Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 9. týden

Kinopremiéry: Volání divočiny v roce 1917 končí v síti

Vydáno: 26.02.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední únorový týden je v kinech především ve znamení válečného dramatu 1917, které si odneslo tři Oscary a je natočeno zdánlivě na jeden záběr. Společenskou diskuzi pak určitě rozpoutá dokument V síti o sexuálních predátorech.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
1917 (1917) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu 1917 / 1917Největší favorit oscarové soutěže sice nakonec ze dvanácti nominací uzmul jen tři sošky, to by ale na jeho kvalitách příliš měnit nemělo. Po sedmi letech, které strávil u Jamese Bonda, si víceméně pro radost natočil režisér a spoluscenárista Sam Mendes válečné drama, které údajně vychází z historek jeho dědy. Nejzajímavější je na něm fakt, že je točeno v reálném čase a jakoby na jeden záběr, což umocňuje poměrně zajímavý zážitek. Kameru navíc držel klasik Roger Deakins, který si za ni vysloužil i Oscara. Hlavní role ztvárnili méně známí George MacKay a Dean-Charles Chapman, v těch epizodních se pak mihnou třeba Benedict CumberbatchColin Firth nebo Mark Strong. Ohlasy jsou navíc vesměs spokojené, což potvrzuje i naše recenze. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Na sklonku první světové války dostávají dva mladí britští vojáci Schofield (George MacKay) a Blake (Dean-Charles Chapman) zdánlivě nesplnitelný úkol. V nervy drásajícím závodě s časem musí zdolat nepřátelské území a doručit zprávu, která má zabránit smrtícímu útoku na stovky vojáků, mezi kterými je i Blakeův bratr.

Zajímavost: Celé natáčení probíhalo v exteriérech, štáb si dokonce vykopal i vlastní zákopy.

Oficiální český trailer filmu 1917 / 1917
Volání divočiny (The Call of the Wild) (CinemArt)

Český plakát filmu Volání divočiny / The Call of the WildPoměrně nenápadně vstupuje do kin další adaptace legendárního románu Jacka Londona. Tentokrát se jí režijně chopil Chris Sanders, pro kterého jde po třech animácích o hraný debut, na svůj původ dá nicméně zavzpomínat, neboť hlavní psí hrdina není skutečné zvíře, ale digitální trik. Diváckým lákadlem bude určitě i Harrison Ford v ústřední lidské roli. Potěšující je fakt, že dosavadní ohlasy jsou poměrně spokojené a také diváci na film docela slyší a chodí, takže to vypadá, že se po delší době vydařila překvapivá a příjemná žánrovka. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Buck je pes hýčkaný svým pánem i svou rodinou. Když je ale ze svého domova v Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky, jeho život se radikálně změní. Najednou je novými pány nucen v psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně, nicméně díky nezlomné vůli dokáže v těchto podmínkách přežít. Brzy se mu ale naštěstí podaří uniknout a nového přítele najde v samotářském dobrodruhovi Johnu Thorntonovi (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky instinktům dokáže v divočině nejen přežít, ale najít v tomto prostředí i zalíbení.

Zajímavost: Z úcty k autorovi předlohy bylo natáčení ve znamení ekologie, což znamená, že se nepoužívaly jednorázové plastové lahve a štáb využíval solárních generátorů a recyklovaný papír.

Oficiální český trailer filmu Volání divočiny / The Call of the Wild
Vidíš měsíc, Danieli (Ser du månen, Daniel) (Film Europe)

Český plakát filmu Vidíš měsíc, Danieli / Ser du månen, DanielSeverské filmy jsou u nás stále v oblibě, proto není divu, že do kin míří další. Tentokrát jde o dánsko-norsko-švédské drama vycházející ze skutečných událostí, které se odehrály v roce 2013. Diváky láká především na atraktivní téma zajatců organizace Islámský stát a na náhled fungování tohoto spolku. Neznámá nejsou ani jména tvůrců, neboť režisérem je Niels Arden Oplev, jemuž jakožto debutant vypomáhal i jeden z představitelů hlavní role Anders W. Berthelsen. Mimo něj pak ústřední role ztvárnili Esben Smed Jensen a Toby Kebbell. Ohlasů zatím není moc, ale jsou dost nadšené, takže zájemci by snad měli být spokojeni. Evropská premiéra týdne.

Synopse: V roce 2013 byl dánský fotoreportér Daniel Rye (Esben Smed Jensen) zajat teroristickou organizací Islámský stát a držen jako rukojmí celých 398 dnů, společně s ním však bylo drženo i několik dalších rukojmí včetně amerického novináře Jamese Foleyho (Toby Kebbell). Oba žurnalisté přežívali jen velmi těžce, Danielova rodina navíc prožívala hrůzu z toho, že už nikdy svého syna neuvidí naživu. Klíčovou osobou celé události se posléze stal vyjednavač Arthur (Anders W. Berthelsen), který při zajišťování Danielova propuštění sehrál naprosto zásadní roli.

Zajímavost: Název filmu je odkazem na úryvek z deníku matky hlavního hrdiny.

Český trailer filmu Vidíš měsíc, Danieli / Ser du månen, Daniel
Daleká cesta (NFA)

Plakát filmu  / Daleká cestaRestaurované a digitalizované verze se dočkal druhý celovečerní počin Alfréda Radoka z úplných počátků komunismu, který neměl lehký osud. Drama z období holocaustu je totiž tak syrové a sugestivní a navíc kombinuje hranou a dokumentární formu, že bylo nejprve odsunuto do vesnických kin a posléze z distribuce vyřazeno úplně. Autor si opravdu nebral servítky a život v terezínském ghettu zobrazil věcně a až nepříjemně reálně a svým přístupem přeběhl dobu o několik let. Hlavní role ztvárnili Blanka WaleskáOtomar Krejča a Viktor Očásek, vedle nichž se objevili ještě třeba Zdeňka Baldová nebo Eduard Kohout. Ne úplně jednoduchá podívaná si díky své unikátnosti určitě zaslouží pozornost nové generace diváků.

Synopse: Židovská rodina prožívá v průběhu druhé světové války velkou nejistotu, Její vztahy se nejprve zcela rozpadnou a následně jsou všichni její členové deportováni do terezínského ghetta, odkud už není návratu.

Trailer na restaurovanou verzi filmu Daleká cesta
V síti (Aerofilms)

Plakát filmu  / V sítiO českém dokumentu, který bohužel doprovází dost nepovedený plakát, se mluví už dlouho, neboť se zabývá celospolečensky důležitým tématem sexuálních predátorů a jejich útocích na děti. Režijní a scenáristická dvojka Barbora Chalupová a Vít Klusák v ní vsadila na formu experimentu, kdy třem plnoletým, leč extrémně mladistvě vypadajícím herečkám založila identitu na diskuzních fórech a seznamkách a mapovala reakce mužů všeho věku. Ohlasy jsou relativně dobré a hovoří o tom, že přes veškeré chyby a mnoho chybějících témat jde o extrémně důležitý počin, který má význam. Je jasné, že rodiče dětí budou snímek asi vnímat jinak než jejich potomci, v tomto případě to ale vůbec nevadí. Sluší se ještě dodat, že film má dvě verze - "plnotučnou", která jde do klasické distribuce a obsahuje několik necenzurovaných záběrů a "zkrácenou", která má kolem šedesáti minut a je cílena na školní projekce.

Synopse: Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojíků chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně oslovili a vyhledali. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Dochází dokonce i k vydírání dětí.

Zajímavost: Tvůrci měli k dispozici 390 hodin záznamů.

Originální trailer filmu V síti

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 18. týden
Top 20 ČR: Kaskadér se ujímá vedení Akční romantická komedie Kaskadér s hvězdným obsazením vzdávající hold nebezpečnému kaskadérskému povolání se vyšvihla na první místo nejen za mořem, ale i u nás. čtěte zde
Vydáno: 07.05.2024 08:00 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 18. víkend
Box office: Kaskadér je první Na prvním místě amerického žebříčku se umístil Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt, který je poctou kaskadérskému řemeslu ve filmech. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Thriller #annaismissing poukazuje na nástrahy internetu a sociálních sítí (13.08.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Jones se udržel na špici (11.07.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zlatou palmu získala Justine Triet (28.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu