Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 5. týden

Kinopremiéry: Žena v běhu na válečné stezce prožívá ticho před bouří

Vydáno: 30.01.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V poslední lednový den startuje v kinech čtveřice premiér, z níž tou divácky nejatraktivnější bude určitě tuzemská komedie Ženy v běhu. Zbytek pak tvoří nízkorozpočtový horor, zámořský propadák a islandský komediální thriller.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ticho před bouří (Serenity) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Ticho před bouří / SerenityDrama s prvky thrilleru je vzácným příkladem filmu, který má všechny předpoklady k úspěchu, leč skončí v propadlišti dějin a naprostém zapomnění. Jeho režisérem a scenáristou je chválený Steven Knight, který napsal poměrně zajímavě, ač trochu tuctově vypadající příběh. Hlavní role svěřil Matthewu McConaugheymuAnne Hathaway, které doplnili ještě třeba Djimon Hounsou nebo Jason Clarke. Přesto nemá snímek dobrá hodnocení, diváci v zámoří ho totálně odpískali a studio se vykašlalo na nějakou rozsáhlou propagaci. Hodně slabá premiéra týdne.

Synopse: Baker (Matthew McConaughey) má asi dost za sebou, neboť nyní žije v klidu a vedru rajského exotického ostrova uprostřed Karibiku, kde se živí jako rybářský průvodce. Má svou loď jménem Ticho před bouří, domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Najednou se však objeví jeho bývalá manželka (Anne Hathaway), která po něm chce, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Nabízí mu milion dolarů, on odmítá. Pak ale ve jménu jejich společného syna začíná o akci uvažovat. Posléze se začnou dít věci, na které by nikdo ani nepomyslel.

Zajímavost: Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius.

Český trailer filmu Ticho před bouří / Serenity
Úniková hra (Escape Room) (Falcon)

Český plakát filmu Úniková hra / Escape RoomLaciné horory jsou stále v kurzu, takže není divu, že do našich kin míří další. O čem bude, vypovídá jeho název, který sice po nedávné tragédii v Polsku působí až cynicky, s tím ale tvůrci nemohou nic dělat. O režii se postaral Adam Robitel, který do obsazení zlanařil málo známé herce, což je u podobných žánrovek samozřejmostí. Co ale diváky potěší, je to, že ohlasy jsou na podobný snímek poměrně spokojené, pohybují se na úrovni lehkého nadprůměru a hovoří o tom, že autoři své možnosti vyčerpali skoro na maximum. Zřejmě hodně slušná žánrovka a nejspíš překvapení týdne.

Synopse: Šestice lidí přijala výzvu zúčastnit se populární únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že cesta ven neexistuje a z příjemné zábavy se stává boj o holé přežití.

Český trailer filmu Úniková hra / Escape Room
Žena na válečné stezce (Kona fer í stríð) (Film Europe)

Český plakát filmu Žena na válečné stezce / Kona fer í stríðIslandsko-francouzsko-ukrajinský snímek mísí hned několik žánrů a mluví se o něm jakožto o komediálním akčním thrilleru. Zaujme už samotný námět, který se, jak je v severských počinech zvykem, může ubírat hned několika směry a pravděpodobně v něm nebude chybět onen typicky drsný humor. Režisérem a spoluscenáristou je Benedikt Erlingsson, který patří k těm výraznějším severským tvůrcům, hlavní roli pak ztvárnila Halldóra Geirharðsdóttir. Hodnocení a komentáře jsou hodně spokojené, takže to vypadá, že tento nenápadný snímek nezklame a potěší milovníky skandinávské kinematografie.

Synopse: Padesátnice Halla (Halldóra Geirharðsdóttir) je na první pohled spořádaná učitelka a sbormistryně, pod klidným zevnějškem ale dříme víc, než se na první pohled zdá. Tvrdá a nekompromisní žena totiž má ještě druhý život, v němž vede válku s průmyslovými giganty, kteří ničí islandskou krajinu.

Český trailer filmu Žena na válečné stezce / Kona fer í stríð
Ženy v běhu (CinemArt)

Plakát filmu  / Ženy v běhuČeská komedie už ze synopse a trailerů vypadá dost jednoznačně a přímočaře a evidentně bude cílit na čelní místa žebříčků návštěvnosti. Má k tomu všechny předpoklady, neboť příběh není nijak složitý, snaží se být tzv. ze života, především ale divákům nabízí hvězdné obsazení, v němž hlavní role ztvárňují Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Jenovéfa Boková a Veronika Kubařová, kterým sekundují Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka nebo Martin Hofmann. Jako nejméně důležitá se tak jeví osoba debutujícího režiséra Martina Horského, který je relativně zkušeným scenáristou, i když jeho filmografie vypadá hodně děsivě. I proto potěší, že dosavadní ohlasy jsou smířlivé a hovoří o docela solidní žánrovce, která patří k tomu lepšímu, co v tuzemsku v posledních letech vzniklo, což potvrzuje i naše recenze. Potenciální divácký hit.

Synopse: Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život, proto je rozhodnuta splnit jeho poslední přání - zaběhnout maraton. Emancipovaná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém, prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají vše jako rodinná štafeta. Žádná z nich neuběhla ani metr, do startu ale chybějí více než tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) má skvělý kondiční plán. Dcery se ovšem do běhání nehrnou, protože řeší úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí denodenně průšvihům svých tří synů a jejich otec (Ondřej Vetchý) není schopen ji požádat o ruku. Prostřední Bára (Veronika Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj nenašla vhodného otce. A nejmaldší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ten má ale manželku. Přesvědčit dcery o tom, že běhání by jim mohlo pomoci, tak může být hodně složité.

Oficiální trailer filmu Ženy v běhu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tiché místo: První den (08.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Caine Mutiny Court-Martial (22.09.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (23.08.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Zázračný aparát Barbenheimer (19.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Gran Turismo má první trailer (02.05.2023 18:47 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu