Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 13. týden

Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny

Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Godzilla x Kong: Nové imperium (Godzilla x Kong: The New Empire) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Godzilla x Kong: Nové imperium / Godzilla x Kong: The New Empire
© CSFD
Po třech letech se na plátna kin vrací dvě legendární monstra, která by tentokráte místo vzájemných soubojů mohla spolupracovat. Dobrou zprávou pro milovníky předchozího dílu je to, že k režii se znovu vrátil Adam Wingard. Ten zřejmě bude opět spoléhat na dlouhou řadu digitálních efektů a velmi jednoduchý příběh. Hlavní pozornost bude pochopitelně upřena na obě titulní příšery, v lidských rolích se pak objeví třeba Rebecca HallBrian Tyree Henry nebo Dan Stevens. Ohlasy zatím dostupné nejsou, příliš změn se ale očekávat nedá a fanoušci snad budou spokojeni. Premiéra týdne.

Synopse: Všemocný Kong a obávaná Godzilla se tentokráte musí postavit kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která přímo ohrožuje jejich existenci - a zároveň také tu lidskou. Velmi brzy se odhalí i historie a původ obou titánů a tajemství Ostrova lebek.

Oficiální český trailer filmu Godzilla x Kong: Nové impérium / Godzilla x Kong: The New Empire

Dokonalé dny (Perfect Days) (Aerofilms)

Český plakát filmu Dokonalé dny / Perfect Days
© CSFD
Na japonsko-německé dramedii je nejzajímavější jméno tvůrce, který je tím hlavním lákadlem. Za režií a částečně scénářem totiž stál slavný Wim Wenders, který dle vesměs nadšených ohlasů natočil nenápadný, ale pohodový film, v němž se toho moc neděje, nicméně zachycuje životní rutinu a pomíjivost určitých chvil. Titulní roli si zahrál Koji Yakusho, jehož doplňují víceméně neznámé tváře, které by měly částečně přispět k dojmu autenticity. Premiéra pro náročnější publikum.

Synopse: Hirajama (Koji Yakusho) pracuje jako uklízeč toalet v Tokiu a žije zcela běžný život ve své každodenní rutině. Volný čas tráví čtením knih, poslechem starých rockových kazet nebo focením na svůj analogový fotoaparát. Ze zaběhlé životní harmonie ho vytrhne až série nečekaných setkání, která postupně odhalují střípky z jeho minulosti.

Zajímavost: Natáčení trvalo pouhých sedmnáct dní.

Český trailer filmu Dokonalé dny / Perfect Days

Domácí příšerky (Finnik) (Continental film)

Český plakát filmu Domácí příšerky / Finnik
© CSFD
Těžko říct, proč až po dvou letech posílá distributor do kin ruský animák, který nevypadá nijak výjimečně nebo originálně a moc lákadel také neskrývá. Režisérem a spoluscenáristou je neznámý Denis Chernov, který bude spoléhat především na celosvětovou oblíbenost animovaných filmů. Ohlasů je naprosté minimum a nedá se čekat, že po premiéře se to výrazně změní. V tomto případě tak půjde jen o to, zda u něčeho podobného budou chtít děti trávit čas u velkého plátna. Premiéra, která z nabídek kin zmizí velmi brzy.

Synopse: Finnick je mladým příslušníkem Finnů - chlupatých stvoření, která se objevují v lidském světě a starají se o domácnosti. Zrovna Finn ale na pořádek moc nedbá, kašle na zodpovědnost a spíš si z lidí dělá nevinnou legraci. Vše se ale změní, když se do "jeho" domu přistěhuje nová rodina, na níž jeho kouzla moc nefungují. Navíc se seznámí s třináctiletou Christine, s níž možná brzy vyřeší jednu velkou záhadu, která obklopuje celé město.

Český teaser filmu Domácí příšerky / Finnik

Gump - Jsme dvojka (Bioscop)

Plakát filmu  / Gump - Jsme dvojka
© CSFD
Úspěšná dobrodružství mluvícího psa se po čtyřech letech dočkala svého pokračování a zcela jasně vyhlásila útok na první místo žebříčku návštěvnosti. Tomu napovídá i tvůrčí štáb, který se příliš nezměnil, protože režii a kameru znovu obstaral F. A. Brabec, scénář napsal autor knižní předlohy Filip Rožek a k hlavnímu psímu hrdinovi se přidává nová psí slečna. V obsazení nechybí Bolek PolívkaRichard KrajčoVica KerekesŠtěpán KozubKarel Roden nebo Eva Holubová. Ohlasy ani komentáře dosud nejsou dostupné, to ale bude trápit jen málokoho. Potenciální komerční hit.

Synopse: Pes Gump prochází se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem (Bolek Polívka) příběhem, který jim už dávno napsaly hvězdy. Zatímco první Gumpovo dobrodružství bylo o něco smutnější, ten následující už je mnohem veselejší a objeví se v něm spousta dalších zvířátek, třeba jeho psí sestra Kytička.

Oficiální trailer filmu Gump - Jsme dvojka

Obsluhoval jsem anglického krále (Bisocop)

Plakát filmu  / Obsluhoval jsem anglického krále
© Bioscop
Po skoro dvaceti letech se v restaurované verzi vrací do kin adaptace románu Bohumila Hrabala, o jejíž zfilmování velmi dlouho usiloval Jiří Menzel. Ten se nakonec režie a scénáře opravdu ujal a vysloužil si i Českého lva za režii, veřejnost nicméně dost rozdělil. Ti, kteří předlohu neznali, byli vesměs spokojeni a dostali hřejivou "hrabalovskou" podívanou s trochu satirickým přesahem, ti, kteří ale knihu četli, byli dost kritičtí a tvůrci vytýkali především to, že film sám je zcela o něčem jiném, soustředí se na úplně jinou tematiku a s poetikou románu se notně míjí. Ať je to, jak chce, snímek ve výsledku získal Českého lva ještě za film, režii, kameru a odnesl si ho i Martin Huba, u nominací pak zůstalo u výkonů Oldřicha Kaisera a Julie Jentsch, scénáře, střihu, hudby a výpravy. Ideální prostor na přehodnocení / utvrzení dřívějších názorů.

Synopse: Číšník Jan Dítě (Ivan BarnevOldřich Kaiser) začínal jako prodavač párků na nádraží, brzy ale poznal magickou moc peněz a toužil po tom stát se milionářem. Život mu změní setkání se zkušeným cesťákem a velkým labužníkem Waldenem (Marián Labuda), který mu dá pár dobrých rad do života a zařídí místo v jednom luxusním hotelu. Posléze se různými peripetiemi a podivnými shodami náhod opravdu stává milionářem, jenomže proplouvá všemi režimy, které Československo postihly, s čímž pochopitelně ne všichni souzní.

Zajímavost: Na Berlinale získal snímek cenu kritiků FIPRESCI.

Originální trailer remasterované verze filmu Obsluhoval jsem anglického krále

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí (16.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: V USA vypukla Občanská válka (15.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo (09.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Monstra znovu v akci (08.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Gump odsouvá Dunu (02.04.2024 15:21 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Godzilla s Kongem kralují (01.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Film Godzilla x Kong: Nové impérium je akční výplach s rvačkami monster (30.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu