Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024

TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu

Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Universal Pictures

Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kozoroh 1 (Capricorn One) (pátek 19. 4., ČT2, 21.35 - 23.40)

Plakát filmu Kozoroh 1 / Capricorn One
© Impawards
Sci-fi thriller z druhé poloviny sedmdesátých let sice trochu zastaral, nicméně dodnes působí především na fanoušky různých konspirací, kteří se k němu často odkazují. Režisér a scenárista Peter Hyams v něm natočil svůj suverénně nejlepší počin, přesto zůstal víceméně rutinérem. Nepříjemná a napínavá konspirační atmosféra tu úplně nefunguje a na diváka příliš nedopadá. Mnohem lepší je v první polovině, která naláká na další sledování a je v ní velmi dobře zachyceno jakési tajemno, které celý děj obestírá. Postupem času ale snímku začne tzv. padat řetěz, protože se vrší nelogičnosti a vše působí dost absurdně. To tvůrce částečně kompenzuje pasážemi z pouště, v nichž je skvěle zachycena všeobjímající samota, v níž se hrdinové ocitají. Dojmy vylepšuje i parádní obsazení, v němž nejvíce vyniká záporný Hal Holbrook, jemuž zdatně sekundují Elliott GouldJames Brolin nebo O. J. Simpson, nejzábavnější úlohu kariéry tu ztvárnil výborný Telly Savalas. Akce tolik není a je to asi dobře, protože když už se na ni dostane, není úplně dobře natočená a nikterak strhující. Příběhu pak chybí údernější pointa, která nedořešuje některé motivy a osudy některých postav. Opomíjená záležitost. 

Zajímavost: Savalas strávil na place jediný den.

Originální trailer filmu Kozoroh 1 / Capricorn One

Střípky (The Little Things) (pátek 19. 4., Nova, 22.45 - 01.30)

Plakát filmu Střípky / The Little Things
© Impawards
Tři roky starý thriller tuzemská kina zcela minul a ani v těch domácích moc neuspěl. Jednoznačně je to dáno tím, že se tu vzácně minula divácká očekávání a přístup a ambice tvůrců. Režisér a scenárista John Lee Hancock v něm totiž lákal na temný thriller a poctivou detektivku, ve výsledku ale natočil psychologické drama s detektivní zápletkou, v níž se jde spíš po postavách než po samotném pátrání a případu. Opřít se mohl o pomalé tempo a poctivě budovanou atmosféru a velmi dobrou gradaci a práci s napětím. Po příběhové stránce ale lehce selhává, protože motivace postav je ne úplně vysvětlena, samotný námět je tzv. na vodě a ani závěrečný zvrat není tak šokující, jak asi autor zamýšlel. Naštěstí se ale podařilo snímek dobře obsadit, protože zejména Denzel Washington a Jared Leto naprosto excelují, Rami Malek za nimi pak o něco zaostává, i on ale má své silné chvilky. Jen je škoda, že emotivních scén je tu minimum a stopáž je lehce přetažená. Temnější podívaná na konec pracovního týdne.

Zajímavost: Hancock začal psát scénář už v roce 1993, kdy o hlavní roli projevil zájem Brandon Lee, ten ale v témže roce zemřel.

Oficiální trailer filmu Střípky / The Little Things

Přiznej se, Fletchi (Confess, Fletch) (sobota 20. 4., Paramount Network, 20.00 - 22.20 / neděle 21. 4., 17.50 - 20.00)

Plakát filmu Přiznej se, Fletchi / Confess, Fletch
© Impawards
Dva roky stará kriminální komedie je v tuzemsku známá jen velmi málo a volně navazuje na předchozí dvě adaptace románů Gregoryho McDonalda z osmdesátých let. Režisér a spoluscenárista Greg Mottola se v ní soustředil především na nadhled a celkově odlehčenou atmosféru a svižné tempo, které nastolí od začátku a až do konce nezvolní. A je to dobře, protože příběh jako takový úplně nefunguje, neboť kriminální zápletka není příliš promyšlená a po celou dobu je spíše epizodická a nepříliš konzistentní, navíc se tvůrce pere s tím, zda by chtěl víc točit komedii, nebo krimi, takže některé momenty jsou více než rozpačité. Na lehkém nadprůměru výsledek drží nemálo přímo vynikajících hlášek a dalších vtipných scének, především ale obsazení, v němž exceluje výtečný Jon Hamm, který si ho krade pro sebe a vesměs zastiňuje ostatní, mezi nimiž jsou třeba Kyle MacLachlanLorenza IzzoMarcia Gay Harden nebo Roy Wood Jr.. Příjemná oddechovka na víkendový večer. 

Zajímavost: Kniha, z níž snímek vychází, je v celé sérii druhým dílem.

Oficiální trailer filmu Přiznej se, Fletchi / Confess, Fletch

Kdo to klepe na moje dveře (Who’s That Knocking at My Door) (sobota 20. 4., ČT art, 22.35 - 00.00)

Plakát filmu Kdo to klepe na moje dveře / Who's That Knocking at My Door
© Impawards
Romantické drama z druhé poloviny šedesátých let u nás není tolik známé a dvacet let staré DVD se dá sehnat už jen v různých bazarech. A je to trochu s podivem, protože tehdy s ním režijně a scenáristicky debutoval legendární Martin Scorsese, který se v něm viditelně inspiroval francouzskou novou vlnou. To tedy znamená, že příběh je co nejvíce realistický, částečně autobiografický, zároveň ale nemá nikterak košatý děj a je spíše o psychologii postav a uchvacující atmosféře New Yorku a jeho čtvrtí. V některých pasážích je také značně experimentální a divákovi nejde moc naproti a nutí ho vnímat celek vnitřními smysly a nikoli racionálně. Pomohli mu i kameramané Richard H. Coll a Michael Wadleigh, kteří zabírají nádherné černobílé obrazy, které mají specifické kouzlo. Titulní roli ztvárnil výtečný Harvey Keitel, vedle něhož se objeví například Zina BethuneAnne Collette nebo Harry Northup. Škoda jen, že některé scény jsou tu vysloveně navíc, a velmi střídmou stopáž subjektivně prodlužují. Zapomenuté začátky režijního génia.

Zajímavost: V názvu filmu skutečně není otazník, protože něco podobného je ve filmovém průmyslu považováno za předzvěst smůly.

Ukázka z filmu Kdo to klepe na moje dveře / Who’s That Knocking at My Door

Žárlivé tango (Il tango della gelosia) (pondělí 22. 4., ČT2, 21.35 - 23.15)

Plakát filmu Žárlivé tango / Il tango della gelosia
© IMDb
Nejen v našich vodách prakticky neznámá italská komedie není úplně výrazná, fanoušky žánru ale rozhodně nezklame. Režisér a spoluscenárista Steno v ní vychází z divadelní předlohy Alda De Benedettiho, což znamená, že hlavní důraz je kladen na dialogy a vše se odehrává v hodně komorním prostředí. Nejzásadnějším problémem je vskutku pomalý rozjezd, který je hodně rozpačitý a mnoho diváků by mohl přimět k odchodu nebo přepnutí, to by ale byla škoda, protože zbytek relativně střídmé stopáže se odmění banálním, ale vtipným příběhem o různých omylech a dobře napsanými a vypointovanými dialogy. Ústřední roli si zahrála velmi dobrá Monica Vitti, které sekundovali především Philippe Leroy a Diego Abatantuono. Hodně raritní tip.

Zajímavost: Divadelní předloha se česky jmenuje Dostaveníčko.

Ukázka z filmu Žárlivé tango / Il tango della gelosia

Král Staten Islandu (The King of Staten Island) (středa 24. 4., Nova Cinema, 22.20 - 01.00 / čtvrtek 25. 4., 23.45 - 02.15)

Plakát filmu Král Staten Islandu / The King of Staten Island
© Impawards
Čtyři roky stará dramedie není v tuzemsku tolik známá a dosud je oficiálně nesehnatelná. Režisér a spoluscenárista Judd Apatow v ní nikoho nepřekvapí a natočil pro sebe typickou žánrovku, která určitě nesedne každému. Ve své první polovině totiž není úplně veselá a možná až moc se utápí v lehké depresi a melancholii, na druhou stranu je úžasně a překvapivě civilní a rozehrává dojemný příběh, který sice nepřináší žádné zásadní zvraty, ale je tzv. ze života a dotýká se snad každého, navíc je přiznanou poctou hasičskému sboru. S humorem je to malinko horší, protože jeho úroveň je lehce nevyrovnaná a platí, že na jeden výborně vymyšlený připadá několik slabších a tvůrce se bohužel nevyhýbá ani těm trapným, těch ale naštěstí není nikterak moc. Jak bývá u autora zvykem, obsazení je precizní a v tomto případě mu kraluje Pete Davidson, jemuž krom mnoha cameo rolí sekunduje třeba Marisa Tomei. Škoda jen na žánr neobhajitelné stopáže, což ale také u tvůrce není nic nového. Tip, který by zasloužil lepší vysílací čas. 

Zajímavost: Davidson stejně jako jeho postava trpí v reálném životě Crohnovou nemocí.

Oficiální trailer filmu Král Staten Islandu / The King of Staten Island

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel O. J. Simpson (11.04.2024 19:12 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vrána (14.03.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks (30.09.2023 15:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu