Trailer: Fargo bratří Coenů míří do televize

Vydáno: 21.03.2014 17:00 - Redakce | foto: facebook tvůrce

Televizní stanice přišly na dvě strategie, jak přijmout diváka preferujícího kino, aby sledoval každý týden nový díl seriálu. První strategií je angažování známého tvůrce, který odrežíruje i pilot. Druhou je remake.
Fotografie z filmu  / FargoTelevizní verze Fargo první bod nesplňuje, protože bratři Coenové na ni dohlédnou pouze jako výkonní producenti. S druhým bodem je to problematičtější, protože televizní stanice FX tvrdí, že nejde o remake, ale o minisérii inspirovanou stejnojmenným, dvěma Oscary oceněným snímkem z druhé poloviny 90. let. Název v podobě značky je ale nejspíš tak silný, že příznivce absurdní poetiky bratří Coenů k obrazovkám přivede, zvlášť když nemá jít o "předělávku", což je slovo, které je považováno mnohými za ekvivalent svatokrádeže.

Série bude vyprávět o příhodách Lestera Nygaarda, frustrovaného prodejce, jemuž život zkomplikuje tajemný muž jménem Lorne Malvo. Obsazení dvou důležitých rolí je atraktivní, prvního si zahrál Martin Freeman, druhého Billy Bob Thornton. Při připádném úspěchu pořadu se ale ani s jedním znovu nesetkáme, protože tvůrci zamýšlí sérii koncipovat po vzoru Temný případ jako antalogii, kdy se s každou sezónou obmění postavy i zápletka.

Fotografie z filmu  / FargoUpoutávku můžete zhlédnout níže, první díl pak bude k vidění 15. dubna na stanici FX. Z traileru se zdá, že výměna slova "remake" za "inspiraci" je pouze marketingovým tahem, jak neodradit radikálnější fanoušky, protože zápletka je v podstatě totožná a umístění do Minessoty i humor zůstává. Tentokrát to ale bude bez kontroverze, protože nikdo lživě netvrdí, že jde o "příběh podle skutečné události".

Upoutávka na seriálovou verzi Farga.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY