Pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy / True History of the Kelly Gang
© Impawards
Čtyři roky staré drama se našim kinům zcela vyhnulo a oficiálně se k němu lze dostat na několika méně populárních streamovacích službách. A svým způsobem je to škoda, protože jde o podívanou pro fajnšmekry, zkušenější diváky a tolerantní publikum. Režírující Justin Kurzel v něm zpracovává legendu o slavném australském banditovi, vychází při tom z knižní předlohy Petera Careyho a dělá to hodně osobitě. Začíná tedy naprosto standardně a láká na drsnou a syrovou atmosféru, atraktivní příběh a povedenou akci, postupem času ale uhýbá k čím dál víc punkovému stylu, v němž vše nechává zabírat hypnotickou kamerou a volí zběsile klipovitý střih, v němž neustále blikají různá světla. Uhýbá i příběhově a soustředí se na zvláštní vztah hlavní postavy s její matkou, který je lehce nerealistický a většina diváků tak ztratí napojení na hrdiny. Tvůrce se nebrání ani částečnému homosexuálnímu vyznění a náznakům, které ovšem nejsou samoúčelné, ale spíše příjemně provokativní. Samotný závěr pak už je těžce avantgardní a pro někoho těžko stravitelný. V hlavní roli se objeví vynikající George MacKay, jehož doplňují Orlando SchwerdtCharlie Hunnam nebo Essie Davis, v první třetině pak září i Russell Crowe. Možná jen, kdyby stopáž byla o chloupek kratší, mohl být výsledek snesitelnější. Svérázný tip.

Zajímavost: Knižní předloha vyšla v roce 2000.

Oficiální trailer filmu Pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy / True History of the Kelly Gang

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Silent Night (04.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (21.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu