Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 8. týden

Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých

Vydáno: 21.02.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Cinemart

Ačkoli v aktuálním týdnu startuje v kinech hned osm premiér, větší divácký potenciál má jen pochybně vypadající tuzemská komedie Matka v trapu. Náročnější publikum ale zvolí spíše oscarového kandidáta, dramedii Zimní prázdniny.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zimní prázdniny (The Holdovers) (CinemArt)

Český plakát filmu Zimní prázdniny / The Holdovers
© CSFD
Na pět Oscarů nominovaná dramedie je podle ohlasů instantní klasikou, která v budoucnu zpříjemní nejedny (nejen) Vánoce. Za její režií stojí oblíbený Alexander Payne, který podobné nenápadné a komorní, avšak silně působivé snímky umí jako málokdo. Hlavním trumfem se zdají být herecké výkony, neboť titulní Paul Giamatti a Da'Vine Joy Randolph budou zanedlouho bojovat o zlatou sošku, do ústřední trojice je pak doplňuje Dominic Sessa. Zdá se tedy, že milovníci podobných počinů si přijdou na své, a i když snímek asi nebude trhat rekordy v návštěvnosti, diváci si ho užijí a mnohým z nich nejspíš zvedne náladu. Premiéra týdne.

Synopse: Profesor Paul Hunham (Paul Giamatti) je postarší osamělý mrzout, který se lépe než v současnosti orientuje ve světě antické literatury a každým, kdo má jiný náhled na svět, hluboce pohrdá. Mladík Angus (Dominic Sessa) je magnet na průšvihy, rebel bez příčiny a absolutní ničitel a narušitel školních řádů. Právě tihle dva na sebe zbyli v univerzitním kampusu o vánočních prázdninách, protože ani jeden z nich nemá kam jet. Doplňuje je ještě kuchařka Mary (Da'Vine Joy Randolph), která na Vánoce nemá náladu, protože její syn padl ve Vietnamu. Naděje, že tyhle tři osamělé duše k sobě najdou cestu, je od počátku mizivá, jenže zázraky se někdy dějí a právě Vánoce jsou k tomu ideální.

Zajímavost: Celý film se natáčel na reálných místech a nepoužívaly se žádné kulisy, a to ani ty zvukové.

Oficiální český trailer filmu Zimní prázdniny / The Holdovers

Hlasy mrtvých (Baghead) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Hlasy mrtvých / Baghead
© CSFD
Prakticky neuplyne týden, aby v kinech nestartoval nový horor. A ani tento není výjimkou. Distributoři nasazují britský počin, který vypadá po všech stránkách zoufale tuctově a nenápaditě, vzhledem k minimu ohlasů ale žije naděje, že tomu tak nebude. Chytit se ale moc není čeho, protože režisérem je debutant Alberto Corredor, který obsadil vesměs neznámé tváře a bude spoléhat hlavně na sílu a setrvačnost žánru. Premiéra pro fanoušky.

Synopse: Mladá dívka Iris (Freya Allan) zdědí po otci starobylý dům, který skýtá hrozivé tajemství. Ve sklepě se totiž ukrývá záhrobní čarodějnice, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Díky dávnému prokletí je navíc démon provázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Iris je tedy aktuálně tou, kdo stojí mezi světem naším a světem pozůstalých. Když zjistí, jak vše funguje, neodolá a rozhodne se svou moc vyzkoušet. Hned první pokus ale dopadne špatně a čarodějnici vypustí ze sklepa ven a dostane mimo jakoukoliv kontrolu. A démon chce zabíjet.

Český trailer filmu Hlasy mrtvých / Baghead

Případ Goldman (Le procès Goldman) (Artcam Films)

Český plakát filmu Případ Goldman / Le procès Goldman
© CSFD
Francouzské kriminální drama podle synopse působí, jako by vypadlo ze sedmdesátých let, kdy byly tamní podobné žánrovky na vrcholu. Atraktivitu zvyšuje, že vychází ze skutečných událostí a odehrává se v oněch sedmdesátých letech. Právě to by mělo být největším lákadlem, neboť režie a částečně scénáře se ujal málo známý, i když zkušený Cédric Kahn, který do hlavní role obsadil Arieha Worthaltera. I v tomto případě platí, že ohlasů je naprosté minimum, takže poslouží spíše orientačně. Premiéra do klubových kin.

Synopse: Židovský aktivista Pierre Goldman (Arieh Worthalter) byl odsouzen k doživotnímu vězení za čtyři ozbrojené loupeže, z nichž jedna měla za následek smrt dvou žen. On však obvinění odmítá, a když v listopadu 1975 začíná odvolací slyšení, stává se z něj romantizovaná postava a hrdina intelektuální levice. Pokusí se svůj proces uvrhnout do absolutního chaosu, zároveň tím ale riskuje trest smrti.

Český trailer filmu Případ Goldman / Le procès Goldman

Max a Mája: Příběh lištiček (Kina et Yuk, renards de la banquise) (Donart Film)

Český plakát filmu Max a Mája: Příběh lištiček / Kina et Yuk, renards de la banquise
© KZMJ
Francouzsko-kanadsko-italská pohádka viditelně spoléhá na sílu žánru a rodinný potenciál, který se v návštěvách kin v těchto případech skrývá. Synopse totiž vypadá dost obyčejně a zaměnitelně, což nicméně nevadí, pokud se dokáže dobře prodat. To zatím není jasné, protože jakékoli ohlasy a komentáře nejsou dostupné. Režie se ujal a na scénáři se podílel Guillaume Maidatchevsky, což také většině publika nic moc neřekne. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Pár polárních lištiček Max a Mája žije v kraji plném sněhu, mají se rádi a aktuálně očekávají narození liščátek. Max se proto snaží Máje přinést co nejvíce jídla, jenže je to stále těžší a těžší a on se často vydává dál a dál od jejich pelíšku. Jednoho dne se s ním odlomí ledová kra, která ho unese daleko na moře a daleko od Máji. Oba tak budou muset pracovat na tom, aby k sobě opětovně našli cestu.

Oficiální český trailer filmu Max a Mája: Příběh lištiček / Kina et Yuk, renards de la banquise

Ohnivě červená obloha (Roter Himmel) (Vertigo International)

Český plakát filmu Ohnivě červená obloha / Roter Himmel
© CSFD
Německé romantické drama je určeno do klubových kin pro náročnější diváky, kteří ocení (zřejmě) pomalejší tempo a klasickou vztahovou zápletku, která je netradiční snad jen obsazením milostného čtyřúhelníku. Nejznámějším jménem je to režiséra a scenáristy Christiana Petzolda, který do ústředních rolí získal kvartet Paula BeerThomas SchubertLangston Uibel a Enno Trebs. Ohlasy nejsou nikterak přehnaně nadšené, ale vesměs pozitivní, což by u podobných žánrovek mělo stačit. Další komorní premiéra.

Synopse: Leon (Thomas Schubert) a Felix (Langston Uibel) plánovali trávit léto společně v prázdninovém domě u Baltského moře. Chtěli tam jet jako přátelé, zároveň ale chtěli pracovat - jeden na knize, druhý na svém uměleckém portfoliu. V domě jsou ovšem také Nadja (Paula Beer) a Devid (Enno Trebs), kteří s sebou přivezli spousty dobré nálady. Čtveřice mladých lidí začne experimentovat s láskou, což zejména pro Leona není nic jednoduchého.

Český trailer filmu Ohnivě červená obloha / Roter Himmel

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Hashira Training (Kimetsu no Yaiba Kizuna no Kiseki, Soshite Hashira Geiko e) (Falcon)

Český plakát filmu Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Hashira Training / Kimetsu no Yaiba Kizuna no Kiseki, Soshite Hashira Geiko e
© Cinema City
Vyloženě fanouškovskou záležitostí je uvedení japonského anime na velká plátna, za což distributor zaslouží pochvalu, neboť v tuzemsku jde o silně nekomerční záležitost s minimálním potenciálem. Režisérem je Haruo Sotozaki, který ve snímku spojil dva díly dlouhé série, které by snad ale měly dávat smysl i bez předchozího kontextu. Ohlasů je pochopitelně minimum, to ale příznivci specifického subžánru řešit moc nebudou. Premiéra, která bude mít zřejmě hodně omezené uvedení.

Synopse: Snímek sestává z jedenácté epizody ze série Mečířská vesnice s názvem Pouto: Rozbřesk a východ slunce, která vypráví o závěru nelítostného souboje mezi Tandžiróem a démonem Hantenguem, stejně jako o triumfu Nezuko nad Sluncem. Následuje první epizoda z navazující série Výcvik pilířů, která se zaměřuje na začátek výcviku vedeného Pilířem v rámci příprav na nadcházející závěrečnou bitvu proti Muzanu Kibucudžimu.

Oficiální český trailer filmu Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Hashira Training - Kimetsu No Yaiba Kizuna no Kiseki, Soshite Hashira Geiko e

Válka policajtů (Vojna policajtov) (CinemArt)

Plakát filmu Válka policajtů / Vojna policajtov
© KZMJ
Slovensko-český thriller se znovu vrací do devadesátých let a bude se pokoušet o drsnou žánrovku přizpůsobenou zdejšímu prostředí, velmi pravděpodobně bude inspirován i skutečnými událostmi, každopádně vychází z literární předlohy Arpada Soltezse, který napsal i scénář. O režii se postaral převážně producent Rudolf Biermann, který ze známých tváří obsadil Juraje LojePatrika "Rytmuse" Vrbovského nebo Jakuba Štáfka. Ohlasů sice zatím není moc, většina je ale opatrně pozitivních, takže se zdá, že skutečně vznikla seriózní žánrovka, u níž ovšem děsí dlouhá stopáž.

Synopse: Kapitán Miky Miko (Alexander Bárta) je samotářský policejní operativec, který se na začátku devadesátých let šikovně pohybuje na hraně zákona. V divoké atmosféře slovenského podsvětí vedle sebe žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou, podnikatelé a místní policie štědře odměňována za přivírání očí před zločiny. I proto Miky nikomu nevěří, když mu je ale přidělen nový partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjišťuje, že jsou si v mnohém podobní. Oba jsou součástí mechanismu, který chtějí změnit, protože je už nebaví chytat zločince, kteří budou i přes usvědčující důkazy druhý den propuštěni. Reakce ohroženého systému na sebe ale pochopitelně nedá dlouho čekat.

Zajímavost: Při natáčení bylo použito pětadvacet aut z devadesátých let.

Oficiální český trailer filmu Válka policajtů / Vojna policajtov

Matka v trapu (Falcon)

Plakát filmu  / Matka v trapu
© CSFD
Už po přečtení synopse další z řady českých komedií je jasné, že i v tomto případě šly ambice stranou a cílilo se na co největší počet diváků a co nejmenší náročnost. Režisérka a spoluscenáristka Hana Hendrychová bude krom "příběhu ze života", který je adaptací románu Uljany Donátové, spoléhat na obsazení, v němž se sešli Petra HřebíčkováLenka VlasákováJana ŠvandováJaroslav PleslBohumil KleplMartin Pechlát nebo Marek Němec. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, což asi nikomu nevadí. Potenciální divácký hit.

Synopse: Sylvie (Petra Hřebíčková) má dobré místo v reklamní agentuře, pracovní úspěchy, krásné a vzorné děti a její manžel Tomáš (Jaroslav Plesl) je známý malíř. Zdá se tedy, že je šťastná, zdání ale může klamat. Její šéf (Bohumil Klepl) na ni nahrnul několik nesplnitelných úkolů, navíc jí volali ze školy, aby šla vyřešit další z prohřešků svého syna a Tomáš je zase nedostupný, protože mu malování moc nejde. Není divu, že se jí zachce od všeho utéct. A asi nebude náhoda, že ji osud svede dohromady s taxikářkou Annou (Lenka Vlasáková), která jí ukáže úplně jiný pohled na její problémy.

Oficiální trailer filmu Matka v trapu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo (09.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Gump odsouvá Dunu (02.04.2024 15:21 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život (19.03.2024 07:41 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Panda na Dunu nestačil (12.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Duna trhá rekordy (05.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu