Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 25. 8. 2017 - 31. 8. 2017

TV tipy: Pat a Mat se pouští do mission impossible a dostávají horečku sobotní noci

Vydáno: 25.08.2017 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny končí a televize pozvolna začínají lákat na velké premiéry. Tento týden jí je zatím poslední pokračování série Mission: Impossible, které doplňují dvě téměř neznámá dramata nebo diskotéková Horečka sobotní noci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mission: Impossible - Národ grázlů (Mission: Impossible - Rogue Nation) (sobota 26. 8., Prima Max, 20.00 - 22.50 / neděle 27. 8., 15.25 - 18.15)

Český plakát filmu Mission: Impossible - Národ grázlů / Mission: Impossible - Rogue NationZatím poslední pokračování akční špionážní série vrací svým stylem diváka do sedmdesátých a osmdesátých let, neboť Christopher McQuarrie zvolil dost oldschoolovou režii. Celou dobu se mu daří vyvažovat velmi dobrou akci se scénami klidnějšími, navíc v rámci možností umně pracuje s napětím a vše opatřil svižným tempem, takže nikdy nedojde na nudu. V hlavní roli nesmí chybět standardně dobrý Tom Cruise, který to sice někdy přehání se svými pověstnými kaskadérskými kousky, které zavánějí samoúčelností, to ale tolik nevadí. V těch vedlejších ho pak doplňují Jeremy Renner, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Alec Baldwin nebo možná až moc komický Simon Pegg. Škoda nevyužitého záporáka, kterého obstojně ztvárnil Sean Harris a překombinovaného scénáře, v němž je zbytečně moc zvratů a chybí údernější finále. Tip týdne na sobotní večer, o němž se více dočtete v naší recenzi

Zajímavost: Světová premiéra filmu proběhla ve Vídeňské státní opeře, kde se odehrává jedna z jeho klíčových scén.

Oficiální český trailer filmu Mission: Impossible - Národ grázlů / Mission: Impossible - Rogue Nation
Mňága - Happy End (sobota 26. 8., ČT art, 22.10 - 23.15)Plakát filmu  / Mňága - Happy End

Český mystifikační dokument je typickým dílem režiséra a scenáristy Petra Zelenky, který v něm vychází z originální myšlenky přiblížení vzniku slavné kapely Mňága a Žďorp ne tak úplně pravdivým způsobem. Začátek je dokonalý a nechybí mu snad nic, postupem času je tedy vše stále vtipné, ale notně přehnané, což je trochu škoda. Tvůrce navíc snímek pojal jako nadčasovou kritiku publika a posluchačů, kterým je mnohdy jedno, kdo a jakou muziku hraje. V titulních rolích se představí Petr Fiala, Marek Vašut, Ivan Král a další známé osobnosti, které si ze sebe dělají roztomilou legraci. Vtipný snímek, který donutí k zamyšlení a díky krátké stopáži uteče hodně rychle.

Zajímavost: Kapela, která v závěru hraje lehce upravenou verzi písně Hodinový hotel, je tehdy ještě nepříliš známá skupina Chinaski.

Ukázka z filmu Mňága - Happy End
Horečka sobotní noci (Saturday Night Fever) (sobota 26. 8., ČT2, 22.25 - 00.25)Plakát filmu Horečka sobotní noci / Saturday Night Fever

Svého času slavný hudební snímek je přímočarý a absentuje v něm jakýkoli příběh, jeho silná stránka je ale jinde. Režírující John Badham v něm toho opravdu moc neřešil a spolehl se jen a pouze na uvolněnou atmosféru sedmdesátých let, vynikající diskotékovou muziku kapely Bee Gees, která pro něj složila jedny ze svých největších a dnes už legendárních hitů, a především na tehdy neznámého a posléze na Oscara nominovaného Johna Travoltu, který tu předvádí opravdu neskutečné taneční kreace. Jen trochu mrzí, že začátek je hodně pozvolný, to ale vykompenzuje závěrečných třicet minut. Hodně povrchní a těžce nostalgická záležitost.

Zajímavost: Během natáčení zemřela Travoltova tehdejší přítelkyně a produkce byla na tři dny zastavena.

Oficiální trailer filmu Horečka sobotní noci / Saturday Night Fever
Gambler: Nejvyšší sázka (The Gambler) (neděle 27. 8., Prima Max, 20.00 - 22.25 / úterý 29. 8., 00.25 - 06.45)

Plakát filmu Gambler: Nejvyšší sázka / The GamblerTři roky starý kriminální thriller je hodnocen jen lehce nadprůměrně, přesto ale za vidění stojí, protože je hodně realistický. Režírující Rupert Wyatt v něm opravdu důvěryhodně zachytil život a myšlení patologického hráče, což je jeho největší devízou. Příběh je totiž jinak dost předvídatelný a povrchní, napětí také není takové, jaké by mělo být a filmu vlastně chybí výraznější a zapamatovatelnější moment, který by ho odlišil od jemu podobných. Na druhou stranu disponuje slušnou atmosférou kasin a heren a velmi dobrým hereckým obsazením, v němž hraje prim Mark Wahlberg, jehož doplňují mimo jiné Jessica Lange, Brie Larson nebo John Goodman. Solidní žánrovka, která ale nevyužila svůj potenciál.

Zajímavost: Wahlberg kvůli roli zhubnul dvacet osm kilogramů.

Oficiální trailer filmu Gambler: Nejvyšší sázka / The Gambler
Černá listina (Liste Noire) (neděle 27. 8., Prima, 22.10 - 00.05 / pondělí 28. 8., Prima Max, 00.25 - 07.35)

Plakát filmu Černá listina / Liste noireNejen u nás prakticky neznámý francouzský akční thriller z poloviny osmdesátých let za těmi slavnějšími o něco zaostává, přesto jde o hodně solidní podívanou. Režisér a spoluscenárista Alain Bonnot se v něm spoléhal zejména na hutnou a potemnělou atmosféru a výtečnou Annie Girardot v titulní roli, která tu hraje něco trošku jiného, než na co jsou diváci zvyklí, o to víc překvapí její jistota, samozřejmostí je i nepopiratelné charisma. Právě ona pozvedá film na jinou úroveň, protože příběh je dost slabý a předvídatelný, v závěru také nelogický. Vzhledem k hlavní hvězdě a dalšímu obsazení, v němž se objeví třeba Sandrine Dumas, Paul Crauchet nebo Jean-Claude Dreyfus, a také krátké stopáži to ale tolik nevadí. Hodně raritní jednohubka pro milovníky poctivých evropských kriminálek.

Zajímavost: Pro Bonnota šlo o druhý a zároveň poslední film pro kina, poté už se věnoval jen televizní tvorbě.

Ukázka z filmu není dostupná.

Rozchod (Partir) (pondělí 28. 8., ČT2, 21.55 - 23.20)

Plakát filmu Rozchod / PartirFrancouzské minimalistické romantické drama je tak trochu rozpolcené a ve výsledku zůstalo někde na půli cesty. Režisérka a scenáristka Catherine Corsini v něm na jednu stranu vsází na realističnost a snaží se ukázat život ženy středního věku, která se znovu zamiluje, na tu druhou pak zarazí, že motivace a vývoj postav nejsou úplně dotaženy, jejich chování není zcela pochopitelné a konec je až nepřirozeně radikální. To může být ale dáno i tím, že hlavní hrdinka není na první pohled úplně sympatická a působí jako rozmazlená panička, postupem času se to ale zlepší. Potěší také příjemná atmosféra a otevřenější erotické scény, které jsou naštěstí decentní. V hlavní roli exceluje civilní Kristin Scott Thomas, které dělají společnost třeba Sergi López, Yvan Attal nebo Bernard Blancan. Další solidní evropská podívaná.

Zajímavost: Scott Thomas byla za svou roli nominována na francouzského Césara.

Originální trailer filmu Rozchod / Partir
Zachraňte Edwardse (úterý 29. 8., ČT art, 21.05 - 22.20)

Plakát filmu  / Zachraňte EdwardseSedm let starý tuzemský dokument rozhodně nenechá nikoho chladným, i když určitě diváckou společnost rozdělí. Tehdy debutující režisérka a scenáristka Dagmar Smržová v něm řeší závažné téma těžce postižených nenarozených dětí a toho, zda si je nechat, nebo ne, a ačkoli v závěru vyjádří svůj názor zcela jasně, v tomto případě to tolik nevadí. Výborně si zvolila i ústřední manželskou dvojici, kterou zachycuje hodně civilně a citlivě, ale především je z ní znát, jak moc se milují a právě jejich vzájemný vztah, respekt a tolerance je tím nejzásadnějším, co film nabízí. Nepostrádá ani emoce a hodně silné scény, které nepůsobí nijak prvoplánovitě, ale spíše vyplynou z děje. Střídmá je i stopáž, v níž je přesně to, co tam má být a o tzv. vatu v ní moc nezavadíte. Pocitově hodně náročný dokument.

Zajímavost: Název filmu je odvozen z genetické vady Edwardsova syndromu, která je nenarozenému dítěti diagnostikována.

Televizní upoutávka filmu Zachraňte Edwardse
Pat a Mat ve filmu (čtvrtek 31. 8., ČT: D, 09.05 - 10.30)

Plakát filmu  / Pat a Mat ve filmuAnimovaný snímek pro celou rodinu je tak trochu podvodem na diváky. Ačkoli režisér a scenárista Marek Beneš láká na filmové dobrodružství slavných kutilů - nešiků, ve skutečnosti jde o deset klasických večerníčkových epizod, které jsou poslepované jen jakýmsi banálním příběhem. To není vysloveně špatně, protože jejich kouzlo pořád funguje a jejich kousky jsou nezapomenutelné, jen to pak působí jako mírné zklamání, a to zejména pro ty, kteří patří do fanklubu legendární dvojice. Animace je pochopitelně standardní a nechybí ani klasická odlehčená atmosféra a hravá muzika Petra Skoumala. Pro ty, kteří se chtějí seznámit s nesmrtelnými "Kuťáky", asi ideální volba, ačkoli celovečerní stopáž v tomto případě není úplně šťastná.

Zajímavost: Film vznikl ke čtyřicátému výročí Pata a Mata.

Oficiální trailer filmu Pat a Mat ve filmu
Tlukot srdce (Heart Beat) (čtvrtek 31. 8., ČT art, 20.20 - 22.05)

Plakát filmu Tlukot srdce / Heart BeatPrakticky neznámé drama z počátku osmdesátých let je příběhem beat generation a jejího nejslavnějšího představitele Jacka Kerouaca. Režisér a scenárista John Byrum v něm vycházel z literární předlohy Carolyn Cassady, která byla Kerouacovou přítelkyní, tudíž měl informace tzv. z první ruky, a proto možná některé překvapí, že snímek není vůbec kontroverzní a skandální. Ani takový být ale nechtěl, protože tvůrce kladl důraz na dobovou atmosféru, realismus a popis beat generation jako takové a znázornil všechny těžkosti, které ji potkaly. Spolehl se při tom na výtečné výkony ústřední herecké trojice, v níž se sešli Nick NolteSissy SpacekJohn Heard, kteří filmu dodali svérázné kouzlo. Opomenuta nesmí být ani nádherná kamera Lászla Kovácse. Paradoxně záměrná uhlazenost a nekonfliktnost filmu škodí nejvíc, protože u podobného tématu by divák něco odvážnějšího čekal, absentují i zapamatovatelnější scény a svižné tempo. Další hodně raritní záležitost.

Zajímavost: Malou roli malíře si zahrál slavný režisér David Lynch.

Hudební motiv z filmu Tlukot srdce / Heart Beat
Rudé horko (Red Heat) (čtvrtek 31. 8., Prima Cool, 22.15 - 00.25)

Plakát filmu Rudé horko / Red HeatAkční thriller z konce osmdesátých let je typickým zástupcem své doby a potěší asi hlavně ty dřívěji narozené. Režisér a spoluscenárista Walter Hill v něm pracuje s jednoduchým a úžasně naivním příběhem, který na konci studené války přibližuje "roztomilou" představu Američanů o sovětských policistech se všemi myslitelnými klišé, což v kontextu rozpadajícího se sovětského impéria baví ještě víc. Moc toho také neřešil a spoléhal se na odlehčenou atmosféru, poctivou akci a množství hlášek, z nichž některé střílí vedle, jiné jsou ale dost povedené. Hlavní role ztvárnili Arnold Schwarzenegger a James Belushi, mezi nimiž funguje svérázná chlapská chemie a jejich špičkování patří k vrcholům filmu, dále je pak doplňují třeba Peter Boyle, Laurence Fishburne nebo Ed O'Ross. Škoda jen, že dvě vynikající akční scény z úvodu už tvůrce později nepřekoná a po přenesení příběhu do USA už tolik nebaví. Nenáročná osmdesátková zábava.

Zajímavost: Schwarzenegger se kvůli roli učil tři měsíce rusky.

Originální trailer filmu Rudé horko / Red Heat

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu