Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
BD a DVD tipy: Špión 15 minut švindloval v Jurském světě

BD a DVD tipy: Špión 15 minut švindloval v Jurském světě

Vydáno: 07.10.2015 07:00 v sekci Radar | BD a DVD tipy - | foto: facebook tvůrce

Ačkoliv na nosičích pro domácí kino vychází několik neprávem opomíjených nadprůměrných žánrovek (15 minut, Švindlíři), nejvíc pozornosti si právem získá jeden z nejlepších letošních kinofilmů Jurský svět.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Špión (Bontonfilm)
BD obal filmu Špión / SpyPo komerčním hitu Ženy sobě, který nebyl tak feministický, za jaký ho vydávala část odborné obce, a po selhání v podobě Drsňaček je Špión(ka) další spoluprací režiséra Paula Feiga s herečkou Melissou McCarthy. Špión napravuje nedostatek první (s genderovými stereotypy pracuje, aby byly rozbořeny, a konvenční heterosexuální romanci odmítne) a působí jako reparát (funkční vztahová dynamika, motivování obhroublejšího humoru) za druhou spolupráci obou zmíněných osobností. Není důvod, proč nevěřit, že by se ženská verze Krotitelů duchů neměla vydařit, když Feig a McCarthy (prezentující ve Špión...ce, že zvládá různé polohy a má komediální talent) znovu spojí síly. Na BD je vedle kinoverze i prodloužený sestřih. 

Bonusy (BD): Audiokomentář; 3 zredigované scény; 15 tajných alternativních scén; 2 přísně tajné nepovedené záběry; Skončilo na podlaze střižny: Nepoužité záběry včetně scén Susan a její muži, Velký Rick Ford, Jen pro tvé oči; Jak vznikal film ŠPIÓN: 8 filmů o filmu.
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.39:1.
Zvuk (BD): DTS-HD MA 7.1 anglicky; Dolby 5.1 česky, maďarsky, polsky (voice-over).
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, portugalské, bulharské, kantonské, mandarínské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, indonéské, korejské, španělské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Pozn.: bonusové materiály obsahují české titulky.

Bonusy (DVD): Přísně tajné nepovedené záběry; Přísně tajný zábavný pohled do zákulisí natáčení. 
Obraz (DVD): 16:9 / 2.39:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (DVD): české, slovenské, anglické, bulharské, chorvatské, řecké, hebrejské, maďarské, islandské, polské, portugalské, rumunské, srbské, slovinské.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (BD). V obchodech od 7. října 2015.

Úryvek z nepovedených scén k filmu Špión (2015)

Koupit na Bontonland.cz


15 minut (Magic Box)
BD obal filmu 15 minut / 15 MinutesNa obalu jsou Robert De Niro a Edward Burns, kteří jako kdyby stáli proti sobě, přestože jsou ve filmu na stejné straně. Hlavním lákadlem pro tuzemské publikum je ale přítomnost Karla Rodena jako jednoho ze dvou záporáků, který s přehledem přehrává všechny své herecké kolegy, a to včetně Roberta De Nira. Výraz "přehrává" je přitom na místě, protože jeho výkon vynikne i díky tomu, že zatímco výkon ostatních je tlumený (policisté), případně "generický" (ostatní záporáci), Rodenovo herectví je velmi expresivní. Stojí thriller/satira za pozornost i z jiných důvodů, než je účast českého herce v hollywoodské produkci? Dva policisté, dva zločinci, jedna svědkyně, kterou jedni chtějí zabít, druzí ochránit... Nesčetněkrát viděné schéma, byť třeba ne v této duální podobě (zdvojení na straně policistů i zločinců), je potlačeno z důvodu významové ambicióznosti. 15 minut nemá být jenom žánrovou podívanou, ale i satirou médií, která ve své kritice sklouzává k exploatační poetice šoku a doslovnosti a které se s přibývajícími lety od doby vzniku (2001) tupí ostří. Stále ale jde o mírný nadprůměr.

Bonusy (BD): Audiokomentář: režiséra Johna Herzfelda. Featuretty: "True Tabloid Stars" (15 min.), "Does Crime Pay?" (21 min.). Vystřižené scény s komentářem režiséra (6x, 11 min. celkem). Olegova videa: záběry z hercovy perspektivy (10 min.). Videoklip: God Lives Underwater: „Fame“ (4 min.). Upoutávka (2 min.). Kamerové zkoušky (10 min.).
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.35:1.
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky; Dolby 5.1 polsky (voice-over), Dolby 2.0 česky, japonsky, portugalsky (Brazílie), španělsky (Latinská Amerika). 
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, francouzské (Paříž), japonské, portugalské (Brazílie), španělské (Kastilie), španělské (Latinská Amerika).

Pozn.: bonusové materiály obsahují české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (BD). V obchodech od 14. října 2015.

Videoklip Fame od God Lives Underwater k filmu 15 minut (2001)


Koupit na Bontonland.cz


Jurský svět (Bontonfilm)
BD obal filmu Jurský svět / Jeden z nejlepších kinofilmů tohoto roku sice nakonec nevyjde v edici obsahující ještě více podpatků, ale sběratelé si přijdou na své, protože pro movitější nebude chybět varianta se soškou dvojice peroucích se dinosaurů. Ostatní, jimž nejde o memorábilie, se vyhnou 3D verzi, která vzhledem ke zvoleným stylistickým postupům není příliš povedená, a vychutnají si druhý nejlepší příspěvek do série. Prvním je samozřejmě Jurský park, a to proto, že Jurský svět nemůže být nikdy na vrcholné příčce, protože by bez Jurského parku neexistoval. Vztahuje se k němu jako velmi vědomá nápodoba, která přejímá způsoby inscenování předkamerového prostoru, velikosti rámování i svícení, ale je jinak - velmi nekonvenčně - vystavěn a z hlediska významu je reflexí jak jedničky, tak i diváckých očekávání a obecně blockbusterové tvorby. Jinými slovy, parádní pastiš.

Bonusy (BD): Featuretty: Chris & Colin o natáčení „Světa“; Vítejte v Jurském světě; Dinosauři znovu kráčí Jurský svět: Neomezený vstup; Prohlídka inovačního centra s Chrisem PrattemVynechané scény.
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2.20:1.
Zvuk (BD): DTS-HD MA 7.1. anglicky; DTS 5.1 česky, portugalsky, rusky, maďarsky, španělsky, thajsky, turecky, polsky (voice-over).  
Titulky (BD): české, anglické (pro neslyšící), portugalské, bulharské, španělské, čínské, chorvatské, estonské, hebrejské, řecké, maďarské, indonéské, litevské, lotyšské, rumunské, polské, ruské, slovinské, thajské, turecké, ukrajinské.

Bonusy (DVD): Chris & Colin o natáčení „Světa“; Vynechané scény. 
Obraz (DVD): 16:9 / 2.00:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, maďarsky, rusky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over). 
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, bulharské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, maďarské, litevské, lotyšské, polské, rumunské, ruské, slovinské, ukrajinské.

Pozn.: bonusové materiály (na BD a DVD) obsahují české titulky.

Doporučená cena: 299 Kč (DVD), 499 Kč (1x BD - 2D a bonusy), 599 Kč (2x BD - 2D a bonusy plus 3D disk), 2499 Kč (BD - sběratelská edice). V obchodech od 14. října 2015.

Klip z featurettu k filmu Jurský svět (2015)

Koupit na Bontonland.cz

San Andreas (Bontonfilm)
BD obal filmu San Andreas / San AndreasSan Andreas je katastrofický film, kterému veškerému dodržování osvědčených postupů a pravidel výstavby nelze upřít, že je v rámci žánru ozvláštňující. Katastrofu neprezentuje jako globální, nýbrž jako ryze americkou záležitost - a navazuje na tradici ryze individualistických postav ve vypjatých situacích, a tak hlavní hrdina-záchranář pomáhá vlastní rodině, zatímco nechává statisíce lidí umřít. Rodinné - a obecně konzervativní - hodnoty jsou něčím, co přece přežije jakákoliv protivenství, a to jak na mikro (hrozící rozvod kvůli rodinnému traumatu), tak na makroúrovni (hrozící rozpad města). Významová rovina a ozvláštnění na úrovni žánru se dá přehlédnout, potažmo ignorovat, protože San Andreas chce v prvné řadě fungovat jako film-atrakce, kdy nositeli informací a emocionální působivosti jsou zvukové efekty katastrof, zatímco 3D umožňuje opájet se technologickou vyspělostí (anebo alespoň množstvím) vizuálních efektů.

Bonusy (BD): Komentář: režiséra Brada Peytona. Featuretty: San Andreas: Skutečná linie zkázy (6:23 min.), Dwayne Johnson zachraňuje (9:24 min.), Boj se zemětřesením (6:13 min.). Nepoužitý materiál: Vynechané scény (4:40 min.), Nepovedené scény (1:22 min.), Kaskadérské kousky (2:56 min.).
Bonusy (3D BD): Disk neobsahuje bonusové materiály.
Obraz (BD):
 16:9 / 1080p Full HD / 2,40:1.
Obraz (3D BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2,40:1 (3D).
Zvuk (BD):
 Dolby Atmos True HD anglicky; Dolby 5.1 česky; hindsky, mandarínsky, maďarsky, rusky, thajsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Zvuk (3D BD): Dolby Atmos TrueHD anglicky; Dolby Digital 5.1 česky, hindsky, mandarínsky, maďarsky, rusky, thajsky, turecky; Dolby Digital 5.1 polsky (voice-over).
Titulky (BD):
 české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské zjednodušené, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské (Evropa), rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké.
Titulky (3D BD): české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské zjednodušené, čínské, estonské, hebrejské, chorvatské, kantonské, korejské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, portugalské (Evropa), rumunské, ruské, slovinské, thajské, turecké.

Bonusy (DVD):  Komentář režiséra Brada Peytona; Vynechané scény (4:40 min.). 
Obraz (DVD): 16:9 / 2,40:1.
Zvuk (DVD): Dolby Digital 5.1 anglicky, česky, rusky, ukrajinsky. 
česky DD 5.1 / anglicky DD 5.1 / rusky DD 5.1 / ukrajinsky DD 5.1 
Titulky (DVD): české, anglické pro neslyšící, estonské, litevské, lotyšské, portugalské (Evropa), ruské.

Pozn.: bonusové materiály - s výjimkou audiokomentáře - obsahují české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (DVD), 599 Kč (2D BD s bonusy), 699 Kč (2D s bonusy a 3D), 799 Kč (2D s bonusy a 3D ve steelbooku/futurepaku). V obchodech od XX. října 2015.

Vystřižené scény z filmu San Andreas (2015)

Koupit na Bontonland.cz


Švindlíři (Magic Box)
BD obal filmu Švindlíři / Matchstick MenZatímco v kinech je k vidění Scottova adaptace bestselleru Marťan, na BD vychází katalogový rest v podobě neprávem opomíjené podrazácké dramedie Švindlíři. Švindlíři jsou jeden z mála filmů, ve kterých expresivní herectví Nicolase Cage koresponduje s postavou, kterou ztvárňuje (podfukářský uzlíček nervů s obsesivně-kompulzivní poruchou). Švindlíři jsou podrazáckým filmem, který je - jak je již zvykem - nespolehlivě odvyprávěn, a tak obsahuje "překvapivou" pointu, ale její předvídatelnost nevadí, protože do sebe vše logicky zapadá. Švindlíři jsou malým-velkým snímkem, ve kterém ani tak nejde o herecké předvádění anebo nespolehlivost vyprávění, ale jsou - podobně jako jiná scottovka Dobrý ročník - hrou se stylem (především se způsoby svícení a se střihem).

Bonusy (BD): 
Audiokomentář: režiséra. Film o filmu: Tricks of the Trade (71:44 min. celkem). Upoutávka (2:20 min.)
Obraz (BD): 16:9 / 1080p Full HD / 2,35:1 .
Zvuk (BD): DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky; Dolby 5.1 španělsky (Kastílie); Dolby Digital 2.0 česky, japonsky, portugalsky (Brazílie), španělsky (Latinská Amerika). 
Titulky (BD): české, anglické pro neslyšící, francouzské (Paříž), japonské, portugalské (Brazílie), španělské (Kastilie), španělské (Latinská Amerika).

Pozn.: bonusové materiály - s výjimkou audiokomentáře, upoutávek a videoklipu - obsahují české titulky.

Doporučená cena: 399 Kč (BD). V obchodech od 14. října 2015.

Úryvek z celovečerního dokumentu Tricks of the Trade k filmu Švindlíři

Koupit na Bontonland.cz


Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 19. týden
Kinopremiéry: Stovky bobrů se na jednu noc ocitly v království Planeta opic Pětice aktuálních premiér je ve znamení (nejen) digitálních zvířat. Do kin se totiž dostávají první díl navazující trilogie ze světa Planety opic a konečně také opěvovaná a vychvalovaná němá groteska Stovky bobrů.... čtěte zde
Vydáno: 08.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 18. týden
Top 20 ČR: Kaskadér se ujímá vedení Akční romantická komedie Kaskadér s hvězdným obsazením vzdávající hold nebezpečnému kaskadérskému povolání se vyšvihla na první místo nejen za mořem, ale i u nás. čtěte zde
Vydáno: 07.05.2024 08:00 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 18. víkend
Box office: Kaskadér je první Na prvním místě amerického žebříčku se umístil Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt, který je poctou kaskadérskému řemeslu ve filmech. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Nicolas Cage čelí apokalypse (07.03.2024 18:45 v Novinky | Trailery)
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Longlegs (03.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Drama o zákeřné nemoci Tancuj Matyldo zpracovává autenticky prožité situace (07.12.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu