Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 6. 8. 2021 - 12. 8. 2021

TV tipy: Boží zápasník Lukáš Krpálek na veliké řece bojuje s vlkodlakem

Vydáno: 06.08.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Letterboxd

Prázdniny už se sice přehouply do druhé poloviny, nabídka televizí ale zůstává pořád stejně nevýrazná. I v tomto týdnu tak v našem výběru najdete spíše snímky ne úplně vyzdvihované a často i dost neznámé.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Boží zápasník (Nacho Libre) (pátek 6. 8., Paramount Network, 18.00 - 20.00 / úterý 10. 8., 20.00 - 22.00 / čtvrtek 12. 8., 03.00 - 05.00)

Plakát filmu Boží zápasník / Nacho Libre
© IMDb
Komedie z druhé poloviny nového milénia slibovala mnohé, její hodnocení jsou ale jen velmi lehce nadprůměrná. Režisér a spoluscenárista Jared Hess v ní zřejmě chtěl částečně parodovat a částečně složit poctu mexickému wrestlingu, nicméně se mu to úplně nepovedlo a výsledek je přesně tak polovičatý, jak to celé zní. Tvůrcům jako by tu chyběla dramaturgie, protože se absolutně utrhli ze řetězu a rezignovali na nadhled a soudnost. S atmosférou problém nemají, protože ta je pohodová a i díky zvolenému tématu exotická, svižné je i tempo, v němž se pořád něco děje. Trable začínají s humorem, který je nekontrolovaný a naprosto neřízený, tudíž na jeden velmi dobrý až vynikající vtip připadá hned několik vysloveně nepovedených až trapných. Dojmy vylepšují příjemný soundtrack Dannyho Elfmana a použité písně a na žánr až nezvykle krásná kamera. Hlavním tahákem ovšem zůstává Jack Black v titulní roli, který drží film nad vodou i v těch nejslabších chvílích. Nenáročný tip na páteční podvečer.  

Zajímavost: Při natáčení wrestlingových scén skočil Black z ringu a udeřil se hlavou o stoličku, což si vyžádalo pár stehů.

Originální trailer filmu Boží zápasník / Nacho Libre
Mosley (Mosley) (pátek 6. 8., Televize Seznam, 20.00 - 22.05 / sobota 7. 8., 12.30 - 14.35)

Český plakát filmu Mosley / Mosley
© Facebook tvůrce
Novozélandsko-čínský animák se na začátku loňského roku objevil i v tuzemských kinech, velkou slávu v nich ale neudělal, což ale vůbec neznamená, že by nebyl kvalitní. Debutující režisér a scenárista Kirby Atkins v něm sice nedostal velký rozpočet, takže animace je viditelně digitální a pohyb některých postav je dost nepřirozený, rozhodně ale není špatná. Nedokonalosti ale vynahrazuje velmi solidním příběhem se značným přesahem, který se zabývá i dospělými věcmi a je až překvapivě vážný, protože humoru v něm moc není. Děti se tak můžou občas i nudit, protože filozofování a dialogů je v něm přece jen až moc. Stopáž je nicméně střídmá, tempo také relativně svižné, i postavy jsou vesměs sympatické. Jen škoda, že snímek není výraznější, protože by si zasloužil víc pozornosti. Tip na páteční večer pro celou rodinu.  

Zajímavost: Jedná se o vůbec první oficiální koprodukci mezi Novým Zélandem a Čínou.

Oficiální český trailer filmu Mosley / Mosley
Česká spojka (Bad Company) (pátek 6. 8., Nova, 22.35 - 00.55 / pondělí 9. 8., Nova Cinema, 00.45 - 02.55)

Plakát filmu Česká spojka / Bad Company
© JoBlo.com
Skoro dvě dekády starý akční thriller patří k těm méně výrazným žánrovkám a nebýt toho, že se natáčel v tuzemsku, moc se nepřipomíná. Režírující Joel Schumacher si v něm vybral jednu ze svých slabších chvilek a natočil naprosto rutinní záležitost, která neví, zda chce být seriózním snímkem, nebo komedií. Problém spočívá už v samotné zápletce, která je extrémně přepálená a nedůvěryhodná i na tak nenáročný žánr, nic moc v ní nedává smysl a někdy působí až nechtěně směšně. Tempo je naopak dost svižné a akce solidní, velice potěší i nádherné záběry Prahy, které jsou malebné a vysloveně lákají k její návštěvě. Zoufale nevyrovnané je obsazení, v němž je na jedné straně překvapivě slušný a nikoli otravný Chris Rock, na té druhé pak skoro znuděný a nezajímavý Anthony Hopkins, dále se objeví třeba Peter StormareGabriel Macht nebo Kerry Washington. Na páteční večer asi ideální podívaná, u níž netřeba přemýšlet. 

Zajímavost: Jde o jeden z posledních filmů, který se natáčel ve World Trade Center.

Originální trailer filmu Česká spojka / Bad Company
Vlkodlak (The Wolfman) (sobota 7. 8., Nova Cinema, 23.10 - 01.05 / pondělí 9. 8., 02.55 - 04.25)

Plakát filmu Vlkodlak / The Wolfman
© WereWiki - Fandom
Jedenáct let starý thriller nejvíc doplácí na fakt, že jeho scénář byl několikrát přepisován a samotný film dodatečně přestříháván. Režírující Joe Johnston v něm vysloveně nic špatně nedělá, protože atmosféra je dost hutná a temná, tempo je konzistentně svěží a taktéž vizuální stránka je naprosto precizní, o čemž svědčí i Oscarem oceněné masky. Výsledku pomáhá i naprosto trefná a přesná hudba Dannyho Elfmana. Příběh je na tom nicméně mnohem hůř, protože tvůrci jako by na jednu stranu chtěli točit trochu filozofický horor s přesahem a výraznou romantickou linií, na tu druhou ale akční jízdu, která má být poctou legendárnímu originálu. Logicky tak snímek není ničím a jen vesměs nahodile přepíná mezi oběma styly, což je chvilku fajn a zajímavé, posléze ale trochu otravné a nepříjemné, protože některé věci nedávají smysl, působí až moc roztahaně a dialogů je přespříliš. Podobně je na tom i obsazení, v němž titulní roli sehrál obstojný Benicio del Toro, jehož partnerkou je Emily Blunt, která ovšem nemá moc co hrát a navíc mezi nimi moc nefunguje chemie, dále se pak objeví spolehlivý, ale nijak výrazný Anthony HopkinsHugo Weaving nebo Geraldine Chaplin. Jednohubka, která nevyužila svůj potenciál.   

Zajímavost: Vytí vlkodlaka nahrál Gene Simmons ze skupiny Kiss.

Oficiální trailer filmu Vlkodlak / The Wolfman
Silák a drak (Dobrynya Nikitich i Zmey Gorynych) (neděle 8. 8., ČT :D, 09.25 - 10.30)

Plakát filmu Silák a drak / Dobrynya Nikitich i Zmey Gorynych
© IMDb
Ruský animák sice vychází z místních bylin a bohatýrských pověstí, ty ale uzpůsobuje modernímu divákovi. Režírující Ilya Maksimov do něho tedy ukryl dost odkazů na slavné pohádky, které částečně paroduje a vzhledem k tomu, že vyměřil extrémně střídmou stopáž a spoléhal na svižné tempo, moc neřešil psychologii postav, ale vsadil spíše na neustálou akci, velké množství hlášek a velmi solidní a především poctivou ruční animaci. Nechybí ani silná a emancipovaná ženská postava, která výsledek dostává na trochu jinou úroveň. Za zmínku pak stojí i osobitá technická stránka, která se krom postav soustředí i na zachycení tradiční ruské vesnice a z barevného ladění někdy až přechází zrak, celé to má navíc hodně příjemnou až nerusky přátelskou atmosféru. Trochu zvláštní je jen hudební doprovod, který dost často kombinuje ruskou lidovou hudbu s moderrním elektrem a technem, což je hodně zvláštní a ne vždy úplně poslouchatelné. Možná by to mohlo být celé výraznější a o trochu delší, žádný zásadní problém to ale není. Nedělní probouzení pro celou rodinu.

Zajímavost: V Rusku měl film premiéru 16. března 2006.

Originální trailer filmu Silák a drak / Dobrynya Nikitich i Zmey Gorynych
Zlatý Muž z Ria (neděle 8. 8., ČT2, 20.00 - 21.15 / pondělí 9. 8., 17.30 - 18.45)

Plakát filmu  / Zlatý Muž z Ria
© Česká televize
Celovečerní dokument byl do programu mimořádně zařazen v návaznosti na zisk druhé zlaté olympijské medaile judisty Lukáše Krpálka. Režisér, scenárista a kameraman Adolf Zika v něm ve stručnosti připomene jeho předolympijskou kariéru a většinu snímku pak věnuje záběrům a zápasům z předchozích her v Riu, na kterých se sportovec proslavil širší veřejnosti. Filmařsky tedy nelze čekat žádný zázrak, ale naprosto rutinně sestříhané záběry, což ale vůbec nevadí, protože samotný aktér je i přes obrovský úspěch natolik skromný a sympatický, že přebije úplně všechno. Pozitivem budiž i to, že neznalému divákovi představí samotné judo a jeho vysoce morální hodnoty, někoho možná bude mrzet, že více nenahlédne do sportovcova soukromí. Možná je škoda, že autor nerozvine trochu smutný závěr, který bohužel o specifické povaze českého fanouškovství hodně vypovídá. Příjemný dokument o příjemném člověku a judistické legendě. 

Zajímavost: Podtitul filmu zní „Jemná cesta" Lukáše Krpálka.

Ukázka z filmu není dostupná.

Na veliké řece (neděle 8. 8., Televize Seznam, 21.30 - 23.00 / pondělí 9. 8., 13.55 - 15.25 / středa 12. 8., 22.15 - 23.45)

Plakát filmu  / Na veliké řece
© Aukro
Druhá část pravěké trilogie podle knih Eduarda Štorcha je v podstatě skoro stejná jako ta předchozí, i když určité změny v ní jsou. Režírující Jan Schmidt si v ní byl opět vědom, že pracuje s látkou pro děti a mladistvé, proto je všechno někdy naivní a jednoduché, na druhou stranu už se sem tam objeví trochu temnější okamžiky a taktéž atmosféra už není místy tak veselá, ale občas jí probleskují smutnější momenty. Výprava je nicméně pořád solidní, tempo potřebně svižné a stopáž je opět natolik střídmá, že se v ní řeší jen to nejzákladnější, což ale opět odpovídá době, v níž se vše odehrává. Celé to pak dokresluje jako vždy krásná a v závěru až hypnotická hudba Zdeňka Lišky. Obsazení je tentokráte o něco hvězdnější, protože krom Jiřího Bartošky se v něm objevují Gabriela OsvaldováIvan LuťanskýBořivoj NavrátilEduard CupákLuba SkořepováJiří Zahajský nebo Roman Skamene. Trocha neškodného pravěku v jedenadvacátém století. 

Zajímavost: Na Mezinárodním filmovém festivalu v Linzi roku 1979 získal snímek cenu dětské poroty.

Ukázka z filmu Na veliké řece
Noční jezdci (neděle 8. 8., ČT2, 23.15 - 00.50)

Plakát filmu  / Noční jezdci
© TV Program - Aktuality.sk
Normalizační dobrodružné drama z počátku osmdesátých let není moc známé a příliš se nevysílá. A je to škoda, protože režírující Martin Hollý v něm zpracovává zapomenutou kapitolu z československé historie a lehce připomíná western, což bylo ve své době hodně unikátní. Opřít se mohl o nebývale silný příběh, velmi solidní výpravu, parádní dobovou a temnou atmosféru, konzistentně svižné tempo, nádherné a malebné lokace slovenských Tater a potřebně epickou a burácivou hudbu Svetozára Stračiny. Dost překvapí i absence klišé, absolutní neprvoplánovost i určitá komornost až intimnost. Třešínkou na dortu je fenomenální obsazení, jemuž kralují Radoslav Brzobohatý a Michal Dočolomanský, kterým zdatně sekundují kupříkladu Leopold HaverlSoňa ValentováPetr ČepekPavel ZedníčekJiří Krampol nebo Ivan Palúch. Dojem malinko kazí samotná pointa, která je sice zajímavá a trochu nečekaná, zároveň ale dobově a režimně poplatná. Zapomenutý počin.  

Zajímavost: Během natáčení se Brzobohatý seznámil se svou budoucí manželkou Hanou Gregorovou.

Originální trailer filmu Noční jezdci
Angelika a sultán (Angélique et le sultan) (pondělí 9. 8., ČT2, 20.00 - 21.40 / úterý 10. 8., 17.10 - 18.45)

Český plakát filmu Angelika a sultán / Angélique et le sultan
© Facebook tvůrce
Závěrečný díl u nás velmi oblíbené francouzské ságy z druhé poloviny šedesátých let je hodnocen o něco hůře v tuzemsku než v zahraničí, své kvality ale při troše tolerance a snížených očekáváních má. Režisér a scenárista Bernard Borderie v něm neměl důvod zásadně měnit přístup, takže se znovu spolehl na fungující, avšak extrémně přeslazený až naivní příběh, který je prototypem takzvané červené knihovny, velmi jednoduché charaktery, které nepotřebují hlubší psychologii, exotické kulisy, spolehlivou hudbu a pochopitelně i nezbytnou romantickou linii. Chybět nesmí ani často se měnící lokace, velmi slušná výprava a v rámci možností opulentní kostýmy. V titulních rolích se pochopitelně objeví Michèle Mercier a Robert Hossein, k nimž se přidávají třeba Jean-Claude PascalRoger Pigaut nebo Helmuth Schneider. Absolutní klasika, o které nemá cenu cokoliv dalšího psát.

Zajímavost: Snímek se chvíli promítal pod názvem Angelika a ďáblovy peníze.

Originální trailer filmu Angelika a sultán / Angélique et le sultan
Fritz Lang mezi námi (Fritz Lang) (úterý 10. 8., ČT art, 21.05 - 22.50)

Plakát filmu Fritz Lang mezi námi / Fritz Lang
© IMDb
Nejen v našich končinách absolutně neznámé německé drama je velmi zvláštní a osobitou poctou legendárnímu filmaři Fritzi Langovi. Režisér a scenárista Gordian Maugg se v něm jeho stylizaci přiblížil tím, že natáčel černobíle, zároveň hrané záběry prolíná se skutečnými scénami z jeho filmů, což je působivé a někdy není snadné tyto přechody poznat. I díky tomu nemá problém s hutnou dobovou atmosférou, z níž je znát společenská nejistota a velmi dobře je v ní zachycena autorova fascinace zlem. Tvůrce si pomohl i tehdejšími dobovými atributy, jakými byly střihové postupy, kamerové jízdy i velké detaily, zároveň se ale historie nedrží úplně věrně a čas od času bohatě fabuluje. Titulní roli ztvárnil Heino Ferch, jemuž sekundují třeba Samuel Finzi nebo Johanna Gastdorf. Snímek možná nesedne každému, jako výlet do minulosti ale svůj účel splní.  

Zajímavost: V německých kinech se snímek ocitl od 14. dubna 2016.

Mezinárodní trailer filmu Fritz Lang mezi námi / Fritz Lang

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Ryan Gosling je Kaskadér (02.11.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (23.08.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu