Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 15. 1. 2021 - 21. 1. 2021

TV tipy: Když dostával otázky a odpovědi, zažil Angličan zlý časy v El Royale a Twin Peaks

Vydáno: 15.01.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: jackieo1961.wordpress.com

Ve druhé polovině ledna nečekejte v televizích žádné zásadní novinky, neboť prim znovu hrají reprízy a nezajímavá béčka. Za vyzdvihnutí nicméně stojí premiéra thrilleru Zlý časy v El Royale a drama Otázky a odpovědi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rychle a zběsile 2 (2 Fast 2 Furious) (pátek 15. 1., Nova, 20.20 - 22.10 / sobota 16. 1., Nova Cinema, 18.10 - 20.00)

Plakát filmu Rychle a zběsile 2 / 2 Fast 2 Furious
© Amazon.com
Před osmnácti lety vznikl druhý díl nenápadně se rozjíždějící série, který neměl výrazné ambice a ani výsledek nebyl tehdy nikterak závratný. Režírující John Singleton v něm vsadil na vše, co fungovalo v díle předchozím, to znamená na přehlídku rychlých a krásných aut, až nadpozemsky pohledných žen a docela solidní akce, která se ale mnohdy drží dost při zemi. Dobře věděl, že je potřeba nasadit svižné tempo a udržet stopáž na co nejstřídmější délce, což se mu podařilo, takže se divák tolik nenudí. Navíc se pokusil i o jakýs takýs příběh, který tedy není nijak propracovaný, ale dává alespoň elementární smysl. Titulní role ztvárnili spolehliví Paul Walker a Tyrese Gibson, které doplnili třeba Eva MendesLudacris nebo Cole Hauser. Ideální oddechovka na konec pracovního týdne a skromné začátky dnes velmi populární franšízy. 

Zajímavost: Elektrické zařízení, které ve filmu používá policie k odstavení aut, ve skutečnosti neexistuje.

Oficiální trailer filmu Rychle a zběsile 2 / 2 Fast 2 Furious
Cesta do nemožna (sobota 16. 1., ČT2, 20.00 - 21.35 / čtvrtek 21. 1., 09.00 - 10.30)

Plakát filmu  / Cesta do nemožna
© Česká televize
Předloňské slovensko-české drama se do našich kin vůbec nedostalo a prakticky nikdo ho tu nezná. Ono se není co divit, protože celovečerně debutující režisér a spoluscenárista Noro Držiak ho pojal dost svérázně a osobitě a natočil v něm něco, co ve zdejších vodách není vůbec obvyklé. Forma je totiž dost specifická, protože kombinuje animovaný film s tím hraným a je zcela záměrně technicky nedokonalá a je na ní znát, že rozpočet nebyl příliš vysoký. Z těchto důvodů není snímek jednoduché sledovat a i ty, kteří si na originální vizuální stránku zvyknou, budou mít občas s laciností filmu velký problém. Je to ale právě onen vizuál, který udrží pozornost, protože ve vyprávění příběhu tvůrci selhávají, neboť jednu z nejvýznamnějších postav moderních československých dějin představují dost stručně, neživotně a povrchně, což je obrovská škoda. Nepomáhá ani naprostá absence emocí, která diváka nutí ke zbytečnému odstupu. V zajímavém obsazení dostali důvěru Tomáš MischuraJana StrykováPetr Vaněk nebo Kristina Svarinská. Netradiční počin, který určitě stojí za vidění.

Zajímavost: Všechny scény se natáčely za zeleným plátnem a na pozadí byly použity fotografie nebo 3D modely.

Originální trailer filmu Cesta do nemožna
Zlý časy v El Royale (Bad Times at the El Royale) (sobota 16. 1., Prima, 22.25 - 01.00 / neděle 17. 1., Prima Max, 22.20 - 01.05)

Český plakát filmu Zlý časy v El Royale / Bad Time at the El Royale
© Facebook tvůrce
Tři roky starý mysteriózní thriller doplácí na přehnané ambice a viditelné snahy o to být chytřejší, než ve skutečnosti je. Režisér a scenárista Drew Goddard v něm od počátku tvoří potemnělou a tajemnou atmosféru a rozehrává na první pohled zajímavý a spletitý příběh. K dalšímu sledování pak láká svižným tempem a velmi dobrou prací s postupným rozkrýváním různých indicií. S postupujícím časem ale tempo začne upadat a bohužel se jen kupí otázky bez odpovědí, vše je nesmyslně překombinované a ani pointa není příliš uspokojivá. Dobrý dojem ale udržují výborný písničkový i originální soundtrack, solidní akce, které je ovšem málo, především ale vynikající obsazení. V něm se objeví výteční Jeff Bridges a Cynthia Erivo, překvapivě snesitelná Dakota Johnson nebo nevýrazný a trochu unylý Chris Hemsworth. Přes všechny výtky pravděpodobně nejlákavější tip týdne.

Zajímavost: Hemsworth kvůli roli zhubl skoro třináct kilogramů svalové hmoty.

Oficiální český trailer filmu Zlý časy v El Royale / Bad Times at the El Royale
Angličan (The Limey) (sobota 16. 1., ČT2, 22.50 - 00.20)

Plakát filmu Angličan / The Limey
© Amazon.com
Pod alternativním titulem Anglán najdete v programu kriminální drama z konce devadesátých let, které v tuzemsku není příliš známé a nelze sehnat oficiální cestou. Režírující Steven Soderbergh v něm pro sebe typicky dost experimentoval a zaujme především technickou stránkou, v níž uchvátí osobitý střih, v němž se prolíná několik časových rovin, aniž by divák ztratil pozornost, výborná kamera a takřka geniální hudba Cliffa Martineze. Pozadu nezůstávají ani téměř autentická dobová atmosféra a zábavné postavy. O něco horší je to s příběhem, který je béčkově jednoduchý a nenabízí nic překvapivého, navíc je na něm dost znát, že stopáží by vystačil na mnohem kratší dobu a tvůrce snímek protahuje leckdy nezáživnými a rádoby psychologizujícími dialogy. Titulní roli naprosto dokonale zahrál Terence Stamp, jemuž sekundovali mimo jiné Lesley Ann WarrenLuis GuzmánBarry Newman nebo Peter Fonda. Něco osobitějšího na víkendovou noc.

Zajímavost: V původním scénáři se počítalo, že hlavní roli ztvární Michael Caine.

Originální trailer filmu Angličan / The Limey
Příběh dinosaura (We’re Back! A Dinosaur’s Story) (neděle 17. 1., ČT :D, 09.20 - 10.30)

Plakát filmu Příběh dinosaura / We're Back! A Dinosaur's Story
© Amazon.com
Animovaný rodinný snímek z první poloviny devadesátých let těží z tehdy aktuální popularity všeho kolem dinosaurů. Režírující čtveřice Ralph ZondagDick ZondagSimon Wells a Phil Nibbelink v něm toho moc neřešila a spoléhala jen a pouze na sympatické zvířecí hrdiny, naprosto pohodovou atmosféru, svižné tempo a velmi krátkou stopáž, v níž je prostor jen na to nejnutnější. Opřít se mohla i o vydařenou a jednoduchou animaci, která skvěle funguje a je hodně barevná. Příběh pochopitelně není nijak propracovaný a příliš prvoplánově nabízí morální poselství, přesto je škoda, že je až příliš cílen na ty nejmenší a dospělí se budou chvílemi nudit. To částečně vyvažuje humor, který není až tak infantilní a nabízí především chytré a mnohdy inteligentní vtípky a hlášky. Další z u nás neznámých záležitostí a ideální tip na nedělní rodinné probouzení.    

Zajímavost: Film byl původně plánován speciálně pro televizi, nakonec šel ale do kin.

Originální trailer filmu Příběh dinosaura / We’re Back! A Dinosaur’s Story
Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček? (Father of the Bride Part II) (neděle 17. 1., Nova, 13.45 - 15.40 / úterý 19. 1., Nova Cinema, 14.05 - 16.00 / čtvrtek 21. 1., 09.55 - 11.50)

Plakát filmu Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček? / Father of the Bride Part II
© IMDb
Pokračování relativně úspěšné komedie vzniklo v polovině devadesátých let a krátce by se o něm dalo napsat, že je absolutní sázkou na jistotu. Režisér a spoluscenárista Charles Shyer v něm tedy znovu spolehl na pohodovou atmosféru, značný nadhled, svižné tempo a snesitelnou stopáž, která ale mohla být o něco kratší. Humor tentokráte ustoupil do pozadí na úkor emocí, což je škoda, protože laciného dojímání a zbytečného tlačení na divácké city je v závěru přespříliš a nesplní kýžený efekt. Příběhově tvůrci ničím nepřekvapí a úspěšný koncept jen trochu rozšiřují, což je první polovinu fajn, postupem času už ale vše působí jako nastavovaná kaše bez nápadu. Na lehkém nadprůměru tak výsledek udržuje především obsazení, v němž hraje prim spolehlivý Steve Martin, jehož doplňují třeba Diane KeatonMartin ShortKimberly Williams-PaisleyKieran Culkin nebo Eugene Levy. Naprosto nenáročná oddechovka na nedělní odpoledne.  

Zajímavost: Interiér domu hlavních hrdinů musel být znovu postaven, protože po dokončení prvního dílu byl zbourán a zbylo po něm jen pár náčrtků.

Originální trailer filmu Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček? / Father of the Bride Part II
Pravdivý příběh (True Story) (neděle 17. 1., Nova Cinema, 22.15 - 00.05 / úterý 19. 1., 02.25 - 05.15)

Plakát filmu Pravdivý příběh / True Story
© Facebook tvůrce
Kriminální drama na první pohled vypadá atraktivně a zajímavě, na ten druhý už to ale tak žhavé úplně není. Mimo televizi debutující režisér a spoluscenárista Rupert Goold v něm tedy láká na příběh vycházející ze skutečných událostí, který se mu ale po celou dobu nedaří úplně prodat a vytěžit z něj potřebný potenciál. Dáno to může být i tím, že má problémy s atmosférou, která není tak hutná, jak by měla být a celé to působí vesměs líně a nevýrazně. První polovina ale vypadá nadějně, protože se v ní rozehrává přítažlivá tematika a funguje v ní určitá aura tajemna, jenže s přibývajícím časem se autorovi nedaří vysvětlit a odhalovat motivace postav a vše se zdá dost povrchní a až příliš vyumělkovaně. Určitý morální problém může nastat i ve srovnání s realitou, protože dle všeho jsou oba hlavní hrdinové zobrazeni v mnohem lepším světle, než by si zasloužili. Dojmy tak zlepšuje obsazení, v němž ústřední role ztvárnili solidní, ale ještě ne úplně přesvědčivý Jonah Hill a vynikající James Franco, kterým zdatně přihrává i Felicity Jones, která ale nemá tolik prostoru. Lehce rozpačitý tip.

Zajímavost: Otisk prstu, který je zachycen na plakátu, je vytvořen z neustále se opakujícího slova LIES (lži).

Oficiální trailer filmu Pravdivý příběh / True Story
Otázky a odpovědi (Quiz Show) (pondělí 18. 1., ČT2, 21.35 - 23.45)

Plakát filmu Otázky a odpovědi / Quiz Show
© IMDb
Drama z první poloviny devadesátých let ve zdejších vodách tolik známé není, přitom jde o oceňovanou záležitost s atraktivním tématem. Na Oscara nominovaný režisér Robert Redford v něm zachytil velký skandál s podvodem ve vědomostní soutěži a v extrémně pomalém tempu, které je někdy na obtíž, vypráví silný příběh, na jehož pozadí se soustředí na nenápadnou, ale poměrně trefnou kritiku morálky mediálních pracovníků a společnosti a touze po slávě za každou cenu. Potěší skvělým a na Oscara nominovaným scénářem, který je plný precizně napsaných a vypointovaných dialogů, které výtečně odhalují motivaci postav. Poměrně unikátní je také dobová atmosféra, která má vskutku kouzlo a působí dost autenticky. Ústřední role zahráli výborní John Turturro a Ralph Fiennes, vedle nichž je nejvýraznější na Oscara nominovaný Paul Scofield, dále se objeví i Hank AzariaRob Morrow nebo David Paymer. Škoda jen přetažené stopáže. Zapomenutá záležitost. 

Zajímavost: Snímek vychází z memoárového románu Richarda N. Goodwina Remembering Amerika.

Originální trailer filmu Otázky a odpovědi / Quiz Show
Twin Peaks (Twin Peaks: Fire Walk with Me) (úterý 19. 1., ČT art, 21.50 - 00.05)

Plakát filmu Twin Peaks / Twin Peaks: Fire Walk with Me
© Facebook tvůrce
Na počátku devadesátých let vznikl prequel legendárního televizního seriálu, který změnil podobu televizní zábavy. Režisér a spoluscenárista David Lynch ho ovšem natočil až po jeho odvysílání, což možná zapříčinilo trochu rozpačité dojmy. Ty, kteří sérii znají, totiž moc neuspokojí, protože žádná nová tajemství neodhaluje, ale jen se vrací k určitým událostem, které vypráví o něco detailněji a představuje několik nových postav, které ale nemají moc šanci zaujmout, agent Cooper tu však prakticky nevystupuje. Ti, kteří naopak seriál neviděli, budou zmateni, protože plno motivů nepochopí, nebudou se orientovat, především se jim ale odhalí zásadní zápletka a zcela tak přijdou o jeho kouzlo. Navíc tu zcela absentuje specifický černý a suchý humor a autor se soustředí jen na osobitou a "divnou" atmosféru a cílené divácké mystifikace. Potěší rozhodně to, že Angelo Badalamenti nevariuje stejný hudební motiv, ale složil úplně nový. V obsazení se objeví Sheryl LeeRay WiseMädchen AmickDana Ashbrook nebo David Bowie. Hypnotický tip.

Zajímavost: Film byl uveden na hlavní soutěži v Cannes, setkal se ale s negativními ohlasy.

Originální trailer filmu Twin Peaks / Twin Peaks: Fire Walk with Me
Detektiv z Hongkongu (Jue di tao wang) (čtvrtek 21. 1., Prima Cool, 20.15 - 22.30)

Plakát filmu Detektiv z Hongkongu / Jue di tao wang
© Pinterest
Pět let stará hongkongsko-čínsko-americká akční komedie není hodnocena úplně špatně, nejde ale o žádný zázrak. Kdysi talentovaný režisér Renny Harlin v ní těm, kteří ho znají, názorně ukazuje, jak dopadl, neboť se přesunul do Číny, kde točí vesměs to samé jako v devadesátých letech, jen tomu chybí ono kouzlo. Nic vysloveně špatně nedělá, akci pořád zvládá, pouze postrádá potřebný náboj a působí dost rutině. I tempo je poměrně svižné a některé záběry na dobře vybrané lokace jsou vskutku efektivní a nalákají na jejich návštěvu. Příběh je ale prachbídný, nedává moc smysl, kupí se v něm nelogičnosti a až příliš spoléhá na klišé. V hlavní roli se objeví stárnoucí Jackie Chan, který se pokouší o pro sebe typické spojení akce s humorem, což se ale moc nedaří, protože většina vtipů není dobrá, navíc musí být často nahrazován kaskadéry, což je také vidět. Partnera mu zahrál solidní, avšak po celou dobu viditelně nezainteresovaný Johnny Knoxville. Nenáročná jednohubka a smutná vzpomínka na léta dávno minulá. 

Zajímavost: Chanova postava ve filmu prohlásí, že neumí plavat. Sám herec překvapivě plavat opravdu neumí.

Oficiální trailer filmu Detektiv z Hongkongu / Jue di tao wang

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pokračování 28 dní poté bude trilogie (25.04.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oni se vrací v prvním traileru (02.03.2024 13:15 v Novinky | Trailery)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Wicked - Part One (13.02.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Madam Web (16.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu