Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 31. týden

Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos

Vydáno: 02.08.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Paramount Pictures

Na začátku srpna v českých kinech budou o diváckou přízeň nejvíce bojovat pokračování béčkové akce Meg a nové dobrodružství legendárních Želv Ninja. Pozadu nebude chtít zůstat ani slovensko-česká komedie Nikdy neříkej nikdy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Želvy Ninja: Mutantí chaos (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) (CinemArt)

Český plakát filmu Želvy Ninja: Mutantí chaos / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
© CSFD
Legendární postavičky mládí jedné generace to zkouší znovu v celovečerním filmu. A tentokráte se vrátily k animované podobě, která jim přece jen sluší nejlépe. O režii se postaralo duo Jeff Rowe a Kyler Spears, na scénáři a produkci se podíleli mimo jiné dlouholetí spolupracovníci a kamarádi Seth Rogen a Evan Goldberg. Podle prvních ohlasů je jejich vklad dost znát a jde o vůbec nejlepší filmové pojetí želvích dobrodružství. I v tuzemských kinech by se navíc mělo promítat několik kopií v originálním znění, v němž mluví třeba Jackie ChanRose ByrneJohn Cena nebo právě Seth Rogen, primární je ale pochopitelně dabing. Tak uvidíme, jak si želváci v místních kinosálech povedou. Překvapivá premiéra týdne.

Synopse: Kdyby nepřišly do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byly by to jen obyčejné želvy z kanálu. Kdyby nepotkaly zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestaly by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců Donatella, Raphaela, Leonarda a Michelangela. Jinak jsou to ale normální teenageři, kteří nesnáší nudu. A té mají dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v kanálovém doupěti. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želváci proniknou a narazí na obyčejnou holku April, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Společně s ní se tak vydávají po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého jsou všichni krátcí. Ve svém nadšení však nikdo z nich netuší, že Supermoucha se obklopil armádou zmutovaných bouchačů, kteří se zelených želv rozhodně neleknou.

Oficiální český trailer filmu Želvy Ninja: Mutantí chaos / Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Meg 2: Příkop (Meg 2: The Trench) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Meg 2: Příkop / Meg 2: The Trench
© CSFD
Od pokračování úspěšného a záměrně béčkového thrilleru nelze mít velká očekávání a spíše lze počítat s tím, že v něm bude klasicky všeho víc. Dobrou zprávou pro potenciální diváky budiž to, že v hlavní roli se vrátil Jason Statham, jemuž tentokrát kryje záda Jacky Wu. Režii převzal málo známý Ben Wheatley a tím de facto relevantní informace končí. Ohlasy ani komentáře totiž neexistují a z matné kampaně se ani nezdá, že by film někoho vysloveně zajímal. Je ale možné, že v čase letních dovolených bude právě tohle nenáročnou alternativou "Barbenheimera".

Synopse: Jonas Taylor (Jason Statham) společně se svým kolegou (Jacky Wu) vedou odvážný výzkumný tým na průzkumný ponor do nejhlubších hlubin oceánu. Jejich misi ale ohrožuje zlovolná těžební operace, která ji promění v chaos. Všichni se tak budou muset postavit kolosálním Megům a neúprosným drancovačům životního prostředí a přelstít nemilosrdné predátory.

Oficiální český trailer filmu Meg 2: Příkop / Meg 2: The Trench

Rambo: První krev (First Blood) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Rambo: První krev / First Blood
© CSFD
V následujících třech týdnech se na omezenou dobu dostane do kin legendární trilogie z osmdesátých let v nové, digitalizované verzi a rozlišení 4K. Pro mnohé jde o těžkou nostalgii, neboť celá generace tuzemských diváků vyrůstala právě na jednohlasně dabovaných pirátských videokazetách se slavným vietnamským veteránem. První díl režíroval Ted Kotcheff, který vycházel z románu Davida Morrella a překvapivě nenatočil čistě akční jízdu, ale poměrně hutné psychologické drama. Hlavní roli pochopitelně ztvárnil Sylvester Stallone, nedílnou součástí série byl i Richard Crenna, záporáka si v prvním díle zahrál Brian Dennehy. Víc asi netřeba psát, neboť vše podstatné lze najít v našem Stroji času. "Premiéra" pro labužníky.

Synopse: Voják americké armády John Rambo (Sylvester Stallone) se po letech vrací z pekla vietnamské války zpět do své vlasti. Politická situace se ale mezitím změnila a mladý muž se setkává jen s nepochopením. Jednoho dne je šerifem malého podhorského městečka (Brian Dennehy) zatčen pro potulku a odveden na místní policejní stanici. Brutální zacházení příslušníků v něm však probudí vietnamské instinkty, s jejichž využitím uteče do místních lesů. Šerif zorganizuje výpravu, která má Ramba přivést zpět do vězení. Rambo je ale nepolapitelný a šerifovi se celá akce vymyká z rukou. I proto je povolán Rambův bývalý velitel Trautman (Richard Crenna), který jediný může tuhle osobní válku zastavit.

Zajímavost: Z knižní předlohy je ve filmu pouze dějová linie, ve zbytku se dost liší.

Český trailer restaurované trilogie Rambo

Mluv se mnou (Talk to Me) (Vertigo International)

Český plakát filmu Mluv se mnou / Talk to Me
© CSFD
Australský horor je v zámořských kinech překvapivě úspěšný i přes silnou konkurenci a možná proto se distributor rozhodl nasadit ho i u nás. Hodnocení jsou navíc dost spokojená a zdá se, že z laciného a typicky béčkového námětu tentokráte vznikl hodně solidní počin. Jako svůj debut ho natočilo bratrské duo Danny Philippou a Michael Philippou, přičemž první jmenovaný stojí i za scénářem. V obsazení se neobjeví nikdo extra známý, zdejší divák pozná snad jen Mirandu Otto. Nenápadná, ale údajně působivá premiéra.

Synopse: Skupina přátel jednoho dne narazí na záhadnou mumifikovanou ruku, o níž zjistí, že pokud ji uchopí a řeknou: "Mluv se mnou", dočasně je spojí se světem duchů. Nebezpečná hračka se stává středem zájmu na všech zábavách a vzbuzuje stále větší pozornost na sociálních sítích. Během jedné seance se ale všechny světy propojí na moc dlouhou dobu, což probudí a rozpoutá děsivé síly.

Český trailer filmu Mluv se mnou / Talk to Me

Diamantový plášť (Manto de gemas) (Film Europe)

Plakát filmu Diamantový plášť / Manto de gemas
© Film Europe
Mexicko-argentinské drama je vyloženě minoritní záležitostí, protože dle několika málo ohlasů se jedná o klasický experiment, který je až moc artový a zkouší diváckou trpělivost. Ani ze synopse nebudou zájemci moc moudří, což jim ale asi vadit nebude. Jako svůj celovečerní režijní a scenáristický debut ho natočila střihačka Natalia López, která nepřekvapivě zvolila podobně neznámé obsazení. Premiéra, kterou budou muset potenciální diváci ve svých oblíbených klubových kinech dlouho hledat.

Synopse: Po smrti matky se Isabel (Nailea Norvind) a její rodina ujmou její vily na mexickém venkově, kde znovu potkávají dlouholetou hospodyní Marii. Všechno je ale jinak, protože dům chátrá a je zanedbaný, Isabel a její manžel se od sebe navíc vzdalují a jejich děti o ně mají strach. Vše změní až zmizení Mariiny sestry, které rodinu zanechalo v tísni a donutilo ji zapojit se do kriminální činnosti se synem místního policisty.

Oficiální český trailer filmu Diamantový plášť / Manto de gemas

Nikdy neříkej nikdy (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Nikdy neříkej nikdy
© CSFD
Slovensko-české romantické komediální drama nemá jiné ambice než zaútočit na čelní místa žebříčků návštěvnosti. Už ze synopse je vesměs jasné, jakým směrem se bude ústřední příběh ubírat a půjde spíš jen o to, jakou cestou tam dojde. Režii a scénář obstaral na velkém plátně debutující a televizí a seriály ostřílený Branislav Mišík. Ten bude evidentně spoléhat na obsazení, v němž se sešli Tereza KostkováTomáš MaštalírLenka KrobotováOndřej Sokol nebo Pavla Tomicová. Ohlasy ani komentáře zatím dostupné nejsou, ty ale stejně cílovou skupinu moc zajímat nebudou. Potenciální divácký hit.

Synopse: Naďa a Petr se právě rozvádí se svými protějšky. Petrova manželka je lékařkou na misích v Africe a jejich vztah trpí dlouhodobým odloučením. Z Nadina muže se zase vyklubal záletník, který se občas zamiluje do někoho mladšího. Naďa a Petr do sebe nejdříve lehce ťuknou autem, díky čemuž na sebe začnou narážet i dále v životě. Z jejich rozvíjejícího se vztahu se brzy stane bláznivá jízda a výzva pro celé jejich okolí.

Originální trailer filmu Nikdy neříkej nikdy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu