Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 30. 6. 2023 - 6. 7. 2023

TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít

Vydáno: 30.06.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Prázdniny oficiálně začínají a televizní program je překvapivě hodně nabitý. Jednoznačným tipem týdne je premiéra poslední bondovky Není čas zemřít, uvedeno bude i zajímavé a nadčasové komediální drama Muži, ženy a děti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Stůj při mně (Stand by Me) (pátek 30. 6., Paramount Network, 20.00 - 22.00 / sobota 1. 7., 16.00 - 18.00)

Plakát filmu Stůj při mně / Stand by Me
© Facebook tvůrce
Ačkoli dobrodružné drama z druhé poloviny osmdesátých let vychází z novely legendárního Stephena Kinga, po jakémkoliv náznaku hororu v něm není ani stopa. Režírující Rob Reiner velmi správně zachoval sílu jednoduchého, ale účinného příběhu, který neměnil a soustředil se na kouzelnou atmosféru přechodu z dětství do dospělosti. Velmi citlivě zachytil zranitelnost dospívajících hrdinů a nechal je pronášet přirozené dialogy a zároveň si uvědomovat, že jejich dlouhé přátelství spěje ke konci. K úspěchu pomáhají i pomalejší tempo a nádech nepoznaného a lehce tajemného dobrodružství. Fantastické je i obsazení ústředních chlapeckých rolí, které si zahráli Will WheatonRiver PhoenixCorey Feldman a Jerry O'Connell, mezi kterými probíhá unikátní chemie. Jedna z nejlepších adaptací krále literárního hororu. 

Zajímavost: Cigarety byly vyrobeny z listů hlávkového zelí.

Originální trailer filmu Stůj při mně / Stand By Me

Není čas zemřít (No Time to Die) (pátek 30. 6., Prima, 20.15 - 23.40 / sobota 1. 7., 15.20 - 18.52 / čtvrtek 6. 7., Prima Max, 16.40 - 20.00)

Český plakát filmu Není čas zemřít / No Time to Die
© Forumfilm
Zatím poslední dobrodružství Jamese Bonda je důstojným koncem jedné éry legendárního agenta. Režisér a spoluscenárista Cary Joji Fukunaga z něho dělá spíše psychologické drama, neboť akce je překvapivě hodně málo a nejlepší je hned ta úvodní, která má spád, tempo a je výborně zvládnutá, a soustředí se především na titulní postavu. Fanoušci série nepochybně ocení spoustu skrytých i otevřených odkazů na předchozí díly, které jsou poměrně rafinované a citlivě zabudované. S ústřední rolí se rozloučil fantastický Daniel Craig, jemuž tu ale chybí důstojný protihráč. Rami Malek je jakožto záporák velmi slabý, protože nemá moc místa a pořádnou motivaci, Léa Seydoux je asi nejzvláštnější bondgirl, neboť postrádá větší charisma a Christoph Waltz je tu zase hodně málo. Jediným zábavným prvkem tak je účast Any de Armas, která jediná se hlavní hvězdě vyrovná. Dojem nicméně kazí neobhajitelná délka, která ztrácí tah hlavně uprostřed, nikam se moc neposouvá a tím pádem ani značně šokující finále nemusí být pro všechny tak působivé. Přes všechny problémy ale velmi dobrá záležitost a jednoznačný tip týdne, o němž se více dozvíte z naší recenze.  

Zajímavost: Snímek má také nejdelší prolog z celé série, trvá celých dvacet minut.

Český trailer filmu Není čas zemřít / No Time to Die

Labutí princezna (The Swan Princess) (sobota 1. 7., ČT :D, 09.20 - 10.50)

Plakát filmu Labutí princezna / The Swan Princess
© FFF Movie Posters
U nás méně známý animák z první poloviny devadesátých let za těmi nejlepšími zaostává, ve výsledku jde ale o příjemnou podívanou. Režírující Richard Rich v něm toho moc neřešil a spolehl se na pohádkovou atmosféru, sympatické zvířecí hrdiny, svižnější tempo a krásný hudební doprovod, jemuž dominuje výrazná titulní píseň. Příběh tedy není nikterak překvapivý, na druhou stranu je vedený v až klasickém stylu a jde o pohádku se vším všudy bez nějakých experimentů a odboček. Z dnešního pohledu stojí za zmínku i poctivá ruční animace, která nezklame snad nikdy, v tomto případě se k ní přidalo ještě spousty vtipných a dobře napsaných dialogů. Dospělí možná budou tvůrcům vytýkat, že na ně moc nemyslel a vše podřídil těm nejmenším, někomu může vadit i nedostatek tvůrčí invence a odvahy, svůj účel ale snímek bez problémů splní. Tip k sobotnímu probouzení.

Zajímavost: Na výrobě pracovalo více než dvě stě sedmdesát animátorů.

Originální trailer filmu Labutí princezna / The Swan Princess

Země dinosaurů 4: Putování v mlze (The Land Before Time IV: Journey Through the Mists) (neděle 2. 7., ČT :D, 09.20 - 10.35)

Plakát filmu Země dinosaurů 4: Putování v mlze / The Land Before Time IV: Journey Through the Mists
© IMDb
Rodinný animák z druhé poloviny devadesátých let je v tuzemsku ještě méně známý než ten zmíněný v předchozím odstavci, vesměs se ale o něm dá napsat totéž. Režírující Roy Allen Smith v něm nic nevymýšlel a držel se zajeté šablony, kterou tato série měla, což tedy znamená, že cílil na ty úplně nejmenší diváky, hodně často opakoval vtípky z předchozích dílů, udržoval svižné tempo a nepřekročil střídmou stopáž. Animace je jednodušší, ale stále působivá, navíc plná barev. Problémem jsou ovšem zaměnitelné postavy, v nichž úplně není jednoduché se orientovat, dost prvoplánový a laciný humor, který možná nefunguje ani na děti a poměrně otravná hudební složka, které tu mohlo být výrazně méně. Další tip pro lepší víkendové vstávání.

Zajímavost: Jde o jediný film z celé série, v němž se neobjeví otec postavy jménem Cera.

Originální trailer filmu Země dinosaurů 4: Putování v mlze / The Land Before Time IV: Journey Through the Mists

Planeta nezadaných (Planeta Singli) (pondělí 3. 7., Nova Cinema, 20.00 - 22.45 / úterý 4. 7., 14.45 - 17.30)

Plakát filmu Planeta nezadaných / Planeta Singli
© CSFD
Sedm let stará polská romantická komedie v tuzemsku zase tolik známá není a svým způsobem je to škoda. Režisér a scenárista Mitja Okorn v ní totiž překvapí relativně originálním a neotřelým příběhem, který se pochopitelně nevyhýbá tradičním žánrovým klišé, umí s nimi ovšem pracovat s rozumem a poměrně zábavně. Ještě lepší je to s humorem, který funguje celou dobu, je docela chytrý a na žánr až sofistikovaný a zdaleka se vyhýbá prvoplánovosti a lacinosti. Atmosféra je pohodová, veskrze příjemná a nepříliš přeslazená, takže dokáže udržet i mužského diváka, a tempo je potřebně svižné. Hlavní role ztvárnili výborní Maciej Stuhr a Agnieszka Wiedlocha, jejichž sehranost je výborná a vzájemné pošťuchování a dialogy patří k vrcholům snímku. Jen škoda, že autor se trochu přecenil a vyměřil přetaženou stopáž, v jejímž závěru navíc začne moralizovat, což se mu úplně nedaří. Odlehčená záležitost na začátek týdne. 

Zajímavost: Scénář vznikal dva roky.

Originální trailer filmu Planeta nezadaných / Planeta Singli

Rodinu si nevybereš (Le sens de la famille) (pondělí 3. 7., Prima Max, 20.00 - 22.00 / úterý 4. 7., 16.15 - 18.10)

Český plakát filmu Rodinu si nevybereš / Le sens de la famille
© Bohemia Motion Pictures
Před dvěma lety se francouzská komedie mihla i v českých kinech, soudě dle počtu ohlasů v nich ale větší úspěch nezaznamenala. Režisér a spoluscenárista Jean-Patrick Benes si v ní přece jen ukousl trochu větší sousto, neboť v příběhu o vzájemné proměně nechal proměnit až příliš mnoho postav, takže divácká orientace není úplně jednoduchá, což trochu kazí možnost vychutnat si leckdy povedené pointy některých vtipů. Úroveň humoru je nicméně značně kolísavá a tvůrce se někdy nevyhne ani vysloveným trapnostem, což je trochu škoda. Stopáž je naštěstí rozumná a tempo natolik svižné, že se to dá snadno odpustit. Hodně toho zachraňuje i obsazení, v němž se sešli Franck DuboscAlexandra Lamy nebo Christiane Millet. Vesměs příjemný tip, u něhož je důležité překonat rozpačitý a nezajímavý začátek. 

Zajímavost: Natáčení probíhalo dva měsíce.

Český trailer filmu Rodinu si nevybereš / Le sens de la famille

Muži, ženy a děti (Men, Women & Children) (pondělí 3. 7., ČT art, 22.30 - 00.30)

Plakát filmu Muži, ženy a děti / Men, Women & Children
© Facebook tvůrce
Skoro dekádu staré komediální drama je dodnes v našich končinách obtížně sehnatelné. Režisér a spoluscenárista Jason Reitman v něm zcela rezignoval na satirickou a ironickou linii, místo které se soustředil na zachycení prázdnoty života tehdejších (a do značné míry i dnešních) teenagerů. Od počátku nasazuje posmutnělou atmosféru, která se postupem času mění v melancholii a lehkou depresi. Originálně dramaticky využívá různé facebookové statusy a SMS zprávy, které zobrazuje na obrazovce a rozšiřuje a doplňuje s nimi vyřčené dialogy, čímž je posouvá do trochu jiné roviny. Spolehnout se mohl na obsazení, v němž vynikají civilní Adam Sandler a Jennifer Garner, výrazný je též Ansel Elgort, objeví se tu ale třeba i Rosemarie DeWittDean Norris a tehdy ještě neznámý Timothée Chalamet. V závěru pak trochu zamrzí, že osudy některých postav zůstaly nedořešeny a neměly tu správnou gradaci, někomu pak může vadit též nadbytečný, ačkoli místy hodně vtipný voiceover. Ne úplně veselý tip, o němž se více dozvíte z naší rubriky Za horizontem

Zajímavost: Předlohou filmu byla kniha Chada Kultgena.

Mezinárodní trailer filmu Muži, ženy a děti / Men, Women & Children

Scooby Doo: Shaggyho souboj (Scooby-Doo! Shaggy’s Showdown) (středa 5. 7., Nova, 06.10 - 07.50 / pátek 7. 7., Nova Cinema, 05.10 - 06.25)

Plakát filmu Scooby Doo: Shaggyho souboj / Scooby-Doo! Shaggy's Showdown
© IMDb
Šest let stará animovaná komedie není nijak moc známá a určená je hlavně fanouškům příběhů titulního psa. Režírující Matt Peters v ní tedy dlouhou sérii nijak neozvláštnil, ale spoléhal hlavně na to, co funguje. V tomto případě to byly hodně zajímavá westernová atmosféra, příjemné a vtipné hlášky a poměrně zdařilá animace. O příběhu nemá moc smysl se rozepisovat, protože ten prakticky neexistuje a mění se ve sled jednotlivých epizod, které drží pohromadě jen oblíbení hrdinové. Stopáž je naštěstí dost střídmá a tempo natolik svižné, že to mnozí diváci tvůrcům odpustí. S čím už je to horší, je opakující se humor, který ty, kteří mají pár dílů série za sebou, ničím nepřekvapí a bohužel už ani nepobaví. Trochu divně pak působí zakomponování moderní technologie do příběhu, což se k této stylizaci úplně nehodí. Tip pro extrémní ranní ptáčata, která si nedají pokoj ani o svátek.

Zajímavost: Snímek oficiálně vyšel 14. února 2017.

Originální trailer filmu Scooby-Doo: Shaggyho souboj / Scooby-Doo! Shaggy’s Showdown

Lakomec (L’avare) (středa 5. 7., Prima, 15.05 - 17.00)

Český plakát filmu Lakomec / L'avare
© CSFD
Francouzská komedie z osmdesátých let je adaptací slavné divadelní hry Molièra. Hvězdný Louis de Funès si její realizací splnil životní sen, i proto se podílel na scénáři i režii, pod nimiž je podepsaný i Jean Girault. Výsledek ale není tak jednoznačný, jak by se mohlo zdát, protože tvůrci se drží předlohy, což má za následek, že představitel titulní role je značně umírněný a nemůže být tak energický jako v dřívějších rolích, a to na zážitku přece jen ubírá. Když navíc není na scéně, je to celé najednou dost unylé a plné dialogů, které moc nikam nevedou. Autoři se nikterak nesnaží zakrýt divadelní původ, protože dost často postavy promlouvají přímo k divákům a pohybují se v přiznaných kulisách, což také ne každému sedne. Rozpačité dojmy částečně napravuje obsazení, v němž se krom největší hvězdy objeví ještě třeba Michel GalabruClaude Gensac nebo Georges Audoubert. Nestárnoucí klasika.

Zajímavost: De Funès plánoval snímek jen jako televizní adaptaci, vzhledem k jeho jménu ho ale producenti nasadili do kin, kde ovšem naprosto propadl.

Originální trailer filmu Lakomec / L’avare

Já, Alfred Hitchcock (I Am Alfred Hitchcock) (čtvrtek 6. 7., ČT art, 22.10 - 23.35)

Plakát filmu Já, Alfred Hitchcock / I Am Alfred Hitchcock
© RYM
Dva roky starý kanadský dokument je určen především těm, kteří toho o tvorbě legendárního tvůrce mnoho neví. Režisér a spoluscenárista Joel Ashton McCarthy v něm vzhledem k nedlouhé stopáži nemá moc prostoru jít hlouběji, tudíž se soustředí jen na jeho dílo a ohlasy na něj. To pak doplňuje vzácnými archivními záběry a rozhovory jak s ním, tak s mnoha hollywoodskými hvězdami dneška, kteří odhalují vliv autorových filmů na ně samotné. Dostane se i na několik nelichotivých historek a kontroverzních momentů, které legendu staví do trochu jiného světla. Zoufale tu ale chybí zasazení jeho díla do kontextu doby, rozbor některých důležitých aspektů a shrnutí toho, proč dokázal tak působit na diváky. Tip, pro ty, kteří se chtějí seznámit s legendou. 

Zajímavost: Ve snímku promluví i režisérovi rodinní příslušníci.

Originální trailer filmu Já, Alfred Hitchcock / I Am Alfred Hitchcock

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu (19.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kosmonaut z Čech (20.12.2023 18:51 v Novinky | Trailery)
- Box Office: Wonka měl sladký start (18.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Duna: Část druhá (13.12.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu