Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 50. týden

Kinopremiéry: Uvězněný Krampus prožívá trable o Vánocích

Vydáno: 09.12.2015 09:17 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jubilejní padesátý týden nepřináší do kin žádnou zásadní novinku. Z celé pětice premiér jsou hned tři spjaty s nadcházejícími svátky a jejich kvalita je značně kolísavá. Nejzajímavěji tak vypadají vánoční horor a drama Room.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Krampus: Táhni k čertu (Krampus) (CinemArt)

Český plakát filmu Krampus: Táhni k čertu / KrampusNízkorozpočtový horor je překvapením konce roku, neboť si komerčně vede nad očekávání dobře a navíc se těší poměrně příznivým ohlasům a recenzím. Ty hovoří o velmi solidní atmosféře a zajímavém příběhu, který přináší trošku oživení do stereotypního žánru. Vypadá to tedy, že zatím ne moc známý režisér a spoluscenárista Michael Dougherty by mohl trošku prorazit a časem se stát žánrovou jistotou. Vzhledem k tomu, že nejslavnější tváří v obsazení je Toni Collette, jsou předchozí řádky tím jediným, na co lze diváka lákat. Pravděpodobně premiéra týdne a příjemná alternativa okoukaným a přeslazeným svátečním snímkům.

Synopse: Puberťák Max (Emjay Anthony) žije v rodině, kde jsou vztahy a emoce jako na houpačce. Aktuálně jsou na bodu mrazu, protože se blíží krizové období Vánoc a na svátky navíc dorazila rodina máminy (Toni Collette) sestry Lindy (Allison Tolman), která je úplně jiná. V nastalých rodinných sporech prohlásí Max, že by svátky nejraději zrušil. Od té doby se začnou dít divné věci - venku zuří sněhová vánice, přestane jít elektřina, nedá se nikam dovolat a za okny domu se začínají zjevovat temné stíny, které získávají čím dál děsivější kontury. Na rodinu totiž útočí nejstrašnější z pekelníků, Krampus.

Zajímavost: Sám tvůrce popisuje Krampuse / Krampa (těžko říct, jak se skloňuje) jako stín Santy Clause.

Oficiální český trailer filmu Krampus: Táhni k čertu / Krampus
Trable o Vánocích (Love the Coopers) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Trable o Vánocích / Love the CoopersSnad každý rok se musí v kinech v období svátků objevit vánoční film plný osudů mnoha lidí, kteří se potkají právě v tomto "kouzelném" období a změní se jim život. Letos tuto úlohu plní bohužel nepříliš dobře hodnocená komedie, jejímž zásadním tahákem je opravdu hvězdné obsazení, v němž se namátkou objeví Diane KeatonJohn Goodman, Amanda Seyfried, Marisa Tomei, Ed Helms a Alan Arkin a to zdaleka není všechno. Režii obstarala nepříliš známá Jessie Nelson, jejíž dosavadní filmografie je plná spíše podprůměrných žánrovek. A dle všeho se zdá, že ani tato nebude jiná. Ale uvidíme.

Synopse: Jako každý rok se i letos snaží čtyři generace rodiny Cooperových společně sejít a oslavit nadcházející vánoční svátky. Jenže jejich setkání provází série nepředvídatelných situací, které dokáží vše obrátit vzhůru nohama a všichni budou rádi, když Vánoce přežijí ve zdraví.

Zajímavost: Původní název filmu zněl The Most Wonderful Time.

Český trailer filmu Trable o Vánocích / Love the Coopers
Room (Room) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Room / RoomPodle spokojených ohlasů (včetně naší recenze) funguje kanadsko-irské drama, které je adaptací románu Emmy Donoghue, jež sama napsala i scénář, nejlépe, když o něm víte jen minimum informací. Režírující Lenny Abrahamson v něm prý potvrdil, že patří k tvůrcům, které se vyplatí sledovat a mělo by jít o opravdu zajímavou žánrovku "s přesahem". V hlavních rolích se objeví Brie Larson a malý Jacob Tremblay, které doplňují třeba William H. Macy, Sean Bridgers nebo Joan Allen. Zřejmě trefa do černého.

Synopse: Pro pětiletého Jacka (Jacob Tremblay) je pokoj celým světem. Narodil se v něm, vyrůstá v něm a žije v něm v bezpečí se svou matkou (Brie Larson). Poznání o světě nabývá prostřednictvím dětských televizních seriálů a knih. Pokoj je jediný skutečný, vše okolo je fiktivní. V noci ho matka ukládá do šatníku, kde musí usnout dřív, než přijde Starý Nick (Sean Bridgers), jejich věznitel. Pro jeho matku je totiž pokoj vězením, v němž se jí s vypětím všech sil podařilo zachovat pro své dítě zdání normálnosti. Nic ale nemůže trvat věčně.

Zajímavost: V rámci důvěryhodnosti se Larson na měsíc izolovala od lidí a držela striktní dietu.

Oficiální český trailer filmu Room / Room
Sněhová královna 2 (Snehznaya koroleva 2) (Mirius FD)

Český plakát filmu Sněhová královna 2 / Snezhnaya koroleva 2V adventním období nesmí v kinech chybět nějaká ta "lacinější" pohádka, tentokrát jde o pokračování ruského rodinného animáku. Podle prozatímních ohlasů, kterých není mnoho, je dobrou zprávou to, že k režii se vrátil Aleksey Tsitsilin, animace vypadá pořád hodně dobře a film lze vidět, i když neznáte ten předchozí. Tou horší pak to, že příběh je jednoduchý a předvídatelný, v podstatě nemá co nabídnout a je určen primárně dětem a dospělí se tak mohou často nudit. Takže vlastně žádné překvapení.

Synopse: Gerdě a skřítku Ormovi se podařilo porazit Sněhovou královnu a osvobodit bratříčka Kaye. Ostatním skřítkům se mezitím zalíbila svoboda a Orm se stal jejich hrdinou a vzorem. Z ledu a sněhu však povstaly nové síly, kterým dokáže čelit jen po boku svých věrných přátel. Orma tak čeká další napínavé dobrodružství plné nebezpečí a nástrah.

Český trailer filmu Sněhová královna 2 / Snezhnaya koroleva 2
Od Caligariho k Hitlerovi (Von Caligari zu Hitler: Das deutsche Kino im Zeitalter der Massen) (Film Europe)

Český plakát filmu Od Caligariho k Hitlerovi / Von Caligari zu Hitler: Das deutsche Kino im Zeitalter der MassenJak už název napovídá, dokument debutanta Rüdigera Suchslanda se věnuje slavnému období Výmarské republiky, v němž vznikl hlavně německý expresionismus, který silně ovlivnil dějiny kinematografie. Jeho největší "zbraní" by měly být archivní vystoupení a komentáře těch nejzásadnějších tvůrců, kteří se na vzestupu této éry podíleli. Ohlasů logicky není a nebude mnoho, většinou jsou ale spíše spokojené a mluví o dobrém studijním materiálu jak pro ty, kteří se filmové teorii věnují profesionálně, tak i pro ty, pro něž je "jen" velkým koníčkem. Patříte-li do jedné z těchto skupin, film si zřejmě ujít nenecháte.

Synopse: Výmarská republika (1918 - 1933) byla nejsvobodomyslnějším útvarem, jaký kdy na území Německa vznikl. Její éru provázely rozklad, krize i kulturní rozkvět. Jednalo se také o nejzásadnější období německé kinematografie, v němž film získal silné estetické základy, které přetrvávají dodnes.

Český trailer filmu Od Caligariho k Hitlerovi / Von Caligari zu Hitler: Das deutsche Kino im Zeitalter der Massen

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 21. víkend
Box office: Furiosa a Garfield v těsném závěsu O první místo žebříčku tržeb svedli těsný souboj Garfield ve filmu a Furiosa: Sága Šíleného Maxe. Ani jeden z těchto snímků nicméně svým otvírákem neoslnil. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Furiosa: Sága Šíleného Maxe 8/10
Recenze: Akční sci-fi Furiosa: Sága Šíleného Maxe se nebála jít vlastní zběsilou cestou Post-apokalyptický snímek režiséra George Millera, jenž dějově předchází filmu Šílený Max: Zběsilá cesta, se věnuje osudu postavy jménem Furiosa, která byla coby dítě unesena a nyní v dospělosti touží po pomstě. čtěte zde
Vydáno: 24.05.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 24. 5. 2024 - 30. 5. 2024
TV tipy: Neviditelná Alice už tu nebydlí a podstupuje expedici do džungle Na konci května nabízejí televize poměrně pestrou paletu zajímavých a leckdy zapomenutých filmů. K nejvýraznějším tipům aktuálního týdne tak určitě patří dobrodružná oddechovka Expedice: Džungle a thriller Neviditelný.... čtěte zde
Vydáno: 24.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 21. týden
Kinopremiéry: Furiosa bojuje s havětí a dodržuje noční klid Jasným hitem skromných čtyř premiér je v tomto týdnu zařazení akčního sci-fi Furiosa: Sága Šíleného Maxe, které patří k nejočekávanějším filmům roku. A cestu k úspěchu má umetenou, protože relevantní konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 22.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 20. týden
Top 20 ČR: Garfield přichází Nový animák Garfield ve filmu vzal česká kina útokem a semlel veškerou konkurenci, ať už domácí, nebo zahraniční a dokázal, jak populární je v našich končinách. čtěte zde
Vydáno: 21.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi (26.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu (19.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Toxic Avenger (30.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Marvels mají nový trailer (21.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Alan Arkin (30.06.2023 16:29 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   21/2024

Furiosa: Sága Šíleného Maxe
8/10

Post-apokalyptický snímek režiséra George Millera, jenž dějově předchází filmu Šílený Max: Zběsilá cesta, se věnuje osudu postavy jménem Furiosa, která byla coby dítě unesena a nyní v dospělosti touží po pomstě.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu