Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 28. týden

Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible

Vydáno: 12.07.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Paramount Pictures

Tentokrát nemůže být o premiéře týdne žádných pochyb, protože do kin míří první polovina sedmé Mission: Impossible, která si utrhne největší část diváckého koláče pro sebe. Logicky ani nemá srovnatelnou konkurenci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mission: Impossible Odplata - První část (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One) (CinemArt)

Český plakát filmu Mission: Impossible Odplata - První část / Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
© CSFD
Jak už název napovídá, (zatím) poslední nemožná mise bude rozdělena na dva díly. Má to svou logiku, protože úspěch série je v posledních letech enormní a ruku v ruce s tím jde kvalita. Tu by měl udržet stejný tvůrčí tým, v čele se scenáristou a režisérem Christopherem McQuarriem a představitelem hlavní role Tomem Cruisem. Ti lákají především na další realistické kaskadérské kousky a opulentní akci. V dalších úlohách se pak objeví třeba Hayley AtwellVing RhamesSimon PeggRebecca Ferguson nebo Esai Morales. První ohlasy sice nejsou tak nadšené jako u předchozích dílů, pořád jsou ale více než spokojené a shodují se minimálně na tom, že jde o poctivé blockbusterové řemeslo, což rozhodně není málo. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Ethan Hunt (Tom Cruise) se se svým týmem tentokráte vydává po stopách děsivé zbraně, která má potenciál zničit celý svět, a musí ji zadržet dřív, než padne do rukou šílence. Pátrání mu navíc komplikuje fakt, že z jeho minulosti se vynořil Gabriel (Esai Morales), který ho znal ještě v době, kdy nebyl elitním agentem a ví o každé jeho slabině. Zdá se tedy, že Ethan Hunt bude muset přehodnotit své priority.

Zajímavost: V rámci přípravy na jednu akční scénu trénoval Cruise přes pět set seskoků padákem a třináct tisíc motokrosových skoků.

Oficiální český trailer filmu Mission: Impossible Odplata - První část / Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Suzume (Suzume no Tojimari) (Falcon)

Český plakát filmu Suzume / Suzume no Tojimari
© CSFD
Už na nedávno skončeném karlovarském festivalu bylo k vidění japonské anime, které se ihned dostává do širší distribuce. A podle dostupných ohlasů se zdá, že nejde o krok vedle, neboť příznivci specifického subžánru jsou vesměs nadšeni a chválí především atraktivní a zajímavý příběh a nádhernou vizuální stránku. O tu se postaral ostřílený, leč mimo hranice domoviny nepříliš známý režisér a scenárista Makoto Shinkai. Pravděpodobně příjemná alternativa prvoplánovému blockbusteru.

Synopse: Sedmnáctiletá dívka Suzume se v poklidném městečku na ostrově Kjúšú setká s mladíkem, který jí řekne, že hledá dveře. Suzume je objeví uprostřed trosek, kde jsou jako by chráněné před katastrofou, k níž evidentně došlo. Sáhne po klice a začínají se jí otevírat jedny dveře za druhými a vrhají zkázu na všechny v její blízkosti. Aby zabránila dalším tragédiím, musí dívka všechny tyto portály zavřít.

Zajímavost: Hudební doprovod k filmu se mimo jiné natáčel v pražském Rudolfinu.

Oficiální český trailer filmu Suzume / Suzume no Tojimari

Rebel (Rebel) (Film Europe)

Český plakát filmu Rebel / Rebel
© CSFD
Koprodukční evropské drama vypadá dle synopse sice atraktivně, leč tuctově, protože podobným tématům se věnuje poměrně dost snímků. Krom relativně spokojených ohlasů je největším diváckým lákadlem režijní a scenáristické duo Adil El Arbi a Bilall Fallah, které už je známé i v Hollywoodu a tímto projektem se vrátilo domů a natočilo mnohem komornější počin. K jeho autentickým dojmům by mělo přispět i obsazení sestávající z ne moc známých tváří. Uvidíme, kolik tuzemských diváků bude mít chuť poznat vážnější tvorbu hollywoodských nováčků.

Synopse: Kamal (Aboubakr Bensaihi) se rozhodne změnit svůj život k lepšímu a z Belgie odejde pomáhat obětem války v Sýrii. Po příjezdu je však donucen přidat se k milicím a zůstane uvězněn v Rakce. Mezitím se doma jeho bratr Nassim (Amir El Arbi) stává snadnou kořistí radikálních verbířů, kteří mu slíbí, že se brzy shledá se svým bratrem. Jejich matka Leila (Lubna Azabal) tak bojuje, aby ochránila to jediné, co jí zbylo - nejmladšího syna.

Český trailer filmu Rebel / Rebel

Na lodi Adamant (Sur l’Adamant) (Aerofilms)

Český plakát filmu Na lodi Adamant / Sur l'Adamant
© CSFD
Taktéž francouzsko-japonský dokument o lodi, kde se starají a nechávají vyniknout osoby s duševními poruchami, byl k vidění již v Karlových Varech. O režii, scénář, kameru a střih se postaral Nicolas Philibert, který spoléhá na sílu tématu, které je v dnešní době bohužel stále aktuální a možná mnohým zodpoví některé tabuizované otázky. Ohlasů tedy není mnoho, ale přiklánějí se k solidnímu hodnocení, tak se zdá, že autor své poslání splnil. Premiéra pro náročnější publikum.

Synopse: Unikátní bárka Adamant se nachází v srdci Paříže na řece Seině a starají se v ní o lidi trpící duševní poruchou. Komunita je netypická tím, že pacienti spoluutváří svou péči, jsou podněcováni k výměně názorů, k účasti na kulturních a uměleckých aktivitách, někteří dokonce vedou účetnictví celého sdružení. Celá společnost tak boří zažité představy o "šílenství".

Oficiální trailer filmu Na lodi Adamant / Sur l’Adamant

Můžem i s mužem (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Můžem i s mužem
© CSFD
Na motivy velmi úspěšné a navštěvované divadelní komedie vznikl celovečerní film, který pochopitelně celý příběh přenáší na plátno pravděpodobně bez větších změn. Jeho hlavní hvězdou je Vanda Hybnerová, která krom jedné z hlavních rolí a kompletního scénáře režijně debutuje. Klíčové pro ni je, že sehnala stejné obsazení, což krom ní samotné znamená Jitku SedláčkovouKateřinu Kairu Hrachovcovou a Dášu Zázvůrkovou. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, tak uvidíme, jak se známá herečka popasovala se svou prvotinou a zda dokáže do kina natáhnout většinu těch, kteří přišli do divadla.

Synopse: Čtyři kamarádky v nejlepších letech se sejdou na oslavě Martiných narozenin v tajemném bytě, kde se setkávají s úplně cizími lidmi. Na oslavě posléze odhalí své nejhlubší touhy - Dita si přeje, aby všichni byli šťastní, Marta je na lovu za mužem, Marie se snaží získat zpátky svého muže a Stella tvrdí, že je naprosto v pohodě. Během večera jim všem ale dojde, že touží hlavně po lásce a porozumění.

Zajímavost: Po celé republice vidělo představení více než čtvrt milionu diváků.

Originální trailer filmu Můžem i s mužem

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Barbie byla filmem roku (09.12.2023 10:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Sestra poráží Kazmu (12.09.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Kazma si udržel vedení (29.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Češi se hrnuli na Kazmu (22.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Konec dominance Barbie (21.08.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Barbenheimer oslabuje (15.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Barbenheimer dominuje (14.08.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: novinky na Barbenheimera nestačily (08.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Barbie odrazila útok žraloka i želv (07.08.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Barbenheimer dech neztrácí (01.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Barbenheimer dál dominuje (31.07.2023 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu