Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 43. týden

Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským

Vydáno: 25.10.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Bioscop

Asi největší událostí v kinech je v tomto týdnu premiéra očekávaného českého dramatu Bratři, které bylo s předstihem posláno do bojů o Oscara. V restaurované verzi se na velká plátna vrací také Kurosawova klasika Ran.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Démon ve mně (It Lives Inside) (Bioscop)

Český plakát filmu Démon ve mně / It Lives Inside
© Bioscop
Na vlně popularity hororů se snaží svézt režijní a scenáristický debut Bishala Dutty. Ten podle synopse vypadá poměrně tuctově, nicméně se zápletku pokouší oživit netradiční indickou mytologií, s níž se obecně moc nepracuje. Dle ohlasů je to ale bohužel to jediné, co stojí v jeho prvotině za zmínku, protože jinak prý jde o naprosto standardní a rutinní žánrovku, která nikoho nepřekvapí. A nepřekvapí ani to, že v obsazení se neobjeví žádná extrémně známá tvář. Slabá premiéra týdne.

Synopse: Teenagerka Sam (Megan Suri) se trápí kvůli indicko-americkému původu a zoufale se snaží zapadnout do školního kolektivu. Její nejistotu ještě umocňuje podivné chování nejlepší kamarádky Tamiry (Mohana Krishnan), která se najednou všech straní a nosí u sebe zavřenou prázdnou sklenici. V návalu vzteku z hádky Sam tuto sklenici rozbije a nevědomky tak uvolní prastarou démonickou entitu, která její kamarádku unese. Sam je ovšem rozhodnuta udělat cokoliv, aby Tamiru zachránila.

Český trailer filmu Démon ve mně / It Lives Inside

Poslední Mohykán (The Last of the Mohicans) (Film Europe)

Plakát filmu Poslední Mohykán / The Last of the Mohicans
© Film Europe
Oficiálně od soboty 28. října můžete ve vybraných kinech vidět pravděpodobně vůbec první adaptaci slavného románu Jamese Fenimorea Coopera. Před více než sto lety se jí režijně ujali zkušený Maurice Tourneur a tehdy debutující Clarence Brown, kteří ji vzhledem k datu vzniku natočili jako němou. S tím je tedy třeba počítat. Nemnoho ohlasů, které snímek v našich končinách získal, se shoduje na tom, že ačkoli už dost zastaral, má i tak modernímu publiku co nabídnout. V hlavních rolích se objevili Wallace BeeryBarbara Bedford a Alan Roscoe. Premiéra, která bude nejspíše uváděna s živým hudebním doprovodem.

Synopse: Uncas (Alan Roscoe), syn posledního žijícího náčelníka Mohykánů, varuje Brity před blížícím se vojenským oddílem Hurónů. Zároveň upoutá pozornost plukovníkovy dcery Cory (Barbara Bedford), která přišla na návštěvu z vojenské pevnosti Fort Henry. Když ale zvěd a domnělý britský spojenec Magua (Wallace Beery) vyslaný doprovodit Coru a její sestru zpět do Fort Henry děvčata unese, vydává se jim Uncas se svým otcem a nejlepším přítelem na pomoc.

Zajímavost: Ve své první roli se objevil později legendární Boris Karloff, který si zahrál jednoho z vojáků.

Český trailer filmu Poslední Mohykán / The Last of the Mohicans

Strašidlo cantervillské (The Canterville Ghost) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Strašidlo cantervillské / The Canterville Ghost
© CSFD
Britský animák vychází z poměrně známé povídky Oscara Wildea. A je to asi to jediné, co se o něm dá napsat, protože režie se chopilo debutující duo Robert Chandler a Kim Burdon a ohlasy zatím nejsou dostupné. Tuzemský divák tentokráte může litovat nutného dabingu, protože v původním znění se sešlo hodně hvězdných jmen. Uvidíme tedy, co na to tuzemské děti, protože bez nich nemá smysl do kina chodit.

Synopse: Sir Simon de Canterville ve svém sídle po tři staletí strašil a výborně se u toho bavil. Jenže teď jeho dům koupili Američané, kteří se nedají vystrašit a staré dobré časy na ně neplatí. Podaří se Simonovi ty otravné cizáky vyhnat ze svého domu?

Český trailer filmu Strašidlo cantervillské / The Canterville Ghost

Ran (Ran) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Ran / Ran
© CSFD
V rámci projektu Kultovky v kinech se v restaurované verzi do kinosálů zhruba na tři týdny vrací japonské drama, které je místní variací na Krále Leara Williama Shakespearea. Za jeho režií a scénářem stojí legenda Akira Kurosawa, který se ho chopil velkolepě a za opulentní kostýmy si odnesl Oscara, u nominací pak zůstalo u režie, kamery a výpravy. Akce je vynikající, osudovost je znát z každé scény a ono exotické pojetí už tak silnému příběhu jedině prospělo. Ústřední roli si zahrál Tatsuya Nakadai, který je naprosto vynikající. Za zmínku pak stojí i úderný hudební doprovod a fantastická vizuální stránka. Jedinečná šance vidět na velkém plátně opomíjenou klasiku.

Synopse: Zámožný pan Hidetora (Tatsuya Nakadai) se na oslavě sedmdesátin rozhodne své panství rozdělit mezi tři syny. Nejmladší Saburo (Daisuke Ryu) se ho od ukvapeného rozhodnutí pokouší odradit, pyšný a tvrdohlavý vládce se ale přesvědčit nedá. Když se dva starší synové vlády ujmou, okamžitě se proti otci obrátí a začnou usilovat o kontrolu nad celým územím. Hidetora tak nakonec musí své vlastní království po krvavé bitvě opustit a vyrovnat se s důsledky násilné a kruté minulosti.

Zajímavost: Ve filmu se objeví zhruba čtrnáct set komparzistů a dvě stě koní.

Český trailer filmu Ran / Ran

Bratři (CinemArt)

Plakát filmu  / Bratři
© CSFD
Dlouho očekávané tuzemské drama, které bude Českou republiku zastupovat v boji o zahraničního Oscara, vstupuje do kin. Režisér Tomáš Mašín v něm zpracoval příběh kontroverzních bratří Mašínů, s nimiž je vzdáleně příbuzný. Hlavní role svěřil Oskaru Hesovi a Janu Nedbalovi, jejich matku si pak zahrála Tatiana Dyková. První reakce jsou trochu rozpačité, protože někteří chválí látku jako takovou a nečernobílé zpracování, jiní ovšem vytýkají nedostatek emocí a prázdné postavy bez větší hloubky. Uvidíme nicméně, kolik diváků si najde cestu do kin na takhle důležitý počin.

Synopse: V komunistickém Československu se rodina Mašínových stává terčem pronásledování. Bratři Josef (Oskar Hes) a Ctirad (Jan Nedbal) věří, že proti diktatuře se dá bojovat jen se zbraní v ruce a zakládají odbojovou skupinu. Zároveň si jsou vědomi odpovědnosti vůči matce (Tatiana Dyková) a sestře (Karolina Lea Novaková). Vyšetřováním činů jejich skupiny je pověřen kapitán Státní bezpečnosti Koller (Stefan Konarske). Mašínové se rázem stávají nejhledanějšími muži v zemi, což jim nevadí v plánu vstoupit do americké armády a osvobodit Československo.

Zajímavost: Prapradědeček režiséra byl prastrýcem obou bratrů.

Originální trailer filmu Bratři

Moje nová tvář (Falcon)

Plakát filmu  / Moje nová tvář
© Falcon
Český dokument bude podle všeho hodně silným zážitkem, neboť jeho hlavní hrdinkou je žena, kterou napadl její bývalý přítel a polil ji kyselinou, čímž jí zcela zničil dosavadní život. Režii a částečně scénář obstarala Jarmila Štuková, která zvolila časosběrnou metodu, takže dojmy by měly být dost intenzivní. Ohlasů je zatím tedy naprosté minimum, nicméně jsou vesměs nadšené, takže se zdá, že milovníci dokumentů a silných lidských příběhů jeho zhlédnutím určitě vedle nešlápnou.

Synopse: Martina se po brutálním útoku bývalého partnera snaží najít sílu znovu žít. Je neobyčejnou ženou, které pouze vnitřní síla a odhodlání pomohly překonat to, co je pro ostatní nepředstavitelné. Po útoku oslepla a její život tak, jak ho dosud znala, skončil. Jak máte žít dál, když vám někdo ze dne na den vymazal tvář?

Zajímavost: Snímek vznikal devět let.

Oficiální trailer filmu Moje nová tvář

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Království Planeta opic 7/10
Recenze: Království Planeta opic se pokouší zahájit další trilogii s novými postavami V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie. čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 10. 5. 2024 - 16. 5. 2024
TV tipy: Jidáš a černý mesiáš se ocitli v zajetí démonů Docela zajímavě vypadá televizní nabídka tohoto týdne, v níž dominují premiérová uvedení dvou atraktivních titulů. Prvním je třetí díl hororové série V zajetí démonů, tím druhým pak oscarové drama Jidáš a černý mesiáš.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 19. týden
Kinopremiéry: Stovky bobrů se na jednu noc ocitly v království Planeta opic Pětice aktuálních premiér je ve znamení (nejen) digitálních zvířat. Do kin se totiž dostávají první díl navazující trilogie ze světa Planety opic a konečně také opěvovaná a vychvalovaná němá groteska Stovky bobrů.... čtěte zde
Vydáno: 08.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 18. týden
Top 20 ČR: Kaskadér se ujímá vedení Akční romantická komedie Kaskadér s hvězdným obsazením vzdávající hold nebezpečnému kaskadérskému povolání se vyšvihla na první místo nejen za mořem, ale i u nás. čtěte zde
Vydáno: 07.05.2024 08:00 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 18. víkend
Box office: Kaskadér je první Na prvním místě amerického žebříčku se umístil Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt, který je poctou kaskadérskému řemeslu ve filmech. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi (26.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí (16.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Český lev 2024: Nominacím vévodí filmy Bratři a Úsvit (16.01.2024 06:34 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Napoleon se drží na špici (05.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: česká kina ovládl Napoleon (28.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Trollové ovládli kina (21.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Česká komedie porazila Marvel (14.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2024

Království Planeta opic
7/10

V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu