Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 4. 10. 2019 - 10. 10. 2019

TV tipy: Na krátko ostříhaný méďa se ocitá na tenkém ledě

Vydáno: 04.10.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ani začátkem října není situace v televizích o moc lepší, protože znovu hrají prim osvědčené reprízy a laciné béčkové počiny. Událostí tak je premiéra druhého Médi, potěší ovšem i několik méně známých a příjemných žánrovek.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Malí lidé (The Borrowers) (sobota 5. 10., Nova Cinema, 18.15 - 20.00 / neděle 6. 10., 09.00 - 10.45)

Plakát filmu Malí lidé / The BorrowersOsm let starý britský televizní rodinný film u nás není tolik známý. Režírující Tom Harper v něm vychází z románu Mary Norton a opírá se v něm poměrně solidní pohádkovou atmosféru, která tedy není nijak rozverná a má blíže spíše k rodinnému dramatu, nechybí tu ale trochu svérázný, ale fungující humor. Nevyhýbá se ani množství klišé, která jsou snesitelná, a i když je příběh dost předvídatelný, baví po celou a naštěstí nedlouhou stopáž. Potěší i svižné tempo, v němž není moc prostoru na nudu. Velmi dobré je také obsazení, v němž hrají prim Christopher EcclestonSharon Horgan a Aisling Loftus, objeví se ale také třeba Stephen Fry nebo Robert Sheehan. Škoda jen, že snímek není celkově výraznější a zapamatovatelnější. Oddechová podívaná pro celou rodinu.

Zajímavost: Televizní premiéru v Británii měl snímek 26. prosince 2011.

Ukázka z filmu Malí lidé / The Borrowers
Mý lepší blues (Mo’ Better Blues) (sobota 5. 10., ČT art, 22.35 - 00.40)

Plakát filmu Mý lepší blues / Mo' Better BluesRomantické drama z úplného počátku devadesátých let v tuzemsku nepatří k těm nejznámějším, což je možná trochu škoda. Režisér a scenárista Spike Lee v něm vsadil na naprosto strhující a pohodovou atmosféru, která v kombinaci s biografií fiktivního hudebníka dělá ze snímku unikátní zážitek svou živelností. Důležitou úlohu v něm hraje i jazzová muzika, která uchvátí i ty, kteří ji běžně nevyhledávají. Lehkým překvapením asi pro mnohé bude trochu komplikovanější příběh, v němž se proplétají osudy několika postav a lehce odosobněná režie, která neumožní některé emotivní scény úplně prožít. Excelentní je obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil Denzel Washington, kterého výborně doplňují sám tvůrce, Wesley SnipesGiancarlo EspositoSamuel L. Jackson nebo John Turturro. Dojem kazí snad jen lehce přepálená stopáž a možná také to, že scénář se snaží být chytřejší, než ve skutečnosti je. Polozapomenutá záležitost.

Zajímavost: Party na trumpetu hrál ve skutečnosti Terence Blanchard.

Oficiální trailer filmu Mý lepší blues / Mo’ Better Blues
Vlastní pravidla (Georgia Rule) (sobota 5. 10., Prima, 22.45 - 01.10 / neděle 6. 10., Prima Max, 23.20 - 01.45)

Plakát filmu Vlastní pravidla / Georgia RuleDvanáct let starý počin je u nás hodnocen lépe než na zahraničních databázích, což může být dáno určitým očekáváním. Je totiž prezentován jako romantická komedie, ve skutečnosti ale jde spíš o drama s komediálními prvky. Režírující Garry Marshall v něm pro sebe trochu netypicky vsadil na o něco hutnější atmosféru a trochu náročnější příběh, který řeší dost závažná témata. S tím souvisí i pomalejší tempo, propracované dialogy a částečně i psychologie postav. Hlavním trumfem je nicméně obsazení, v němž exceluje trio Jane FondaLindsay Lohan a Felicity Huffman, které doplňují třeba Dermot MulroneyCary Elwes a chybět nesmí ani režisérův oblíbenec Hector Elizondo. Dojem ovšem kazí to, že autor v závěru tlačí na emocionální pilu až příliš a také přehnaná stopáž, v níž se dostane i na dost vatových scén. Solidní žánrovka. 

Zajímavost: Snímek byl tím s vůbec nejmenším rozpočtem a nejkratším natáčením, na němž pracoval Marshall

Oficiální trailer filmu Vlastní pravidla / Georgia Rule
Méďa 2 (Ted 2) (sobota 5. 10., Nova, 22.55 - 01.00 / pondělí 7. 10., Nova Cinema, 00.05 - 02.15)

Český plakát filmu Méďa 2 / Ted 2Čtyři roky staré pokračování komediálního hitu za předobrazem trochu zaostává, naštěstí ale nejde o vyslovenou zbytečnost. Režisér a spoluscenárista Seth MacFarlane v něm boduje hlavně v úvodu, kdy je kadence vtipů, fórků a hlášek až neuvěřitelná a hlavně nápaditá. Postupem času ale svižné tempo upadá, humor už není tak vtipný, především se ale tvůrce pokouší o seriózní příběh a romantickou linii, což mu úplně nefunguje a působí to křečovitě. Naštěstí to ovšem vyváží pár cynických momentů, kterých je ale trochu méně, než by bylo záhodno. V hlavní roli se krom digitálního plyšového hrdiny vrací výborný Mark Wahlberg, kterému dělají společnost mimo jiné Amanda SeyfriedMorgan FreemanJessica Barth nebo Giovanni Ribisi. Tip týdne, o kterém více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Mila Kunis si měla zopakovat svou roli z jedničky, kvůli těhotenství ji ale musela odmítnout.

Oficiální český trailer filmu Méďa 2 / Ted 2
Aljoša (Alyosha Popovich i Tugarin Zmey) (neděle 6. 10., ČT :D, 09.20 - 10.40)

Plakát filmu Aljoša / Alyosha Popovich i Tugarin ZmeyPatnáct let starý ruský animák není v našich končinách vůbec známý, přitom jde o hodně svéráznou a originální podívanou. Režírující Konstantin Bronzit v něm širšímu publiku představuje nejslavnějšího hrdinu ruských bylin a nebere se u toho moc vážně, takže velmi často zabrousí až do vod jemné a inteligentní parodie. Po hollywoodském vzoru tu nechybí vtipné vedlejší postavičky, spoléhá se ale též na velkou kadenci vtipů, svižné tempo a velmi krátkou stopáž, v níž není prostor na jakoukoli nudu. Samotná animace pak není tak propracovaná a dokonalá, v tom ale při troše tolerance spočívá její kouzlo. Zábavná a osobitá podívaná pro celou rodinu. 

Zajímavost: V Rusku měl film premiéru 23. prosince 2004.

Originální trailer filmu Aljoša / Alyosha Popovich i Tugarin Zmey
Ladíme 2 (Pitch Perfect 2) (neděle 6. 10., Nova, 11.35 - 13.50 / pondělí 7. 10., Nova Cinema, 17.55 - 20.00 / úterý 8. 10., 06.40 - 08.45)

Český plakát filmu Ladíme 2 / Pitch Perfect 2Pokračování hudební komedie nepřináší oproti původnímu filmu nic nového, takže ti, kteří ho znají, přesně vědí co očekávat. Celovečerně debutující režisérka Elizabeth Banks v něm toho moc nevymýšlela a opět se spolehla na solidní hudební čísla, odlehčenou atmosféru, slušné tempo a fungující chemii mezi ženskými postavami. Na druhou stranu ale pochopitelně nechybí množství klišé, příběh je předvídatelný a konec typicky hollywoodský. Nejsilnější je snímek v obsazení, neboť v hlavních rolích se objeví Anna KendrickRebel WilsonHailee SteinfeldBrittany Snow nebo samotná režisérka. Dojem výrazně zlepšuje i množství slavných hitů v netradičních úpravách. Typická oddechovka na nedělní odpoledne, o níž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Závěrečné scény se zúčastnily dvě tisícovky komparsistů.

Oficiální český trailer filmu Ladíme 2 / Pitch Perfect 2
Na krátko (neděle 6. 10., ČT1, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu  / Na krátkoTuzemské drama z loňského roku si moc diváků nezískalo a kiny vysloveně prošumělo, což je do značné míry škoda. Režírující Jakub Šmíd v něm zadaptoval stejnojmennou povídku Petry Soukupové, která si sama napsala i scénář. Ten sice nedosahuje tak velkých psychologických kvalit literárního díla, ale zaujme silným a lidským příběhem, který se může stát komukoli. Snímek upoutá hutnou atmosférou a pomalým tempem, v němž je prostor na veškeré a dost nepříjemné emoce. Všechno ještě dotvářejí výborně vybrané lokace, v nichž vyniká bezútěšnost a těžká sociální situace postav. V hlavní roli překvapí debutant Jindřich Skokan, kterého doplňují Petra ŠpalkováMarta Vančurová nebo Martin Finger. Škoda jen, že v příběhu se objevuje i druhá dějová linie, která už není tak zajímavá a víceméně jen zdržuje. Nenápadný tip na nedělení večer.  

Zajímavost: Původní povídka je dostupná v knize Zmizet, za kterou dostala autorka cenu Magnesia Litera.

Oficiální trailer filmu Na krátko
Muž z Arizony (The Tall T) (pondělí 7. 10., Nova Cinema, 06.35 - 08.00)

Plakát filmu Muž z Arizony / The Tall TWestern z druhé poloviny padesátých let je v tuzemsku skoro neznámý, protože ho postupem času zastínily slavnější a zdařilejší žánrovky. Režírující Budd Boetticher v něm vsadil na komorní prostředí a kladl důraz na dialogy a propracovanou psychologii postav. Opíral se i o postupně houstnoucí atmosféru, která začíná v komediálnějším tónu a s uplývající dobou se mění v hutné drama. Potěší i nádherné záběry na nekonečnou přírodu a celkově trochu drsnější ladění. Akce tu sice není moc, ale je velmi solidní, navíc díky krátké stopáži není prostor na moc hluchých míst. V hlavní roli se objeví Randolph Scott, vedle něhož nechybí Richard BooneMaureen O'Sullivan nebo Arthur Hunnicutt. Dojem ale kazí určitá překotnost, kdy se toho do poloviny moc neděje a rázem vše nabere zbytečně rychlé obrátky. Současného diváka možná odradí i dost vyhraněný až pohrdající vztah hrdinů k ženám. Zapomenutá klasika. 

Zajímavost: Snímek je adaptací povídky The Captives Elmorea Leonarda.

Originální trailer filmu Muž z Arizony / The Tall T
Tenký led (The Convincer) (úterý 8. 10., Nova Cinema, 23.25 - 01.15 / čtvrtek 10. 10., 01.30 - 02.55)

Plakát filmu Tenký led / The ConvincerOsm let staré komediální drama je v tuzemsku známé jen velmi málo a připomíná spoustu jiných a úspěšnějších žánrovek. Režisérka a spoluscenáristka Jill Sprecher v něm opravdu není nijak originální a spoléhá se především na černý humor, který naštěstí po většinu stopáže funguje, neonoirové ladění a záběry na nekonečné kanadské pláně, které vytváří specifickou a posmutnělou atmosféru. Svůj význam má i pomalejší tempo, které je ale hlavně zpočátku pomalé až přehnaně. V hlavních rolích se představí Greg KinnearJohn Paul Gamoke a David Harbour, v těch vedlejších se pak neztratí ani Alan ArkinBilly Crudup nebo Bob Balaban. Dojem někomu nepochybně zkazí kontroverzní konec, který je pro mnohé doslovný, zbytečně překombinovaný a nevěrohodný. Příjemná záležitost na úterní večer. 

Zajímavost: Snímek se natáčel ve státě Minnesota.

Oficiální trailer filmu Tenký led / The Convincer
Kohout na víně 2 (Kokowääh 2) (čtvrtek 10. 10., Prima Max, 17.20 - 20.00)

Plakát filmu Kohout na víně 2 / Kokowääh 2Německá komedie navazuje na úspěch předchozího dílu a nepřináší vůbec nic nového. Režisér a spoluscenárista Til Schweiger se v něm tentokrát spojil s Torstenem Künstlerem a společně natočili počin, který není originální, ale vysloveně nezklame. Soustředili se při tom na odlehčenou atmosféru, velmi příjemný humor a vtípky a svižné tempo, v němž vše rychle uběhne. Pomohli si i poměrně netradičním střihem a úderným soundtrackem, který je ale přidáván i tam, kde by být nemusel. V hlavní roli se objeví sám Schweiger, vedle kterého našinec pozná i Matthiase Schweighöfera a Julii Jentsch. Škoda, že se tvůrci pokusili dvojku obohatit o více postav, protože příběh je zbytečně zamotaný a jejich vzájemně propletené vztahy nedůvěryhodné a mnohdy i zcela zbytečné. Tip, který dokazuje, že i naši sousedé umí natočit nevulgární komedii.

Zajímavost: Dceru postavy Tila Schweigera hraje jeho skutečná dcera Emma.

Oficiální trailer filmu Kohout na víně 2 / Kokowääh 2

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu (19.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Irské přání (21.02.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Nebe a peklo po americku (09.02.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu