Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 21. týden

Kinopremiéry: Alenka v říši divů má plán

Vydáno: 25.05.2016 09:48 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Květen v kinech končí šesti premiérami, z nichž tou nejatraktivnější je určitě pokračování disneyovské Alenky v říši divů. Zbylá pětice už je spíše pro specifičtější diváky, kteří hledají něco trochu jiného a ne tak opulentního.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Alenka v říši divů: Za zrcadlem (Alice Through the Looking Glass) (Falcon)

Český plakát filmu Alenka v říši divů: Za zrcadlem / Alice Through the Looking GlassPokračování šest let starého miliardového hitu by samozřejmě rádo navázalo na podobný finanční úspěch. Jestli tomu tak ale bude, je těžké odhadovat, neb divácká přízeň je dost vrtkavá. K nejzásadnější změně došlo na režisérském postu, který uzmul ne tak zkušený James Bobin, pro něhož jde o první počin s tak vysokým rozpočtem a hvězdným obsazením. V něm se vrací všichni klíčoví představitelé, čili třeba Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter nebo Anne Hathaway, sestavu rozšířil mimo jiné Sacha Baron Cohen. Je tedy pravděpodobné, že se pojede na jistotu a půjde o další variaci na totéž, o kvalitě ale zatím lze jen spekulovat, neboť ohlasy dosud neexistují. Premiéra týdne.

Synopse: Alenka (Mia Wasikowska) strávila několik posledních let na moři jako mořeplavkyně. Po návratu do Londýna objeví kouzelné zrcadlo, skrz které se znovu dostane do Říše divů, kde se shledá se starými známými. Všichni ji vítají, jen Kloboučník (Johnny Depp) není ve své kůži, protože ztratil svou svoucnost. Bílá královna (Anne Hathaway) tak Alenku vyšle půjčit si Chronosféru, což je kovová koule uvnitř velkých Hodin, jež stanovují veškerý čas. Cestou do minulosti se Alenka setkává se svými přáteli i nepřáteli a čeká ji nebezpečná cesta, během níž musí zachránit Kloboučníka dřív, než jí vyprší všechen čas.

Zajímavost: Pro Alana Rickmana, který namluvil roli Absolema, se film stal bohužel tím posledním.

Český trailer filmu Alenka v říši divů: Za zrcadlem / Alice Through the Looking Glass
Maggie má plán (Maggie's Plan) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Maggie má plán / Maggie's PlanAmerická komedie nepříliš známé režisérky a scenáristky Rebeccy Miller je jednou velkou neznámou. Na jednu stranu vypadá podle synopse spíše tuctově a jako další nevýrazná vztahová žánrovka, na tu druhou se v ní ale dá najít několik originálních prvků a především má poměrně zajímavé obsazení, v němž se objeví třeba Julianne Moore a Ethan Hawke, hlavní roli však ztvárňuje méně povědomá Greta Gerwig. Zahraniční ohlasy jsou ale zatím solidní, takže bychom se mohli dočkat nijak zásadní, ale vesměs zdařilé podívané, která by mohla být ideálním tipem na nějaké to rande. Uvidíme.

Synopse: Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá Newyorčanka, která marně čeká na tu pravou životní lásku. Nakonec si stanoví plán, že se stane svobodnou matkou a k otěhotnění využije bývalou studentskou lásku (Travis Fimmel). Ačkoli se jí zdá, že tímto plánem má svůj život pod kontrolou, narazí na nepředvídatelnost osudu. Zamiluje se totiž do profesora antropologie Johna (Ethan Hawke), jemuž se rozpadá manželství s Georgettou (Julianne Moore). Maggie tak rozjede další ze svých mnoha plánů a chce Johna osvobodit z manželského chomoutu. Podaří se jí to?

Oficiální český trailer filmu Maggie má plán / Maggie's Plan
Mikrob a Gasoil (Microbe et Gasoil) (Film Europe)

Český plakát filmu Mikrob a Gasoil / Microbe et GasoilFrancouzské komediální road movie nevypadá na první pohled nijak originálně, protože příběhů o tom, jak se dva teenageři vydají do světa, jsme viděli poměrně dost. Co ale dost mění náhled, je fakt, že režisérem a scenáristou je svérázný a osobitý Michel Gondry, jehož filmy zaujmou vždy minimálně vizuální stránkou a zajímavým námětem. Uvidíme, jak to bude v tomto případě, neboť tuzemské ohlasy zatím dostupné nejsou, ty zahraniční jsou spíše spokojené. Fanoušky do kina naláká především jméno tvůrce, protože v obsazení se až na Audrey Tautou neobjeví nikdo v tuzemsku byť jen trošku známý. Velice zajímavá alternativa.

Synopse: Drobný Mikrob a vynalézavý Gasoil jsou nenápadní a přehlížení teenageři. Vyhlídka, že dva měsíce prázdnin prožijí s rodinami, je vůbec neláká. Proto vezmou motor ze sekačky, několik dřevěných planěk a sestaví neortodoxní vozidlo, které vypadá jako hybrid mezi karavanem a zahradním domkem a vydají se v něm na road trip po Francii.

Český trailer filmu Mikrob a Gasoil / Microbe et Gasoil
Plakát filmu Iggy Pop - live in Basel 2015 / Iggy Pop - live in Basel 2015Iggy Pop - live in Basel 2015 (Iggy Pop - live in Basel 2015) (APK Cinema Service)

Od úterý 24. května máte možnost ve vybraných kinech vidět záznam koncertu legendárního hudebníka, který proběhl v loňském roce ve švýcarské Basileji. Iggy Pop tu zahál všechny největší hity a nechyběly ani ty, které původně nahrál se svou skupinou The Stoogies. Režie se ujal debutant Roli Bärchlocher, což v tomto případě není až tak důležité. Je jasné, že fandové téhle hudební ikony si záznam ujít nenechají.

Synopse: Kmotr punku Iggy Pop známý svým pobuřujícím a nepředvídatelným vystupováním na pódiu vystoupil v roce 2015 v Baloise Session v Basileji, kde byl oceněn cenou Lifetime Achievement za rok 2015. Během koncertu zazněly jeho největší hity, ale i ty méně známé písně.

Originální trailer filmu Iggy Pop - live in Basel 2015 / Iggy Pop - live in basel 2015
Plakát filmu  / Tajemství pouze služebníTajemství pouze služební (Magnusfilm)

K představě o tom, jak by mohlo česko-slovenské drama vypadat, si stačí přečíst název distribuční společnosti. Režie a scénáře se chopil nepříliš zkušený (pár epizod seriálu Stopy života) Pavol Zeleňák, který vsadil na povídkové schéma. I obsazení vypadá typicky "magnuskovsky", těšit se tedy můžete třeba na Reginu Rázlovou, Oldřicha Vlacha, Jana Hrušínského, Jiřího Krampola nebo Dagmar Patrasovou. Víc asi netřeba dodávat.

Synopse: Ve čtyřech povídkách se divák dozví, co se může stát, když bankovní úředníci, farář, lékař a ministr vyzradí, nebo zneužijí služební tajemství. Bez ohledu na jejich motivaci tak mohou způsobit velké potíže, někdy dokonce i tragédii.

Originální trailer filmu Tajemství pouze služební
Road Movie (Cinémotif Films)

Plakát filmu  / Road MovieVzhledem k tomu, že celovečerní debut režiséra a spoluscenáristy Martina Jelínka je uváděn jakožto studentský film, nelze mít přehnaná očekávání. Podobné počiny jsou vždy nevyzpytatelné a mohou být stejně tak slibné jako naprosto "o ničem" a nepříliš zdařilé. Odhadovat tedy, na jakou stranu se tento snímek převáží, je prakticky nemožné, neboť příliš diváků ho zatím nevidělo. Je jasné, že s velkou návštěvností se nepočítá a film je určen hlavně pro ty, kteří rádi objevují potenciální talenty a nebojí se investovat své peníze do nejistého výsledku.

Synopse: Spoluvlastník cestovní kanceláře Jakub odjíždí na víkend z Prahy do rodného Telče, kde chce s rodinou oslavit narozeniny své matky. Zde potká dávnou kamarádku z dětství Ilonu, s níž se neviděl několik let. Společně se vydají na výlet za hranice České republiky a plánují, jak utečou do Itálie sbírat meruňky. Jejich cesta se ale postupem času pro oba stává spíše frustrující.

Zajímavost: Světová premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu v Tallinnu v listopadu 2015.

Oficiální trailer filmu Road Movie

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Drama o zákeřné nemoci Tancuj Matyldo zpracovává autenticky prožité situace (07.12.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Top 10: písničkové soundtracky 90. let (30.04.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu