Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 43. týden

Kinopremiéry: Princ Mamánek řeší vraždu v Londýně a hledá ďáblovu kořist

Vydáno: 26.10.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Little White Lies

Ačkoli v poslední říjnový čtvrtek obohatí programy kin celý tucet novinek, prvoplánový divácký hit se hledá jen těžko. Vedle několika dokumentů, komedií a relativně očekávané tuzemské pohádky nesmí chybět ani horor.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vražda v Londýně (See How They Run) (Falcon)

Český plakát filmu Vražda v Londýně / See How They Run
© CSFD
Hodně zajímavě se jeví dobový kriminální thriller, který by měl být poctivou britskou detektivkou a lá Agatha Christie. Ohlasy ani komentáře nejsou vysloveně nadšené, zároveň ani nijak odsuzující, takže se zdá, že o minimálně solidní žánrovku by jít mělo. Jako režijní debut snímek natočil Tom George, který láká především na obsazení, v němž se sešli Sam RockwellSaoirse RonanAdrien BrodyRuth Wilson nebo Harris Dickinson. Decentní premiéra týdne.

Synopse: V londýnském West Endu padesátých let je v plném proudu práce na filmové verzi velkého divadelního hitu. Ta se ale zastaví, když je jeden z klíčových členů štábu zavražděn. Případu se ujímají světem unavený protřelý inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a snaživá začátečnice strážnice Stalkerová (Saoirse Ronan) a oba se rázem ocitají ve světě špinavého divadelního podsvětí a brzy začne jít o život i jim.

Oficiální český trailer filmu Vražda v Londýně / See How They Run
Ďáblova kořist (Prey for the Devil) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Ďáblova kořist / Prey for the Devil
© CSFD
Jelikož se blíží Dušičky (nebo chcete-li Halloween), nesmí v kinech chybět nějaký ten horor. O tomto je ale těžké cokoliv napsat, protože ze synopse se zdá, že půjde o jeden z mnoha neoriginálních kousků, které budou chtít co nejvíce vydělat a na kvalitu budou trošku rezignovat. Tomu ostatně odpovídá i jméno málo známého režiséra Daniela Stamma, který snímek tradičně obsadil podobně neznámými tvářemi, mezi nimiž je výjimkou snad jen Virginia Madsen. Hodnocení ani komentáře zatím neexistují, takže o návštěvě kina opravdu rozhodne jen láska k současné podobě žánru.

Synopse: Sestra Ann (Jacqueline Byers) je pětadvacetiletá dívka, která věří, že jejím posláním je provádění exorcismu. Jelikož ale tento proces mohou provádět pouze kněží, může vše jen sledovat. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere další rozměr, když se setká s jedním z nejnarušenějších pacientů její školy. Během jejich trýznivých setkání se Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její minulost.

Oficiální český trailer filmu Ďáblova kořist / Prey for the Devil
Šoumen krokodýl (Lyle, Lyle, Crocodile) (Falcon)

Český plakát filmu Šoumen krokodýl / Lyle, Lyle, Crocodile
© CSFD
Viditelně odlehčenou zábavou má být rodinná komedie, která kombinuje klasický hraný film s animákem, což je asi jeho největší lákadlo. O režii se postaralo duo Josh Gordon a Will Speck, jemuž se do hlavní lidské role podařilo sehnat Javiera Bardema, který dost možná i zazpívá. Zahraniční ohlasy nejsou tak děsivé, jak by se mohlo zdát, vzhledem k tomu, že jde ale o komedii, se dojmy mohou dost lišit a co jednomu přijde vtipné, přijde jinému trapné. Tak uvidíme, co na to řekne zdejší publikum.

Synopse: Rodina Primmů se stěhuje do New Yorku, což nejhůř nese syn Josh (Winslow Fegley), který se snaží zvyknout na novou školu a přátelé. Jeho smutek ale skončí v okamžiku, kdy v podkroví nového domu objeví Lylea - zpívajícího krokodýla, který miluje kaviár, koupele a dobrou hudbu. Oba se rychle spřátelí, jenže Lyleovu existenci začne ohrožovat zlý soused Grumps (Brett Gelman). Rodina tak bude muset požádat krokodýlova majitele Hectora Valentiho (Javier Bardem) o pomoc.

Zajímavost: Snímek vychází z knižní série Bernarda Wabera, která začala vycházet roku 1965.

Oficiální český trailer filmu Šoumen krokodýl / Lyle, Lyle, Crocodile
Poslední střih (Coupez!) (Film Europe)

Český plakát filmu Poslední střih / Coupez!
© CSFD
Francouzská hororová komedie je poctou pokleslým brakovým žánrům a dle dostupných ohlasů je nejlepší si o ní nic moc nezjišťovat a rovnou se na ni vrhnout, protože tak se prý divák pobaví nejlépe. Režisérem a spoluscenáristou je Michel Hazanavicius (vzpomene si dnes někdo, že je držitelem Oscara?), který do hlavních rolí obsadil Bérénice Bejo a Romaina Durise. Premiéra hlavně pro fanoušky.

Synopse: V opuštěné budově probíhá natáčení nízkorozpočtového zombie hororu, které ale nejde podle plánu. I proto protivný režisér přichází s návrhem, jak do celého projektu vnést novou energii a vzrušení - oživit prastarou zombie kletbu. Tím přitlačí herce i štáb na pokraj sil a vypustí do světa sílu, s níž bude jen těžko bojovat.

Zajímavost: Natáčení trvalo šest týdnů.

Český teaser filmu Poslední střih / Coupez!
Událost (L’événement) (Film Europe)

Český plakát filmu Událost / L'événement
© CSFD
V době, kdy světem rezonuje otázka (bez)trestnosti potratů přichází do kin snímek, který do značné míry přispívá do této společenské diskuze. Režisérkou a částečně scenáristkou je Audrey Diwan, která vychází z románu Annie Ernaux a právě samotná tematika je tím nejsilnějším a nejatraktivnějším, co by mělo náročnější diváky do kin nalákat. Titulní roli ztvárnila ne tak známá Anamaria Vartolomei. Prozatímní ohlasy jsou velmi dobré, takže to vypadá, že krom výpovědní hodnoty budeme mít co dělat i s filmařskou kvalitou.

Synopse: Anne (Anamaria Vartolomei) je bystrá mladá studentka, která před sebou má zářnou budoucnost. To vše ale skončí, když otěhotní, protože ve Francii šedesátých let se možnost dokončit studium a vymanit se z omezení plynoucích z jejího sociálního původu rázem rozplývá. S blížícími se zkouškami a rostoucím břichem se ale dívka rozhodne jednat, i kdyby kvůli tomu měla jít do vězení.

Český trailer filmu Událost / L’événement
Ennio (Ennio) (Pannonia Ent.)

Plakát filmu Ennio / Ennio
© CSFD
Jak už název dokumentu napovídá, jeho hlavním hrdinou je legendární hudební skladatel Ennio Morricone, jehož melodie znají i ti, kteří se jinak o film moc nezajímají. Jeho portrét dal dohromady neméně legendární režisér a scenárista Giuseppe Tornatore, jemuž se podařilo sehnat výpovědi snad všech, kteří s hudebníkem spolupracovali, a které zásadně ovlivnil, a také poměrně dost raritních záběrů z umělcova soukromého archivu. Délka je tedy na žánr monstrózní, vzhledem k až nezdravě nadšeným ohlasům to ale asi problém nebude.

Synopse: Ennio Morricone patří k nejslavnějším hudebním skladatelům filmové hudby všech dob. V unikátním celovečerním dokumentu se za jeho tvorbou ohlíží všichni, s nimiž spolupracoval a které ovlivnil. Nechybí ani několik dosud nezveřejněných archivních záběrů a ukázky z koncertů a filmů, které ho učinily nesmrtelným.

Český trailer filmu Ennio / Ennio
Fabian - Příběh moralisty (Fabian oder Der Gang vor die Hunde) (Film Europe)

Plakát filmu Fabian - Příběh moralisty / Fabian oder Der Gang vor die Hunde
© CSFD
Německo-rakouské drama je záležitostí pro festivalové a náročnější publikum, které má rádo dekadentní atmosféru Německa v meziválečných letech. Mnohé asi překvapí, že jde o adaptaci autobiografického románu Ericha Kästnera, který je u nás známý spíše dětskými detektivkami. Režie a částečně scénář je dílem televizí ostříleného Dominika Grafa, který ale pro velké plátno netočí tak často, hlavní roli pak svěřil Tomu Schillingovi. Ohlasy jsou vesměs spokojené, takže by diváci neměli být zklamaní, jen je nutné počítat s obří délkou atakující tři hodiny.

Synopse: V Berlíně roku 1931 jsou v kurzu vykřičené domy, umělci zažívají svá vrcholná období, nacisté na ulicích křičí nadávky a Babelsberg sní o produkci "psychologického" filmu. Ve společnosti to vře a vše se rozkládá. Jakob Fabian (Tom Schilling) má doktorát z germanistiky a dokud má ještě práci, píše reklamní texty. V noci navštěvuje se svým kamarádem Stephanem (Albrecht Schuch) obskurní městské podniky, i když se drží spíše v pozadí a do ničeho se nehrne. Tím jediným, co jej přinutí zpochybnit jeho ironický fatalismus, je láska ke Kornélii (Saskia Rosendahl).

Oficiální trailer filmu Fabian - Příběh moralisty / Fabian oder Der Gang vor die Hunde
Já, hrobař (Ya pratsuyu na tsvyntari) (Donart Film)

Český plakát filmu Já, hrobař / Ya pratsyuyu na tsvyntari
© CSFD
Ukrajina sice v posledních měsících nezažívá úplně veselé chvíle, do našich kin přesto přichází důkaz, že i v této zemi se točí odlehčenější žánr. Ze synopse je ale více než jasné, že vzhledem k tematice bude humor asi dost černý a cynický. A právě to je asi to jediné, nač můžeme objektivně lákat, protože režisérem je debutant Alexey Taranenko, který do hlavní role obsadil málo známého Vitaliho Salije. Ohlasy navíc neexistují, takže jde opravdu o střelbu naslepo.

Synopse: Saša (Vitaliy Saliy) pracuje na hřbitově v Kyjevě, jenže nemá rád lidi, což je problém, protože s nimi musí komunikovat a očekává se od něj, že to bude dělat citlivě. Tváří v tvář pozůstalým ale nedokáže zakrýt svůj sarkasmus. Jeho pohled na svět se snaží změnit jeho pubertální dcera i jedna pohledná klientka. V jeho oboru navíc není nouze o zákazníky a točí se v něm nemalé peníze, což ví i skupinka mafiánů, která se na hřbitov nalepila.

Český trailer filmu Já, hrobař / Ya pratsuyu na tsvyntari
Coldplay Music of the Spheres Live Broadcast from Buenos Aires (Coldplay Music of the Spheres Live Broadcast from Buenos Aires) (Aerofilms)

Český plakát filmu Coldplay Music of the Spheres Live Broadcast from Buenos Aires / Coldplay Music of the Spheres Live Broadcast from Buenos Aires
© KZMJ
V sobotu 29. října bude v několika kinech na celém světě k vidění živý přenos koncertu slavné kapely Coldplay v rámci jejího turné k nové desce, který se odehraje na legendárním stadionu River Plate v argentinské metropoli. Režijně vše zaštiťuje protřelý Paul Dugdale a chybět krom velkolepé vizuální podoby nebude spousta oblíbených hitů v možná nových aranžích. Premiéra pro fanoušky.

Synopse: Na stadionu v River Plate v argentinském Buenos Aires se odehraje vyprodaný koncert slavné britské kapely Coldplay. Celá tour s názvem Coldplay Music of the Spheres sklidila nadšené reakce od kritiků i od fanoušků a některá média ji dokonce označila za největší show na Zemi. Chybět pochopitelně nesmí ani velká vizuální prezentace, světla, ohňostroje, lasery a samozřejmě ani ty největší hity.

Český trailer filmu Coldplay Music of the Spheres Live Broadcast from Buenos Aires / Coldplay Music of the Spheres Live Broadcast from Buenos Aires
Princ Mamánek (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Princ Mamánek
© CSFD
Tuzemská pohádka je vysněným projektem Jana Budaře, který ji napsal, složil k ní hudbu, zahrál si hlavní roli a režijně s ní debutuje. Zda čekat klasickou podobu žánru, nebo spíše komediální záležitost s pohádkovými prvky, je ve hvězdách, protože ohlasy dosud nejsou dostupné. Jak už to u tuzemských snímků bývá, hlavním lákadlem je obsazení, v němž se krom hlavní hvězdy sešli Ondřej VetchýVeronika Khek KubařováMartin HubaJana NagyováVladimír Javorský nebo Boleslav Polívka. Uvidíme tedy, jak si počin, který může dopadnout úplně jakkoli, povede u nenáročného tuzemského publika.

Synopse: Princ Ludvík Otomar Karel XII. rozený Vznešený (Jan Budař) je velmi spjatý se svou maminkou, královnou Ludmilou (Jana Nagyová). Jenže Ludvík je princ trochu přerostlý, je mu 39 let, skoro všeho se bojí, do ženění se nehrne a většinu života se poflakuje po přepychovém zámku a přilehlých oborách. Moudrý král Radomil (Martin Huba) mu proto připraví nečekaný dárek - jednoho rána se princ probudí v lese v obyčejných šatech a v doprovodu drsného rytíře Hudrovala (Ondřej Vetchý) se má vydat do světa, aby poznal, co je život a konečně dospěl. Je jasné, že to pro něj bude velké a úplně nové dobrodružství.

Zajímavost: Nápad na pohádku dostal tvůrce při návštěvě zámku Dětenice, kde také probíhala část natáčení.

Originální trailer filmu Princ Mamánek
PSH Nekonečný příběh (Aerofilms)

Český plakát filmu  / PSH Nekonečný příběh
© Česká televize
Diváckou cenu na letošním festivalu v Karlových Varech možná překvapivě získal dokument o legendách českého rapu, které pořád mají co říct, navíc filmaře pustily do svého soukromí, čímž z něj udělaly poměrně intimní záležitost, která konečně míří do širší distribuce. Režisér Štěpán Vodrážka v ní vsadil hlavně na otevřenost všech tří protagonistů a částečně i na rychlý průlet historií českého rapu, s nímž jsou všichni neodmyslitelně spjati. Výhodou je i to, že na rozdíl od mnoha dalších raperů zná skupinu PSH, potažmo její jednotlivé členy i většina těch, kteří touto muzikou jinak pohrdají. Ve svém žánru potenciální divácký hit.

Synopse: Českou hudební legendu Peneři strýčka Homeboye neboli PSH zná v Česku snad každý. Jací ale jsou pánové, kteří skupinu tvoří, v soukromí? Své fanoušky si získali autenticitou, vtipem i tvrdou prací a stále se drží na vrcholu díky lásce k hudbě a nerozlučnému přátelství. Přesto náhled do jejich životů mnohé překvapí.

Originální trailer filmu PSH Nekonečný příběh
Adam Ondra: Posunout hranice (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Adam Ondra: Posunout hranice
© Cinemax
Další tuzemský dokument, který aktuálně míří do kin, je z úplně jiného soudku a sleduje světovou superstar ve sportovním lezení. O režii se podělili Jan Šimánek a Petr Záruba, kteří Adama Ondru sledovali v rámci příprav na olympiádu v Tokiu a zachytili při tom i to, jak se jeho sport změnil z poměrně malé zábavy pro fajnšmekry v celosvětový fenomén, který se ocitl až na olympijských hrách. Vzhledem k tomu, že v průběhu natáčení se pozdějšímu olympijskému medailistovi narodilo dítě, mohli oba tvůrci zaznamenat i to, jak se chystá na rodinný život. Ohlasů je pochopitelně minimum, takže nemá smysl se jimi moc zabývat.

Synopse: Adam Ondra je největší lezecká ikona současnosti, která dosahuje naprosto fenomenálních výkonů. Z nemluvného introverta se stala sportovní hvězda a z touhy lézt úkol vždy zvítězit. Skrze jeho příběh se dá sledovat proměna sportovního lezení a sportu obecně, vliv komerčních tlaků, médií a diváků toužících po show, ve kterou se lezecké závody změnily.

Originální trailer filmu Adam Ondra: Posunout hranice

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu