Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 6. týden

Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana

Vydáno: 07.02.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: IMDb

Tento týden vybízí v kinech k dohánění restů, protože premiérová nabídka je hodně slabá. O nejvíc diváků bude určitě bojovat česká komedie Franta mimozemšťan, na plátna se na omezenou dobu vrací také oscarové drama Pianista.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Noemova archa (Noah’s Ark) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Noemova archa / Noah's Ark
© KZMJ
Jarní prázdniny se rozeběhly, takže distributoři spoléhají na to, že kdo neodjede na hory, půjde do kina, a proto nasazují další animák. Tentokrát jde o poměrně exotickou záležitost, neboť zástupce brazilsko-indické animované kinematografie se v tuzemsku vidí málokdy. O jeho režii se postaralo především duo Alois Di Leo a Sérgio Machado (do třetice uvedený René Veilleux byl spíše koordinátorem dabingu), což není úplně podstatné. Synopse taky nepatří k těm nejoriginálnějším, s tím se ale u podobných žánrovek tak nějak počítá. Tuzemský divák navíc tentokrát nemusí litovat povinného dabingu, protože v tom původním není slyšet žádná velká hvězda. Ohlasy doposud neexistují, těmi se ale stejně děti moc neřídí. Slabá premiéra týdne.

Synopse: Na Noemovu archu mohl pouze jeden sameček a jedna samička každého druhu. Když se ale o něčem podobném dozví dva myšáci, ani jeden se svého místa nechce vzdát. Přitom jsou Vini a Tito nerozluční kamarádi a hudebníci do nepohody, rozhodně ale nemají v plánu se utopit. S pomocí důvtipného švába a později i velkého množství štěstí se oba přátelé pokusí na Archu dostat a mezi zvířátky všech druhů a velikostí si najít své místo.

Český trailer filmu Noemova archa / Noah’s Ark

Čtyři malí dospělí (Neljä pientä aikuista) (Film Europe)

Český plakát filmu Čtyři malí dospělí / Neljä pientä aikuista
© Edison Filmhub
Finské komediální romantické drama řeší stále populárnější tematiku polyamorie, což je také tím největším diváckým lákadlem. Režisérkou a scenáristkou je totiž málo známá Selma Vilhunen, která zvolila mimo domovinu podobně málo známé obsazení. Ohlasů a komentářů je také pomálu, takže tuzemský divák se musí řídit spíše svým vztahem k severským snímkům a již zmíněnému tématu. Další dozvuk skandinávské přehlídky Scandi.

Synopse: Úspěšná poslankyně parlamentu Juulia (Alma Pöysti) žije ve zdánlivě dokonalém manželství s knězem Matiasem (Eero Milonoff). Když ale zjistí, že právě on má již rok poměr s Enni (Oona Airola), zcela se zhroutí. V rámci pokusu o záchranu manželství zapojí Enni do svého života a všichni společně tak žijí v polyamorním vztahu. Sotva ale Juulia přijme nová pravidla, zamiluje se do mladého Misky (Pietu Wikström), který se z celé čtveřice zdá být nejvyzrálejší. Jenže ať se všichni milují sebevíc, svých problémů se zbavit nedokážou.

Oficiální český trailer filmu Čtyři malí dospělí / Neljä pientä aikuista

Pianista (The Pianist) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Pianista / The Pianist
© CSFD
V rámci cyklu Kultovky v kinech se na velká plátna na omezenou dobu po dvaadvaceti letech v nové digitalizované podobě vrací tíživé a do značné míry osobní a autobiografické drama režiséra Romana Polanskiho. Ten v něm zachytil vzpomínky z dětství strávené v Německem okupovaném Polsku, které promítl do příběhu židovského pianisty bojujícího o holou existenci. Toho si zahrál Adrien Brody, který získal Oscara, podobně na tom pak byl i sám tvůrce. Možná že oproti ostatním "kultovkám", které se v posledních letech vrátily do kin, nejde o tak "unikátní" dílo, rozhodně ale jde o důležitý a zcela zásadní film o holocaustu a hrůzách války, které jsou bohužel stále aktuální a živé. Ne úplně snadná podívaná.

Synopse: Mladý, mimořádně talentovaný a úspěšný pianista židovského původu Wladyslaw Szpilman (Adrien Brody) poznává na začátku roku 1939 společně se svou rodinou tvrdé nacistické restrikce, které byly zavedeny po začátku druhé světové války. Nejprve musí rozprodat veškerý svůj majetek, a to včetně pianistova drahocenného klavíru, následně se pak musí podřizovat ponižujícím pravidlům a pod přísným trestem nosit na rukou Davidovu hvězdu. Následně přichází tvrdá rána - všichni Židé mají být odvedeni do nechvalně proslulého ghetta, které příslušníky jejich komunity definitivně odřízne od okolního světa. Veškeré naděje na spásu tak mizí.

Zajímavost: Kvůli vcítění se do role se Brody zbavil bytu, prodal auto, nedíval se na televizi a rozešel se s dlouholetou přítelkyní.

Český trailer restaurované verze filmu Pianista / The Pianist

Franta mimozemšťan (CinemArt)

Plakát filmu  / Franta mimozemšťan
© CSFD
O nejnovější české komedii asi netřeba moc psát, protože jde evidentně o divácký kousek, který asi kvality na prvním místě mít nebude. Režisérem a scenáristou je osvědčený Rudolf Havlík, který podobné hity umí a krom dost bizarní zápletky, která v odlehčeném duchu koketuje i se sci-fi, bude lákat na obsazení, v němž se sešli Jakub PrachařTereza RambaJiří LangmajerFilip BřezinaErika Stárková nebo Petra Hřebíčková. Ohlasy zatím neexistují, zkušený divák ale moc dobře ví, že v podobných případech je lepší mít očekávání dost nízko. Potenciální divácký hit.

Synopse: V poklidné moravské vesnici se začnou dít podivné věci. Na polích za obcí se pravděpodobně odehrálo něco tajemného, neboť místní amatérský astronom Blažej (Filip Březina) je přesvědčen, že návštěva z kosmu je tady, jen mu to pochopitelně nikdo nevěří. Starosta Picek (Vasil Fridrich) má zrovna starosti s dotacemi a zdejší policistka (Erika Stárková) rozjíždí pátrání po ukradené cisterně. Jenže nedaleko vinice na poli se opravdu objevily kruhy a soused Franta (Jakub Prachař) se rázem chová divně, protože povídá nesmysly a hledá jakýsi Karadar. A to není jediná záhada, kterou obyvatelé řeší.

Oficiální trailer filmu Franta mimozemšťan

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Panda na Dunu nestačil (12.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Duna trhá rekordy (05.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Matka v trapu diváky zaujala (27.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Madam Web rekordy netrhá (20.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu