Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 50. týden

Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské

Vydáno: 13.12.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

V jubilejním týdnu míří do kin nálož devíti novinek, mezi nimiž vyniká muzikál Wonka. Tuzemští diváci ale rozhodně uslyší i na domácí komedii Lítá v tom. Po dvaceti letech se na plátna znovu vrací absolutní klasika Láska nebeská.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Wonka (Wonka) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Wonka / Wonka
© CSFD
Jak už název napovídá, dobrodružná fantasy je prequelem úspěšného snímku Karlík a továrna na čokoládu a poodhalí, jak se Willy Wonka stal čokoládovým magnátem. Režie a částečně scénáře se chopil Paul King, který nevycházel z konkrétní knihy Roalda Dahla, ale inspiroval se jeho postavami. Hlavní roli ztvárnil čím dál populárnější Timothée Chalamet, jehož ze známějších tváří doplňují Hugh GrantRowan Atkinson a Olivia Colman. Pozitivní je, že dosavadní ohlasy jsou spíše spokojené a hovoří o příjemné podívané pro celou rodinu, která se k nadcházejícím svátkům perfektně hodí. Premiéra týdne.

Synopse: Talentovaný Willy Wonka (Timothée Chalamet) se ocitá v centru světa čokolády, ale má jen pár mincí v kapse a sen o tom, že si otevře vlastní čokoládovnu. Tento velkolepý svět je ale dost nemilosrdný a přivede ho na cestu strádání a otroctví v nedaleké prádelně. Ačkoli se zdá, že jeho sny jsou zmařeny, on se nevzdává a s pomocí dívky jménem Noodle (Calah Lane) se pokusí porazit cukrářský kartel, jemuž jeho genialita není moc po chuti.

Zajímavost: Kvůli velkému množství sladkostí a čokolády, kterou musel sníst, se Chalametovi udělalo během natáčení několikrát špatně.

Český trailer filmu Wonka / Wonka

Láska nebeská (Love Actually) (Aerofilms)

Český plakát filmu Láska nebeská / Love Actually
© CSFD
Po dvaceti letech se do kin v nové remasterované verzi vrací legendární romantická komedie, kterou netřeba představovat, jelikož patří k asi nejcitovanějším filmům posledních třiceti let. Režijně s ní tehdy debutoval scenárista Richard Curtis, který se trefil do vkusu publika a stvořil všeobecně oblíbenou záležitost, která má minimálně na Vánoce své místo v programech a má tu výhodu, že si v ní něco najde divák jakéhokoli věku a pohlaví. V hvězdném obsazení se sešli mimo jiné Bill NighyLiam NeesonColin FirthEmma ThompsonMartin FreemanKeira KnightleyChiwetel Ejiofor nebo Hugh Grant. Moderní klasika, kterou je možné opět vidět na velkém plátně. Více se dozvíte z našeho Stroje času.

Synopse: V období vánočních svátků je možné prakticky vše a není divu, že hodně romantických vztahů vzniká v tomto období. O tom by mohli povídat milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, kteří prožívají deset různých podob lásky.

Zajímavost: Za jedinou minutu, v niž se objeví Claudia Schiffer, dostala údajně tato modelka dvě stě tisíc liber.

Český trailer filmu Láska nebeská / Love Actually

Tři mušketýři: Milady (Les trois mousquetaires: Milady) (Bioscop)

Český plakát filmu Tři mušketýři: Milady / Les trois mousquetaires: Milady
© CSFD
Po osmi měsících přichází do kin druhá polovina nejnovější adaptace literární klasiky od Alexandra Dumase. Režijně ji znovu zaštiťuje Martin Bourboulon, který se v ní opírá především o hvězdné francouzské obsazení, jemuž dominuje titulní Eva Green, vedle níž se objeví Vincent CasselVicky KriepsFrançois CivilRomain Duris nebo Louis Garrel. Dostupná hodnocení a komentáře jsou podobně spokojená jako u předchozího dílu, takže vše nasvědčuje tomu, že celkově půjde o výborný dvojfilm, který neurazí znalce předlohy a získá si mladší publikum.

Synopse: Francie je v hlubokém rozvratu a je vyhlášena válka. Poslední hradbou před chaosem jsou D’Artagnan (François Civil) a jeho věrní mušketýři, které však osud vrhne do nečekaného spiknutí. D’Artagnanova láska Constance (Lyna Khoudri) je unesena a při snaze o její záchranu se mladý mušketýr musí spojit se záhadnou Milady de Winter (Eva Green). Nejednou jsou ale všichni vystaveni těžké volbě, která mnohdy vyžaduje ty nejvyšší oběti.

Český trailer filmu Tři mušketýři: Milady / Les trois mousquetaires: Milady

Caravaggiův stín (L’ombra di Caravaggio) (Film Europe)

Český plakát filmu Caravaggiův stín / L'ombra di Caravaggio
© CSFD
Italsko-francouzské drama zaujme poměrně atraktivním námětem, který zobrazuje osudy slavného italského malíře dle distributora jako život rockové hvězdy. Ohlasy jsou relativně spokojené, takže o nějaký krok vedle by se jednat nemělo, těžko ale říct, kolik diváků si do klubových kin najde cestu. Pro našince je nejhvězdnějším jménem to režiséra Michela Placida, který do hlavní role obsadil Riccarda Scamarcia a objeví se i Louis Garrel a Isabelle Huppert. Nenápadná premiéra.

Synopse: Michelangelo Merisi alias Caravaggio (Riccardo Scamarcio) je geniální umělec, který se odmítá podřídit přísným pravidlům Tridentského koncilu, upravujícího zobrazování sakrálních námětů. Když se papež Pavel V. (Maurizio Donadoni) dozví, že Caravaggio pro své sakrální obrazy používá jako modely prostitutky, zloděje a tuláky, pověří tajného vatikánského agenta, aby vše důkladně prošetřil. Právě on pak rozhodne, zda bude malíři udělena milost, o níž požádal, když byl odsouzen k trestu smrti poté, co v souboji zabil jednoho svého soka v lásce.

Oficiální český trailer filmu Caravaggiův stín / L’ombra di Caravaggio

Celý život (Ein ganzes Leben) (CinemArt)

Český plakát filmu Celý život / Ein ganzes Leben
© Cinemax
Rakousko-německé drama je jednou velkou neznámou a je jasné, že v kinosálech se dlouho neohřeje. Tuzemského diváka totiž nemá nač nalákat, protože synopse je sice atraktivní, ale na první pohled tuctová a jméno režírujícího Hansa Steinbichlera něco řekne jen opravdovým znalcům kinematografie našich sousedů. Ani v obsazení se neobjeví nikdo zásadně povědomý a ohlasů je pochopitelně málo, takže případný zájemce se nemá moc čeho chytit.

Synopse: Andreas (Stefan Gorski) vyrůstá s násilnickým otcem na farmě v alpském údolí. Prožije dětství plné brutality, ale v osmnácti dokáže svého utlačovatele opustit. A ačkoli ho otec zmrzačil, vyrostl v silného muže a našel si práci jako lesník. Pracuje na výstavbě horské lanovky a konečně si vydělá peníze na to, aby si koupil domek vysoko nad údolím. Brzy navíc potká Marii (Julia Franz Richter) a poznává lásku, jenže sen o šťastné budoucnosti se opět rozplyne, protože přichází válka a Andreas musí narukovat. Šílenství války sice přežije, ale po návratu domů už nic nebude jako dřív.

Oficiální český trailer filmu Celý život / Ein ganzes Leben

Máša a medvěd 2 - Dvojitá zábava (Masha and the Bear: Twice the Fun) (Vertigo International)

Český plakát filmu Máša a medvěd 2 - Dvojitá zábava / Masha and the Bear: Twice the Fun
© Kultura Boskovice
Nenápadně a bez větší propagace vstupuje do kin ruský animovaný snímek, o němž se toho moc neví a viditelně cílí na ty nejmenší diváky. Synopse vypadá tradičně předvídatelně a hodnocení pochopitelně prakticky neexistují. Režijně jde o debut Natalyi Berezovayi, takže ani tady není čeho se chytit. Premiéra, která má smysl jen s dětmi.

Synopse: Máša se vydává z lesa na návštěvu do města a pak zpět domů. Nejdřív zavítá na svatbu, kde způsobí rozruch, když si pohrává se svatebním závojem, závodí na vozíku s dortem a honí holuby. Následně se setká s dvanácti měsíci a společně s Lednem se pokusí zažehnout v srdcích dospělých vánoční kouzlo a zachránit tak svátky.

Český trailer filmu Máša a medvěd 2 - Dvojitá zábava / Masha and the Bear: Twice the Fun

Lítá v tom (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Lítá v tom
© Město Dačice
Česko-slovenská romantická komedie viditelně míří na vrchol žebříčku návštěvnosti, protože už po přečtení synopse je jasné, že tady o kvalitu úplně nepůjde. Režie a částečně scénář je debutem převážně seriálového herce Tomáše Dianišky, tudíž i z toho se dá dovodit, že vše bude spíše sázkou na jistotu. Tomu ostatně odpovídá i obsazení, v němž se sešli Kryštof HádekKristína SvarinskáTaťjana MedveckáAnna Polívková nebo Sandra Nováková. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, dá se ale usuzovat, že výsledkem bude klasické spotřební tuzemské peklíčko. Potenciální divácký hit.

Synopse: Hlavní hrdina chce potěšit svou nemocnou matku, která touží po vnucích. Přesvědčí proto těhotnou sousedku a bývalou striptérku, aby sehrála jeho dívku a nastávající ženu. Jenže maminka se zázračně uzdraví a strhne se lavina karambolů a nedorozumění, která převrátí několik životů, neboť do lží a polopravd jsou zatahováni postupně snad úplně všichni.

Originální trailer filmu Lítá v tom

Cesta pustým lesem (Artcam Films)

Plakát filmu  / Cesta pustým lesem
© CSFD
V remasterované verzi se do kin vrací české podobenství, které získalo Českého lva za výpravu, nicméně dodnes není moc známé. Jako režisér s ním tehdy debutoval Ivan Vojnár, který se spolehl hlavně na magickou a meditativní atmosféru, krásné lokace a nádhernou černobílou kameru. Hodně netradiční zvolil i obsazení, v němž hlavní role ztvárnili písničkář Václav KoubekPavel Landovský a Eliška Sirová. Ohlasy jsou vesměs spokojené, nicméně i ony potvrzují, že jde o náročnější počin, v němž si jeden najde úplně všechno, druhý ale zase vůbec nic a bude to pro něj jen prázdná manýra. "Premiéra", která se v programech bude muset trochu hledat.

Synopse: Krásná dívka Anna (Eliška Sirová), utrápená vdova, její věčně opilý manžel - pošťák a dentista Holoubek (Václav Koubek), který opustil Vídeň, prožívají na Šumavě své obyčejné životy, které se prolínají. V létě roku 1914 však přichází válka, která do osudů všech zúčastněných dost razantně zasáhne.

Zajímavost: Tvorba filmu zabrala zhruba tři roky.

Teaser remasterované verze filmu Cesta pustým lesem

Rozsviť světlo, ať je vidět (Aerofilms)

Plakát filmu  / Rozsviť světlo, ať je vidět
© ČFTA
Český dokument je primárně určen fanouškům tuzemské alternativní kapely Už jsme doma, neboť je portrétem přátelství zakladatele kapely Miroslava Waneka a výtvarníka Martina Velíška, který seskupení vytvořil vizuální podobu. Režisérem byl původně scenárista Václav Kučera, po jeho smrti snímek dokončil Radim Špaček, oba by nicméně měli být zárukou určité kvality, dostupné ohlasy ale pochopitelně neexistují. Nezbývá tedy než doufat, že příznivci kapely budou minimálně spokojení. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Miroslav Wanek je zakladatelem kapely Už jsme doma, Martin Velíšek je výtvarník a nehrající člen tohoto seskupení, který mu vdechl vizuální podobu. Oba se přátelí více než třicet let, a i když jejich vztah nebyl vždy idylický a oba bojovali se svými vnitřními démony, vše překonali a ovlivnili českou nezávislou hudební scénu.

Originální trailer filmu Rozsviť světlo, ať je vidět

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život (19.03.2024 07:41 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Panda na Dunu nestačil (12.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Kung Fu Panda vrací úder (11.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Duna trhá rekordy (05.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Duna má masivní start (04.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Matka v trapu diváky zaujala (27.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Bob Marley stále vede (26.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Madam Web rekordy netrhá (20.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu