Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 15. 7. 2022 - 21. 7. 2022

TV tipy: Gnomeo a Julie a muž mimo zákon prožívají dobrý časy

Vydáno: 15.07.2022 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Léto je nadále v plném proudu a televize tak ustupují jiným zábavám. I tento týden tedy tvoří náš výběr snímky málo známé, případně o něco hůře hodnocené. Za stěžejní tip se dá tedy označit asi osobitý thriller Dobrý časy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Gnomeo & Julie (Gnomeo & Juliet) (pátek 15. 7., Televize Seznam, 20.15 - 22.00 / sobota 16. 7., 13.00 - 14.45 / neděle 11. 7., 11.00 - 12.45)

Plakát filmu Gnomeo & Julie / Gnomeo & Juliet
© EnPrimeur
Jak už název jedenáct let starého animáku napovídá, jde o kreslenou variaci na klasický příběh Williama Shakespearea, hlavními hrdiny jsou ovšem trpaslíci. Režisér a scenárista Kelly Asbury se v něm spoléhal především na originální stylizaci, sytě barevnou vizuální stránku, vydařenou animaci a cílil hlavně na ty nejmenší diváky. Těm je totiž určen veškerý humor, který je zoufale infantilní a nenápaditý a dost často se opakuje. I přes velmi silné tempo se ovšem občas dostaví nuda, protože tvůrce to nejlepší vystřílí hned v úvodu a posléze je znát, že zpracovaný námět má problém utáhnout celovečerní stopáž a dostává se v něm na spoustu zbytečných scén, které nikam moc nevedou. Dojem naopak vylepšuje zdařilá hudba a v originále pak i hvězdné hlasové obsazení, o které je tuzemský divák pochopitelně ochuzen. Tip pro nedospělé diváky, o němž se více dozvíte z naší letité recenze

Zajímavost: Název filmu pochází ze slova gnóm, které se používá pro trpaslíka, ale velmi zřídka.

Originální trailer filmu Gnomeo & Julie / Gnomeo & Juliet
Jeden den muže mimo zákon (Day of the Outlaw) (sobota 16. 7., ČT2, 13.05 - 14.35)

Plakát filmu Jeden den muže mimo zákon / Day of the Outlaw
© The Movie Database
Western z konce padesátých let je v tuzemsku známý jen minimálně a opět to bude nejspíš tím, že nejde o úplně tradičního zástupce žánru. Režírující André De Toth v něm totiž děj umístil do zasněžených plání a spoléhá tak na drsnou a syrovou atmosféru krutých mrazů a krásné záběry okolní krajiny. Zcela záměrně pak rezignoval na akci, která je sice realistická, je jí tu ale hodně málo na úkor psychologie postav a dlouhých dialogů, které jsou občas ale nezajímavé a nudné. Z dnešního pohledu pak divák nepochybně ocení trochu skrytou tematiku potlačované sexuality skoro všech zásadních charakterů. Titulní role perfektně ztvárnili Robert Ryan a Burl Ives, které doplňují třeba Tina LouiseAlan Marshall nebo Venetia Stevenson. V kontextu pomalého tempa a množství dialogů pak trochu nepříjemně překvapí překotný a lehce uspěchaný závěr. Raritní tip.  

Zajímavost: Ryan onemocněl v průběhu natáčení zápalem plic, proto se na týden práce přerušily.

Originální trailer filmu Jeden den muže mimo zákon / Day of the Outlaw
Život s Helenou (Raising Helen) (sobota 16. 7., Nova Cinema, 17.45 - 20.00 / neděle 17. 7., 10.35 - 12.50 / středa 20. 7., 05.00 - 06.55)

Plakát filmu Život s Helenou / Raising Helen
© FilmAffinity
Romantická komedie z první poloviny nového milénia má na zahraničních databázích o něco lepší hodnocení než na těch našich, což je nejspíše dáno tím, že u nás je jejich počet násobně menší. Absolutní žánrový režisérský klasik Garry Marshall v ní absolutně nic neřešil a opíral se o naprosto tuctový a klišovitý příběh, který nikoho nepřekvapí a už po pár minutách je jasné, jakým směrem se bude ubírat. K tomu přidal vesměs pohodovou atmosféru, kterou tedy místy doplnil až nepříjemným a nepatřičným sentimentem. Velmi jednoduchý až infantilní humor sice funguje, i ten méně zkušenejší divák se ovšem bude při nejlepším pousmívat, škoda též přetažené stopáže. Ústřední pár si zahráli Kate Hudson a John Corbett, mezi kterými probíhá potřebná chemie, těm pak sekundují kupříkladu Joan CusackAbigail BreslinFelicity Huffman nebo Helen Mirren. Tip pro zaryté fanynky žánru.  

Zajímavost: Hudson byla v průběhu natáčení těhotná.

Originální trailer filmu Život s Helenou / Raising Helen
Cesta kovbojů (The Cowboy Way) (neděle 17. 7., Barrandov, 13.40 - 15.40)

Plakát filmu Cesta kovbojů / The Cowboy Way
© The Movie Database
Akční komedie z první poloviny devadesátých let je v našich končinách takřka neznámá, moc se nevysílá a ani oficiální cestou sehnat nejde. A ono se ani není co divit, protože režírující Gregg Champion jako by se v ní snažil vrátit do tehdy předchozí dekády, protože akce je v ní velmi málo a soustředí se hlavně na sledování přiznaně buranských postav a podobně buranského humoru, který ale nefunguje tak, jak si asi představoval. Atmosféra je naštěstí víceméně pohodová a je z ní znát potřebný nadhled, tempo je ale kolísavé a i přes střídmou stopáž se objevuje až nepříjemně mnoho hluchých míst. Příběh pochopitelně nemá smysl moc řešit, protože ničím nepřekvapí, je předvídatelný a chybí mu jakýkoli výraznější moment. V hlavních rolích se představí Woody Harrelson a Kiefer Sutherland, jemuž ale komická poloha moc nesedla, za zmínku pak stojí i velmi dobrý Dylan McDermott. Zcela zaměnitelný tip, jehož si v programu nejspíš ani nevšimnete.   

Zajímavost: V rodeové scéně hned v úvodu filmu se objeví Travis Tritt, který pro něj nazpíval ústřední píseň.

Originální trailer filmu Cesta kovbojů / The Cowboy Way
Annabelle 3 (Annabelle Comes Home) (úterý 19. 7., Nova Cinema, 22.00 - 00.00 / čtvrtek 21. 7., 00.50 - 04.50 / pátek 22. 7., 02.50 - 04.30)

Český plakát filmu Annabelle 3 / Annabelle Comes Home
© Facebook tvůrce
Třetí díl hororové série překvapivě není až tak špatný, jak bychom očekávali, rozhodně ale nejde o žádný zázrak. Debutující režisér a mnohem zkušenější scenárista Gary Dauberman z něj udělal v podstatě klasický teeenagerský horor, což má za důsledek to, že úvod je utahaný a pozvolný a nic moc se v něm neděje. Postupem času ale atmosféra houstne, a i když není tak hutná, jak by měla být, relativně funguje a tvůrce navíc nápaditě pracuje s prostředím tajemného sklepa s bizarními artefakty, které využívá skoro na maximum. Zoufale tu ale chybí jakékoli napětí, protože lekačky jsou avizovány dlouho dopředu a v rámci co nejširší přístupnosti se tu šetří i s násilím a krvavými momenty, o které si několik scén vysloveně říká. Obsazení sice láká na Veru Farmigu a Patricka Wilsona, ti jsou tu ale hodně málo a otěže přebírají neznámé tváře. Víceméně tuctový tip, o němž se více dozvíte v naší recenzi.  

Zajímavost: Lorraine Warren, která byla inspirací pro celou Conjuring sérii, zemřela dva měsíce před premiérou filmu.

Oficiální český trailer filmu Annabelle 3 / Annabelle Comes Home
Jack London, americký dobrodruh (Jack London, une aventure américaine) (středa 20. 7., ČT art, 20.15 - 21.50)

Plakát filmu Jack London, americký dobrodruh / Jack London, une aventure américaine
© IMDb
Francouzský televizní životopisný dokument vznikl ke stému výročí úmrtí spisovatele Jacka Londona. Režírující Michel Viotte se v něm zaměřil hlavně na dobrodružnou stránku autorova života, což způsobilo, že pro ty, kteří o něm toho tolik nevědí, jde o docela napínavou podívanou s několika nečekanými zvraty, ale ani ty, kteří mají osobu slavného spisovatele zmapovanou lépe, nebude nudit. Přínos snímku ale spočívá hlavně v mnoha unikátních archivních záběrech samotného umělce a tehdejší doby, které hodně pomohou v celkovém kontextu vnímání. Jen škoda, že se tvůrcům nepodařilo vybrat zajímavější odborné respondenty, kteří děj paradoxně zpomalují a ono napětí rozbíjejí. Nutno ale zmínit, že stinné stránky umělcova života se tu vůbec neprobírají, a když už se na ně dostane, jsou jen letmo naznačeny bez dalšího komentáře. Nepochybně zajímavý tip. 

Zajímavost: V dokumentu je v několika scénách vidět zvláštní zámek vystavěný na skalnatém ostrohu. Jde o Cliff House na pobřeží San Francisca z let 1858 - 1863, který dnes stále stojí, prošel ale už šesti přestavbami.

Originální trailer filmu Jack London, americký dobrodruh / Jack London, une aventure américaine
Země dinosaurů 2: Dobrodružství ve velkém údolí (The Land Before Time II: The Great Valley Adventure) (čtvrtek 21. 7., ČT :D, 09.05 - 10.20)

Plakát filmu Země dinosaurů 2: Dobrodružství ve velkém údolí / The Land Before Time II: The Great Valley Adventure
© Amazon.com
Animovaný snímek z první poloviny devadesátých let je druhým příspěvkem do hodně široké ságy, která ale v našich vodách není moc známá. Debutující režisér Roy Allen Smith se v něm držel nastavené laťky a nevymýšlel nic nového. To tedy znamená, že spoléhal na poctivou a opravdu nádhernou, i když dnes už trochu zastaralou ruční animaci, svižné tempo a střídmou stopáž, v níž je protor jen na to nejdůležitější a nejzásadnější. Chybět nesmí ani několik nových postav, ty jsou ale povětšinou sympatické a jen prohlubují určitou paralelu dinosauřích hrdinů s rozmanitými lidskými povahami. Pohodovou atmosféru dotvořil soundtrack plný chytlavých písní, které ale přitom nejsou prvoplánové a hloupé. Tip pro nostalgiky a menší děti.   

Zajímavost: Ačkoli není uveden v titulcích, skladatelem některých hudebních pasáží je James Horner.

Originální trailer filmu Země dinosaurů 2: Dobrodružství ve velkém údolí / The Land Before Time II: The Great Valley Adventure
Takhle to děláme v Moskvě (Twist Again á Moscou) (čtvrtek 21. 7., ČT2, 16.45 - 18.15)

Plakát filmu Takhle to děláme v Moskvě / Twist again à Moscou
© IMDb
Nejen u nás velmi málo známá francouzská satirická komedie vznikla v druhé polovině osmdesátých let a nepokrytě si střílí z tehdejších praktik Sovětského svazu. Režisér a spoluscenárista Jean-Marie Poiré se v ní snažil, aby snímek vypadal, jako by byl natočený v Rusku, což se mu poměrně vydařilo, protože humor je trochu jiný, než na jaký jsme u Francouzů zvyklí. Je tedy méně ztřeštěný, zato více situační a absurdní a obsahuje i parodické prvky, protože se pouští do špionské linie. Děj tedy není kompaktní a mění se ve sled jednotlivých více, či méně vtipných epizod, což ale tolik nevadí, protože tempo je hodně svižné a vzhledem ke krátké stopáži není moc prostoru na vatové scény, ačkoli poslední třetina už je zbytečně překombinovaná a znatelně ubírá na humoru. Za zmínku pak stojí i vtipné úvodní titulky, které jména herců převádějí do ruštiny. Titulní role dostali na starost spolehliví Philippe Noiret a Christian Clavier, který se podílel i na scénáři, dále se pak objeví i Martin LamotteBernard Blier nebo Agnès Soral. Nenápadný tip. 

Zajímavost: Snímek se natáčel v Bělehradě.

Originální trailer filmu Takhle to děláme v Moskvě / Twist Again á Moscou
To já ne, to on (C'est pas moi, c'est lui) (čtvrtek 21. 7., ČT2, 21.30 - 23.05)

Plakát filmu To já ne, to on / C'est pas moi, c'est lui
© unifrance.org
Ani francouzská komedie z raných osmdesátých let není nejen u nás tolik známá. Režisér a spoluscenárista Pierre Richard byl tehdy na absolutním vrcholu slávy i sil a tak trochu na to spoléhal, protože příběh je dost jednoduchý a chybí v něm prvky sociální satiry, které pro něj byly typické, jinak tu ale nechybí pohodová atmosféra, nadhled, ztřeštěná komika, nápadité gagy a dobře napsané a mnohdy i skvěle vypointované dialogy. Když už to navíc vypadá, že se vše zacyklí a tvůrce nemá co nabídnout, přesune děj do exotického Tuniska, kde využije tamní prostředí k dalším gagům a částečně dodá novou energii. Příběh pochopitelně není nikterak celistvý a rozpadá se v řadu jednotlivých epizod, které jsou vtipné někdy méně, někdy více a výjimečně vůbec. Vše ještě podmalovává výborná hudba Vladimira Cosmy. Kromě hlavní hvězdy se ve vedlejších rolích objeví Aldo MaccioneValérie MairesseAnnette Poivre nebo Marie-Christine Deshayes. Neznámý tip.

Zajímavost: Ve své domovině měl film premiéru 23. ledna 1980.

Originální trailer filmu To já ne, to on / C’est pas moi, c’est lui
Dobrý časy (Good Time) (čtvrtek 21. 7., ČT art, 23.10 - 00.50)

Český plakát filmu Dobrý časy / Good Time
© Facebook tvůrce
Pět let starý kriminální thriller je pro někoho originální žánrovkou, pro jiného zase prázdnou manýrou. Sourozenecká režírující dvojice Benny Safdie a Josh Safdie, který se podílel i na scenáři, v něm totiž spoléhala na poměrně divoký vizuál, který připomíná drogový trip, zcela neodhadnutelný příběh plný nečekaných zvratů, u něhož se ohlasy neshodují, zda je inteligentní, nebo úplně hloupý a překombinovaný, a na soundtrack připomínající osmdesátá léta, který je pro někoho opět geniální, pro druhého ale necitlivý. K tomu se přidává jen těžce uchopitelná atmosféra nočního velkoměsta, klipovitý střih a zběsilé tempo, které ale v polovině upadne. V hlavní roli exceluje Robert Pattinson, kterému sekunduje sám Benny Safdie, dále se objeví třeba Barkhad AbdiTaliah Webster nebo Jennifer Jason Leigh. Pro někoho tip týdne, o němž se píše v naší recenzi.

Zajímavost: Kvůli autenticitě probíhalo natáčení na ulicích za plného provozu.

Oficiální český trailer filmu Dobrý časy / Good Time

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bratři bojují se strašidlem cantervillským (25.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Jeanne du Barry - Králova milenka (07.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Caine Mutiny Court-Martial (22.09.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Dvě slova jako klíč přivádí vyléčené alkoholiky ke spiritualismu (29.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu