Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 34. týden

Kinopremiéry: Arvéd obdržel pozvánku do pekla

Vydáno: 24.08.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Sony Pictures

Poslední prázdninové premiéry do kin příliš nenalákají, protože mezi nimi chybí výraznější počin. Tím nejatraktivnějším je údajně poměrně dobré tuzemské drama Arvéd, ze zbytku stojí za zmínku béčkový horor Pozvánka do pekla.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pozvánka do pekla (The Invitation) (Falcon)

Český plakát filmu Pozvánka do pekla / The Invitation
© CSFD
Horory jsou stále populární, a i když je jejich kvalita povětšinou pochybná, lákají do kin velké množství diváků. O něco podobného se pokusí novinka, která spoléhá jen a pouze právě na žánr, protože potenciálního diváka nic moc jiného nenaláká. Synopse vypadá sice atraktivně, ale tuctově a režie a částečně i scénář je dílem málo známé Jessicy M. Thompson. Jak už to tak u podobných počinů bývá, obsazení tvoří jen minimálně povedomé tváře, kterým tentokrát vévodí Nathalie Emmanuel. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, dá se ale spíše předpokládat, že půjde o další (pod)průměrnou žánrovku. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Po smrti své matky podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA, aby našla alespoň nějakého příbuzného. A vše se podaří, neboť objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla ani tušení. Její nově nalezená rodina ji rovnou pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se záhy nechá svést aristokratickým hostitelem. Brzy ale začne odhalovat temná tajemství své rodiny a znepokojivé úmysly, které se skrývají za její hříšnou štědrostí a její návštěva se rázem mění v noční můru a boj o přežití.

Oficiální český trailer filmu Pozvánka do pekla / The Invitation
After: Pouto (After Ever Happy) (Bontonfilm)

Český plakát filmu After: Pouto / After Ever Happy
© CSFD
Těžko říct, jak moc populární je romantická série, jejíž čtvrtý díl se chystá do kin, v našich končinách, vzhledem k tomu, že ho je možné vidět na velkých plátnech, asi větší fanouškovskou základnu má. Ohlasy tedy zatím neexistují, nedá se ale očekávat, že by kvalita byla výrazně odlišná od předchozích filmů. Informativně tedy stačí napsat, že režii obstarala Castille Landon a v hlavních rolích se vrací Josephine Langford a Hero Fiennes Tiffin. Premiéra jen pro fanoušky ságy.

Synopse: Hardin (Hero Fiennes Tiffin) se absolutně nedokázal smířit s tím, kdo je jeho otcem a pomalu se propadá do temnoty své duše a do pití. Tessa (Josephine Langford) odjíždí zpátky do Ameriky, jenže ji potkává osobní tragédie. Hardin tedy přijíždí, aby jí dal podporu, bohužel je už moc nevyzpytatelný a boj s vlastními démony ho pohltil natolik, že celou situaci jen zhoršil a jejich vztah dovede až na samou hranu.

Český trailer filmu After: Pouto / After Ever Happy
Arvéd (CinemArt)

Plakát filmu  / Arvéd
© CSFD
České psychologické drama na první pohled není prvoplánovým útokem na přední místa žebříčků návštěvnosti, ale má trochu vyšší ambice. Nejlákavější je samotný příběh, který tuzemskému publiku představí zapomenutou, ale důležitou postavu československých dějin, jejíž osudy byly hodně zajímavé a turbulentní. Režijně snímkem celovečerně debutuje poměrně etablovaný, i když ne tak známý scenárista Vojtěch Mašek, který do hlavních rolí obsadil Michala Kerna a Sašu Rašilova, dále se pak objeví Jaroslav Plesl nebo Martin Pechlát. První ohlasy jsou poměrně rozdílné, z větší části ale přece jen spokojené, takže se zdá, že máme co dělat s českým počinem, který není úplně hloupý a divák se u něj nemusí stydět.

Synopse: Jiří Arvéd Smíchovský (Michal Kern) zachránil za války jako nacistický konfident Štěpána Plačka (Saša Rašilov) před koncentračním táborem. Po válce se jejich role otáčí a Plaček splácí dluh tím, že zařídí, aby Arvéd nedostal za kolaboraci trest smrti, ale byl odsouzen jen na doživotí. Tím však vzájemné služby nekončí, protože Plaček jako vyšetřovatel státní bezpečnosti využívá Arvéda ke svým cílům a usvědčování nepohodlných osob. Za jeho služby mu platí výhodami prominentního vězně, především ale Arvédovou největší drogou - okultistickými knihami ze zkonfiskovaných knihoven.

Oficiální trailer filmu Arvéd
FAMU v kině 03 (Aerofilms)

Plakát filmu  / FAMU v kině 03
© CSFD
Po roce míří do vybraných klubových kin pásmo krátkých filmů, které představuje potenciální naděje českého filmu. Pět krátkých počinů je žánrově dost rozdílných a i jejich pojetí je hodně odlišné, spojuje je jen základní námět, který se točí okolo rodinných vztahů, které se odehrávají v prostoru současných společenských problémů. Režii obstarali Diana Cam Van NguyenAndrea SzelesováMartin KubaLeila Basma a Barbora Chalupová. Komentáře ani ohlasy pochopitelně neexistují a dá se očekávat i dost proměnlivá kvalita jednotlivých příspěvků. Premiéra pro opravdové fajnšmekry.

Synopse: Pět krátkých filmů představuje tvorbu talentovaných tvůrců a tvůrkyň různého žánrového zaměření. Animovaný film Milý tati odhaluje dlouho neřešený problém mezi otcem a dcerou. Snímek Sestry zobrazuje jedinečnost a těžkosti sourozeneckého pouta. Dokument Projekt Adam Basna sleduje stopy významného libanonského tanečníka, který se navzdory společenským konvencím vydal hledat svou pravou podstatu. Hraný film Con Spiro vypráví příběh matky a dvou synů, kteří v čase nejistoty a nouze snadno propadají paranoidním představám o systému, který je ovládá. Snímek Vinland diváka vtahuje do prostředí práce ilegálních přistěhovalců, kteří svou rodnou zem opouští s vidinou lepšího výdělku v Praze.

Originální trailer filmu FAMU v kině 03

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 19. víkend
Box office: Opice přichází Nový díl opičí ságy nazvaný Království Planeta opic se ujal vedení tržeb amerického žebříčku podobně jako tomu bylo u předchozích dílů. čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Stovky bobrů 8/10
Recenze: Němá groteska Stovky bobrů patří k nejoriginálnějším filmům posledních let Je možné v současnosti natočit němou grotesku jako za časů začátků kinematografie? Je možné ji pojmout jako videoherní putování k vysněnému cíli? A je možné to zvládnout za pár šupů? Na to všechno odpovídá snímek Stovky... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Království Planeta opic 7/10
Recenze: Království Planeta opic se pokouší zahájit další trilogii s novými postavami V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie. čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 10. 5. 2024 - 16. 5. 2024
TV tipy: Jidáš a černý mesiáš se ocitli v zajetí démonů Docela zajímavě vypadá televizní nabídka tohoto týdne, v níž dominují premiérová uvedení dvou atraktivních titulů. Prvním je třetí díl hororové série V zajetí démonů, tím druhým pak oscarové drama Jidáš a černý mesiáš.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 19. týden
Kinopremiéry: Stovky bobrů se na jednu noc ocitly v království Planeta opic Pětice aktuálních premiér je ve znamení (nejen) digitálních zvířat. Do kin se totiž dostávají první díl navazující trilogie ze světa Planety opic a konečně také opěvovaná a vychvalovaná němá groteska Stovky bobrů.... čtěte zde
Vydáno: 08.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Megalopolis (06.05.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Vztahové komedii s Janou Plodkovou Život pro samouky sluší sebeironie (14.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Iveta sice neožila, přesto o ní zase mluví celé Česko (08.05.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2024

Království Planeta opic
7/10

V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu