Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 44. týden

Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci

Vydáno: 01.11.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Blumhouse

Premiérově extrémně bohatý listopad začíná osmi novinkami, z nichž tou nejatraktivnější je horor Pět nocí u Freddyho, který se v zámoří stal absolutním finančním megahitem. Startuje ale i chválené české drama Přišla v noci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pět nocí u Freddyho (Five Nights at Freddy’s) (CinemArt)

Český plakát filmu Pět nocí u Freddyho / Five Nights at Freddy's
© Cinema City
S předzvěstí zámořského tržebního megahitu přichází do našich kin hororový thriller, který je adaptací prý hodně populární videohry. A vlastně právě tato skutečnost a ještě zdánlivě tuctová synopse jsou to jediné, nač lze diváky lákat, protože režie a scénáře se chopila málo známá Emma Tammi, která do hlavní role obsadila Joshe Hutchersona, jehož doplňují třeba Piper Rubio nebo Mary Stuart Masterson. Dostupné ohlasy nejsou úplně nadšené a hodnocení se pohybují někde na průměru, to ale asi hororuchtivému publiku vadit nebude. Premiéra týdne.

Synopse: Mike (Josh Hutcherson) sám pečuje o desetiletou sestru Abby (Piper Rubio) a dosud se nedokázal vyrovnat se záhadným zmizením druhého sourozence před více než deseti lety. Jelikož čerstvě přišel o práci a hrozí, že o Abbyino opatrovnictví přijde, je nucen přijmout práci nočního hlídače v pizzerii Freddyho Fazbeara. Ačkoli se to zdá být naprosto pohodová práce, Mike záhy zjistí, že restaurace skýtá četná překvapení, z nichž většina není úplně příjemná. Netrvá tedy dlouho a začne bojovat o holý život.

Zajímavost: Natáčení trvalo jedenašedesát dní.

Oficiální český trailer filmu Pět nocí u Freddyho / Five Nights at Freddy’s

Všechna ta krása a zabíjení (All the Beauty and the Bloodshed) (Film Europe)

Český plakát filmu Všechna ta krása a zabíjení / All the Beauty and the Bloodshed
© CSFD
Opravdu těžko odhadovat, jakou perspektivu v našich končinách může mít dokument, jehož hrdinkou je Nan Goldin, aktivistka a umělkyně, kterou v tuzemsku moc lidí nezná. Režie se zhostila Laura Poitras, která nejspíše zvolila osvědčenou metodu použití archivních rozhovorů s umělkyní, soukromých záběrů z jejího archivu a různých fotografií. Ty dala dohromady a poskládala portrét ženy, která se přičinila za boj s rodinou Sacklerových, která způsobila opioidovou krizi tím, že se spousta lidí předávkovala jejím lékem. Ohlasy jsou vesměs spokojené a hovoří o důstojném medailonu s úchvatnou dobovou atmosférou. Trochu riskantní premiéra.

Synopse: Portrét mezinárodně uznávané umělkyně a aktivistky Nan Goldin je vyprávěn pomocí jejích prací, soukromých rozhovorů, průlomových fotografií a vzácných záběrů z jejího osobního boje za to, aby rodina Sacklerových byla nucena nést odpovědnost za krizi způsobenou předávkováním jejich lékem, který spustil tzv. opioidovou krizi.

Zajímavost: Z Benátek si snímek odvezl hlavní cenu.

Oficiální český trailer filmu Všechna ta krása a zabíjení / All the Beauty and the Bloodshed

Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu (Miraculous - le film) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu / Miraculous - le film
© CSFD
Francouzsko-americký animák vychází z populárního seriálu o dvou superhrdinech a nejen fanouškům ukáže, jak se oba těmi superhdiny stali. Za režií a částečně scénářem stojí Jeremy Zag, který dohlíží i na onen seriál, což by mělo zajišťovat určitou kontinuitu. Dostupná hodnocení patří k těm pozitivnějším a zmiňují především úchvatnou vizuální stránku a velmi solidní příběh. Tuzemského diváka v tomto případě nemusí mrzet přítomnost povinného dabingu, protože v původním znění není slyšet žádná velká hvězda. Premiéra, která bez dětí nemá valný smysl.

Synopse: Nesmělé děvče Marinette, které nastoupilo do nové školy, si síly dobra vyberou jako tu pravou, která by měla vlastnit kouzelný drahokam s mocí proměnit člověka v superhrdinu Červenou Berušku. Během první mise se v katedrále Notre-Dame dívka setkává s vyvoleným hrdinou Černým kocourem, s nímž se jí podaří zneškodnit oživlé a děsivé gotické sochy. Ani jeden z nich netuší, že jsou spolužáci a jejich hlavním úkolem bude postavit se mocnému padouchovi Lyšajovi.

Český trailer filmu Kouzelná Beruška a Černý kocour ve filmu / Miraculous - le film

Víkendoví rebelové (Wochenendrebellen) (Bioscop)

Český plakát filmu Víkendoví rebelové / Wochenendrebellen
© CSFD
Německých komedií se do tuzemských kin zase tolik nedostává, proto rozhodně fanoušci tohoto specifického žánru ocení, že po delší době si na jednu z nich mohou zajít. Jejím režisérem je zkušený Marc Rothemund, který bude spoléhat na univerzální téma vztahu otce a syna, k němuž přidává i lásku k fotbalu. V hlavní roli se objeví i u nás známý Florian David Fitz. Komentářů a hodnocení je dosud tak málo, že nemá smysl se jimi jakkoli relevantně zabývat.

Synopse: Malý Jason (Cecilio Andresen) úplně nezapadá do své třídy, protože trpí poruchou autistického spektra. A ačkoli je vysoce inteligentní, doporučí škola jeho rodině dát ho do speciální školy. Mezi ním a jeho tátou Mircem (Florian David Fitz) však vznikne zvláštní dohoda - když mu Mirco pomůže vybrat si oblíbený fotbalový klub, bude se snažit dělat co nejméně problémů. Háček je však v tom, že Jason chce navštívit všechny stadiony v Německu.

Český trailer filmu Víkendoví rebelové / Wochenendrebellen

Terezín: Láska za zdí (Terezín) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Terezín: Láska za zdí / Terezín
© KZMJ
Bez větší propagace startuje italsko-české drama, z jehož názvu je patrné úplně vše. To potvrzuje i synopse, z níž se dá předpokládat, že půjde o notně klišovitou záležitost. Režie i scénář je celovečerním debutem Gabriela Guidiho, z tuzemského pohledu pak je nejzajímavější obsazení, v němž se krom titulního Maura Conteho objeví třeba Karel DobrýDominika Morávková ZeleníkováJan RévaiAdam Vacula nebo Marek Lambora. Ohlasy ani komentáře prakticky neexistují, takže opravdu těžko odhadovat, jak to celé může dopadnout. Nenápadná premiéra.

Synopse: Italský klarinetista Antonio (Mauro Conte) se v průběhu druhé světové války v Praze zamiluje do české houslistky Martiny (Dominika Morávková Zeleníková). Ona jeho lásku opětuje a zdá se, že jí nic nestojí v cestě. Jenže krátce poté oba transportují do Terezína, kde je jejich vztah podroben extrémně těžké zkoušce.

Český trailer filmu Terezín: Láska za zdí / Terezín

Přišla v noci (Artcam Films)

Plakát filmu  / Přišla v noci
© CSFD
Hodně nadšené ohlasy provází české drama s hororovými prvky o tom, co všechno může způsobit jedna návštěva tchyně. O režii a scénář se podělili debutant Jan Vejnar a o něco zkušenější Tomáš Pavlíček, kteří vsadili na klaustrofobní atmosféru jednoho pokoje, prý dobře napsané dialogy a celkovou nápaditost. Nejvíce chválená je ovšem Simona Peková v ústřední roli, která si snímek krade pro sebe a posouvá ho na úplně jinou úroveň. Další nadějná tuzemská premiéra.

Synopse: Obyčejný pár třicátníků pustí do domu matku jednoho z nich. Poklidný život se ovšem od té doby mění v naprosté trosky. Pěstěná šedesátnice Valerie (Simona Peková) je energická paní, která si pozvolna podmaňuje nejen prostor bytu, ale i mysl jeho obyvatel. Plíživá domácí invaze nabírá na síle, jistoty se otřásají, hranice soukromí se bortí. Mají matky a tchyně vždycky pravdu?

Originální trailer filmu Přišla v noci

Tonda, Slávka a kouzelné světlo (CinemArt)

Plakát filmu  / Tonda, Slávka a kouzelné světlo
© CSFD
Česká animace a zejména ta loutková má dlouhou tradici a patří mezi významnou chloubu zdejší kinematografie. To se pokusí potvrdit debutant Filip Pošivač ve snímku, který dle synopse vypadá hodně zajímavě a vznikl v koprodukci se Slovenskem a Maďarskem. Hodnocení sice není moc, jsou ale skoro nekriticky nadšená a chválí především nádhernou vizuální stránku a údajně i mnohovrstevnatý příběh, který potěší děti i dospělé a řeší poměrně závažná témata. Malým bonusem budiž i hlasové obsazení ne tak provařenými a známými jmény. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Jedenáctiletý Tonda od narození svítí. I proto se ho jeho až příliš starostliví rodiče snaží držet doma, aby ho ochránili před vnějším světem. To se jim daří až do chvíle, kdy Tonda před vánočními svátky potká tajemnou dívku Slávku, která se nastěhovala do jednoho ze sousedních bytů. Chlapec v ní rázem získává první opravdovou kamarádku, před níž může odhalit fantazijní svět ve svém polštářovém bunkru. Ona mu zase ukáže zázračnou baterku, která svým světlem vytváří z obyčejných věcí úžasné obrázky a kouzelné světy, které vidí jen oni.

Oficiální trailer filmu Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Jiříkovo vidění (GNOMON Film)

Plakát filmu  / Jiříkovo vidění
© CSFD
Česko-slovenský dokument je určen úzké skupině diváků a dá se u něj předpokládat, že to nebude tak dlouho trvat a objeví se na televizních obrazovkách. Stojí za ním debutující režisérka a scenáristka Marta Kovářová, která v něm sleduje snahy otce a dcery při práci na projektu, který by se mohl podílet na záchraně planety. Ohlasy pochopitelně prakticky neexistují, takže případní zájemci se musí řídit svým instinktem a blízkostí tematiky.

Synopse: Materiálový vědec a jeho dcera umělkyně společně pracují na projektu ve snaze efektivně vyřešit záchranu planety. Spolu nahlížejí do různých světů, kde s nimi nikdo nepočítá. Snaží se při tom porozumět politice, ale i sobě samým.

Originální trailer filmu Jiříkovo vidění

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2024: Nominacím vévodí filmy Bratři a Úsvit (16.01.2024 06:34 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Wonka ovládl kina (19.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Češi dostali Přání (12.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Drama o zákeřné nemoci Tancuj Matyldo zpracovává autenticky prožité situace (07.12.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Napoleon se drží na špici (05.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: česká kina ovládl Napoleon (28.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Hunger Games jedou (27.11.2023 09:58 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu