Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 19. týden

Kinopremiéry: Detektiv Pikachu čeká na tranzit a hledá trhlinu

Vydáno: 08.05.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Kvintetu aktuálních premiér vládne velmi bizarní rodinný snímek Pokémon: Detektiv Pikachu, který vychází ze slavných japonských videoher. Hodně diváků určitě vyrazí i na adaptaci chváleného slovenského thrilleru Trhlina.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pokémon: Detektiv Pikachu (Pokémon: Detective Pikachu) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Pokémon: Detektiv Pikachu / Pokémon Detective PikachuAmericko-japonský dobrodružný snímek je částečně animovaný a jak už název napovídá, vychází z legendární japonské předlohy, která byla ve světě nejpopulárnější v devadesátých letech. Jeho synopse vypadá dost bizarně a neoriginálně, to ale vůbec neznamená, že by nemělo jít o vydařenou záležitost. O režii a částečně o scénář se postaral nevyzpytatelný Rob Letterman, který se zřejmě spolehne hlavně na humor a odlehčenou atmosféru. V hlavní roli se objeví jen málo známý Justice Smith, vedle něhož dostali příležitost i Bill NighyKen Watanabe nebo Rita Ora, ústřední postavu pak namluvil Ryan Reynolds, jehož hlas asi tuzemský divák kvůli dabignu neuslyší. Na ohlasy si každopádně musíme ještě počkat. Premiéra týdne.

Synopse: Špičkový detektiv Harry Goodman záhadně zmizí. To nenechá v klidu jeho jedenadvacetiletého syna Tima (Justice Smith), který ho začne hledat. V tom mu pomáhá parťák jeho otce, detektiv Pikachu - okouzlující a vtipnými poznámkami sršící superslídil. Když oba dva zjistí, že jsou výjimečným způsobem předurčeni k vzájemné spolupráci, spojí síly a vrhnou se do dobrodružství, aby celé záhadě přišli na kloub. Netrvá dlouho a rozkryjí plán, který by mohl zničit stávající mírové soužití a ohrozit celý vesmír Pokémonů.

Zajímavost: Film vznikl na podkladě stejnojmenné hry od Nintenda.

Oficiální český trailer filmu Pokémon: Detektiv Pikachu / Pokémon: Detective Pikachu
Tranzit (Transit) (Film Europe)

Český plakát filmu Tranzit / TransitNěmecko-francouzské drama reflektuje stále aktuální téma migrace, ačkoli jeho synopse působí trochu nejasně a nedá se na jejím základě určit, co vlastně očekávat. Zahraniční ohlasy jsou ale spíše spokojené a ani u nás nejsou úplně nejhorší, i když jich je výrazně méně. Někoho určitě naláká jméno poměrně zkušeného režiséra a scenáristy Christiana Petzolda, který do hlavní role obsadil Franze Rogowskiho. Náročnější publikum by tak nemělo být úplně zklamáno.

Synopse: Georg (Franz Rogowski) postupně přijímá totožnost lidí, s nimiž ho seznamují tragické okolnosti. To mu sice umožní získat víza a odplout jednou z posledních lodí, které Marseille opouštějí, spolu s tím ale na sebe bere některé tíživé důsledky. V Marseille totiž poznává svou "ženu", kterou zná jen z dopisů. Dokáže na sebe vzít s novou identitou i nový vztah a novou budoucnost?

Český trailer filmu Tranzit / Transit
Klimt & Schiele - Erós a Psyché (Klimt & Schiele - Eros and Psyche) (Aerofilms)

Český plakát filmu Klimt & Schiele - Erós a Psyché / Klimt & Schiele - Eros and PsycheUž od pondělí 6. května mají zájemci možnost ve vybraných kinech vidět italský dokument z loňského roku, který vypráví o osudech dvou světoznámých malířů. Režijně debutující Michele Mally v něm diváky láká mimo osob dvou umělců, které v jejich kariéře provázelo mnoho skandálů, na virtuální prohlídku nejslavnějších prostor Vídně, kde se díla obou malířů nachází. Ohlasy žádné neexistují, což ale není nikterak překvapivé, protože tohle je záležitost pro opravdové fajnšmekry.

Synopse: V roce 1918 zemřeli proslulí malíři Gustav Klimt a Egon Schiele. Oba dva jsou synomem "zlaté éry" Vídně a oba dva způsobili ve výtvarném světě revoluci. Dokument vypráví o jejich snech, obrovském talentu, ale i o skandálech a posedlostech.

Český trailer filmu Klimt & Schiele - Erós a Psyché / Klimt & Schiele - Eros and Psyche
Trhlina (Falcon)

Plakát filmu  / TrhlinaFilmové adaptace se dočkala jedna z nejchválenějších slovenských knih posledních let, hororový thriller Jozefa Kariky. Její čtenáři, kterých rozhodně není málo, mají určitě vysoká očekávání, neboť se kolem románu vytvořil až neuvěřitelný hype a je na něj slyšet chvála ze všech stran. Hodnocení filmové podoby už tedy nejsou tak nadšená, rozhodně ale zásadně nekritizují, jen to vypadá, že se kvalita psaného slova opět na plátno tak úplně převést nepodařila. O režii se postaral Peter Bebjak, který se spolehl na obsazení nepříliš známými tvářemi, což by mohl být dobrý krok. Uvidíme, jak si snímek povede v tuzemských kinech a jak ho ohodnotí ti, kteří předlohu četli.

Synopse: Nezaměstnaný vysokoškolák Igor (Matej Marušin) se v rámci absolventské praxe dostane do pracovní čety, která vyklízí budovu bývalé psychiatrie. Zde náhodou objeví záznamy Waltera Fischera, bývalého pacienta, který před sedmdesáti lety záhadně zmizel v pohoří Tribeč. Když se po dvou měsících objevil, byl dezorientovaný, na celém těle měl nevysvětlitelná zranění a nedokázal popsat, kde trávil poslední týdny. Igor se pustí do pátrání po podrobnostech jeho případu a zjišťuje, že nebyl zdaleka jediným, komu se něco podobného přihodilo. Jelikož ho záhada úplně pohltí, vydává se s přítelkyní Miou (Mária Havranová), milovníkem konspiračních teorií Andrejem (Dávid Hartl) a tvrdým skeptikem Davidem (Tomáš Maštalír) do tribečských lesů zjistit, jaká je pravda. Brzy jim všem ale dojde, že to dělat neměli.

Zajímavost: Na Slovensku měl film premiéru už v lednu a po prvním víkendu se stal nejúspěšnějším slovenským filmem v historii prvních víkendů.

Český trailer filmu Trhlina
Sněží! (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Sněží!Ačkoli název českého snímku evokuje drama o drogových závislostech, opak je pravdou, neboť by mělo jít o poetické vztahové drama. A to je vlastně to jediné relevantní, co něm jde napsat, neboť se jedná o celovečerní režijní debut relativně zkušené scenáristky Kristiny Nedvědové. Ta diváky krom tématu láká na slušné herecké obsazení, v němž hrají prim především Petra Nesvačilová, Hana Vagnerová, Monika Pošívalová a Vanda Hybnerová. Ohlasů je zatím dost málo, ale bohužel hodnotí jen průměrně, to se ale může po premiéře změnit. Věřme tedy, že nakonec přece jen půjde o jeden z těch lepších tuzemských počinů.

Synopse: Po svatbě otce se Tereza (Petra Nesvačilová) s přítelem Františkem (Petr Vršek) a sestrou Petrou (Hana Vagnerová) vydává do domu babičky (Monika Pošívalová). O ni a o dům se nyní stará jejich matka (Vanda Hybnerová). Tereze se zdá vše ponecháno svému osudu, stejně jako babička, která z nedostatku pozornosti ztrácí přehled o realitě. Tereza se tedy rozhodne v domě zůstat a postarat se o nápravu věcí. Ne vše ale potřebuje opravit.

Zajímavost: Celý projekt byl financován formou crowdfundingu. Nakonec se vybralo 150 000 KČ, které byly použity na koupi kamery a osvětlovací techniky.

Originální trailer filmu Sněží!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Deadpool & Wolverine (23.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Imaginární přátelé (18.04.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: I Saw the TV Glow (29.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Debut O malých věcech jakožto hořkosladká zpráva o banalitách, které mohou zásadně ovlivnit lidský život (17.06.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu