Podívejte se na první ochutnávku z Hobita

Vydáno: 21.12.2011 13:37 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Peter Jackson nás v teaseru bere zpět do Středozemě
Martin Freeman ve filmu <b>Hobit: Neočekávaná cesta</b>
2011 New Line Productions, Inc.
Vánoce přišly o pár dní dřív. Očekávaný první pohled na další návštěvu Středozemě je tady - a rozhodně plně míří na naši nostalgii. Známý hudební motiv, se kterým jsme mnohokrát prožili epické putování Froda k Hoře osudu, prohlídka Hobitína a Dna pytle, především úvod s Ianem Holmem, coby Bilbem Pytlíkem starším. Je jasné, že nás Peter Jackson musí připravit na to, že v našem oblíbeném kraji nastalo pár změn.
Především si diváci budou muset zvyknout na Martina Freemana, který do kouzelného fantasy světa přináší auru neokoukanosti. A stále vypadá jako nějaká vedlejší postava a vy čekáte, až se nám představí hlavní hrdina - inu, tohle ale nemůžeme považovat za chybu a bude chvíli trvat, než ho plně mezi ostatní začleníme. Vše ostatní je ale přesně takové, jak jsme si představovali. Vrací se Gandalf nebo Galadriel, vrací se také Roklinka a vše je tak nějak prostě obecně známé. I neznalý divák / čtenář musí cítit, že je po dlouhých letech zase doma.
Když v druhé půli začnou trpaslíci zpívat svou píseň, konečně se dostaví také nějaká atmosféra a... mrazení v zádech. Stačí jen zavzpomínat, když vidíme epické kamerové oblety na patnáctičlennou družinu, která kráčí na hřebenu hor, a hned je jasné, že příští Vánoce budou zase ve znamení něčeho velkého. Na mnohem rozmáchlejší a akčnější sestřih (vzpomeňme na nadupané trailery na Návratu krále) je teď ještě brzo. V pohodě stačí tahle atmosferická představovačka, která v nejlepším upomene právě na vyvážené Společenstvo prstenu. A ujistí nás v očekávání, že pravá řež (bitva pěti armád) přijde až v druhé části.
Teaser můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem. Plakát pak hledejte na naší profilové stránce filmu The Hobbit: An Unexpected Journey.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY