Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 2. týden

Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne

Vydáno: 10.01.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Collider

Taktéž ve druhém týdnu roku chybí v kinech mezi novinkami jednoznačný divácký trhák a startují snímky se slušným potenciálem, leč komerčně asi ne tak úplně lákavé. Příkladem budiž osobité fantasy To se mi snad zdá.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
To se mi snad zdá (Dream Scenario) (Aerofilms)

Český plakát filmu To se mi snad zdá / Dream Scenario
© CSFD
Komediální fantasy vypadá podle synopse poměrně originálně a částečně jako jakási intelektuální zábava. Režie a scénář je dílem norského tvůrce Kristoffera Borgliho, který jím debutuje v angličtině a do hlavní role dostal k dispozici Nicolase Cage. Dostupné ohlasy sice nejsou tak nadšené, ale rozhodně jsou spokojené a hovoří o neotřelé, leč lehce povrchní společenské satiře, která splní svůj účel a pobaví. Pochopitelně ale neosloví a nepřitáhne davy diváků. Premiéra týdne.

Synopse: Nenápadný vysokoškolský profesor Paul Matthews (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stává se globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna tajná přání, zároveň ale poznává, jak vysoká je cena slávy.

Zajímavost: Příběh je inspirován internetovým fenoménem This man.

Český trailer filmu To se mi snad zdá / Dream Scenario

S tebou nikdy (Anyone But You) (Falcon)

Český plakát filmu S tebou nikdy / Anyone But You
© Falcon
Romantická komedie se ve vánočním obdobím stala v zámoří překvapivým diváckým hitem, což úplně v klidu může zopakovat i v tuzemsku. Téma je totiž univerzální a zdá se, že klasicky předvídatelné, dle zahraničních ohlasů ale solidně zpracované, takže fanoušci žánru by si měli přijít na své. O režii a částečně scénář se postaral v romancích protřelý Will Gluck, který klíčové role svěřil Sydney Sweeney a Glenu Powellovi. Premiéra, která se zdá být ideálním filmem (nejen) na první rande.

Synopse: Bea (Sydney Sweeney) a Ben (Glen Powell) vypadají na první pohled jako perfektní pár. Po úžasné první schůzce se ale něco pokazí a to, co se zdálo jako žhavá přitažlivost, padá k bodu mrazu. Pak se ovšem náhodně potkají cestou na svatbu do Austrálie a začnou předstírat, že jsou pár.

Zajímavost: Příběh je částečnou variací na Shakespearovu komedii Mnoho povyku pro nic.

Oficiální český trailer filmu S tebou nikdy / Anyone But You

Pan Blake k vašim službám (Complétement cramé) (CinemArt)

Český plakát filmu Pan Blake k vašim službám / Complètement cramé
© CSFD
Francouzské komediální drama přichází do kin dost nenápadně a je jednou velkou neznámou. Ze synopse se nicméně základní představa dá utvořit a zdá se, že půjde o otřepané téma různých záměn a omylů, hodnocení je dosud ale dost málo, takže lze jen odhadovat, zda vše bude zpracováno vkusně, nebo naprosto rutinně až trapně. Režie a částečně scénář je debutem Gillese Legardiniera, největším diváckým lákadlem je určitě John Malkovich v hlavní roli, toho pak doplnily třeba Fanny Ardant a Émilie Dequenne. Případní zájemci by s návštěvou kina určitě neměli váhat.

Synopse: Nedávno ovdovělý podnikatel Andrew Blake (John Malkovich) ztrácí radost ze života. Aby si oživil krásné vzpomínky, vydá se do Francie na návštěvu panství Beauvillier, kde se kdysi se svou ženou seznámil. Po příjezdu ovšem zjistí, že všechno je jinak - hostinské pokoje jsou dlouho zavřené a celé panství je na pokraji krachu. Andrew přemluví svéráznou kuchařku Odile (Émilie Dequenne), aby ho přesto na panství ubytovala. Ona souhlasí, má ale podmínku - Andrew musí přijmout práci komorníka, kterého majitelka, paní Beauvillier (Fanny Ardant) urputně, ale marně shání. O jejich dohodě se ale nikdo pochopitelně nesmí dozvědět. Andrew nabídku přijme, brzy ale zjišťuje, že být komorníkem není nic snadného. Přesto je odhodlaný vytrvat a svou roli hrát co nejdéle a nejpřesvědčivěji.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v Bretani.

Oficiální český trailer filmu Pan Blake k vašim službám / Complétement cramé

EOS: Klimt & Polibek (Exhibition on Screen: Klimt & The Kiss) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu EOS: Klimt & Polibek / Exhibition on Screen: Klimt & The Kiss
© CSFD
Prvním příspěvkem roku 2024 do ryze fanjšmekrovského a (ne)pravidelného cyklu Exhibition on Screen je britský dokument mapující původ vzniku obrazu Polibek slavného malíře Gustava Klimta, který patří k těm vůbec nejreprodukovanějším na světě. Režisérkou je Ali Ray, která se mimo dílo samotné zaměřila i na osobu tvůrce, jehož formovalo bouřlivé prostředí Vídně na přelomu devatenáctého a dvacátého století. Ohlasy ani hodnocení pochopitelně neexistují, to ale zřejmě nikdo nečekal. Premiéra do klubových kin pro milovníky umění.

Synopse: Polibek Gustava Klimta patří k nejznámějším a nejreprodukovanějším obrazům na světě a je možná tím vůbec nejčastějším plakátem, který se objevuje na studentských kolejích po celé planetě. Obraz neznámého objímajícího se páru byl namalován ve Vídni kolem roku 1908 a stále uchvacuje svou tajemností a smyslností. Co se ale za přitažlivou malbou skrývá? A kdo vlastně byl Gustav Klimt?

Český trailer filmu EOS: Klimt & Polibek / Exhibition on Screen: Klimt & The Kiss

Krvavý Johann (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Krvavý Johann
© CSFD
První českou premiérou roku 2024 je bizarně působící tuzemský pokus o komediální horor inspirovaný povídkami Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové. Režijně a scenáristicky s ním debutuje Jakub Krumpoch, který z hereckého obsazení láká na Martinu BabišovouJana DolanskéhoRomana Zacha nebo Lenku Vlasákovou, nemálu diváků určitě udělá radost i účast dvou tuzemských pornohereček. Hodnocení jsou dost rozdílná a určitě nebude výjimkou, že někdo bude naprosto znechucen, jiný se ale bude bavit brakovostí a (snad) záměrnou hloupostí filmu. Mnohem horší ovšem je, že producent nestopl premiéru i přesto, že film zobrazuje střelbu ve škole. Uvidíme, jak moc zrovna toto bude publiku vadit. Možné guilty pleasure.

Synopse: Johann Faust (Marek Holý) je propuštěn z temnot a po několika stoletích strávených v pekelném vyhnanství rozpoutá hrůznou noc, na kterou Praha hned tak nezapomene. Obětí a mrtvol přibývá. Za pomocí upírů, zombíků a mutantů si Johan pokouší podmanit celé město. Zastavit ho může jen jeho bývalá milá Markétka, která ho před staletími do temnot zahnala.

Originální trailer filmu Krvavý Johann

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Duna trhá rekordy (05.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Matka v trapu diváky zaujala (27.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Neposkvrněná (22.02.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Madam Web rekordy netrhá (20.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Twisters (12.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Box office: Argylle znovu první (12.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Z Aristokratky jsme stále ve varu (06.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Tajný agent propadl (05.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: domácí snímky vládnou (30.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Statham udolal Mean Girls (29.01.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu