Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 15. 2. 2019 - 21. 2. 2019

TV tipy: Sněhurka a lovec prožívají lásky čas

Vydáno: 15.02.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Lehkou převahu v našem aktuálním televizním výběru mají v tomto týdnu romantické komedie, z nichž tou nejatraktivnější je určitě Lásky čas. Stranou pozornosti ale nezůstane ani premiéra pohádkové fantasy Sněhurka a lovec.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Lásky čas (About Time) (sobota 16. 2., Nova Cinema, 20.00 - 22.30 / neděle 17. 2., 12.45 - 15.15 / pondělí 18. 2., 11.00 - 13.25)

Český plakát filmu Lásky čas / About TimeBritské romantické drama s prvky sci-fi je diváckou sázkou na jistotu, což ale v tomto případě výjimečně nevadí. Jeho režisérem a scenáristou je totiž osvědčený Richard Curtis, který znovu prokázal, že má zcela unikátní schopnost natočit a zrealizovat hned několik romantických scén, které ač jsou kýčovité, chytí za srdce a nenudí ani mužské diváky. Pomohl si poměrně originálním scénářem, který ale s motivem cestování v čase nakládá velmi volně a logicky ho úplně nevyužívá, svižným tempem a velmi příjemným soundtrackem. V titulních rolích se představí výborní Rachel McAdams a Domhnall Gleeson, které doplňují třeba Bill Nighy, Lydia Wilson, Lindsay Duncan nebo Tom Hollander. Vadami na kráse budiž jen trochu slabší druhá polovina a přece jen dost přeslazená romance. Tip týdne, o němž víc prozradí naše recenze.

Zajímavost: Podle producentky je film svéráznou biografií jeho tvůrce.

Český trailer filmu Lásky čas / About Time
Sněhurka a lovec (Snow White and the Huntsman) (sobota 16. 2., Nova, 20.20 - 22.40 / neděle 17. 2., 15.15 - 17.35 / úterý 19. 2., Nova Cinema, 15.45 - 18.15)

Český plakát filmu Sněhurka a lovec / Snow White and the HuntsmanDobrodružný snímek osciluje na hranici mezi pohádkou a trochu dospělejším fantasy a nabízí poměrně zajímavou podívanou. Režírující Rupert Sanders v něm využívá vysokého rozpočtu na maximum a ohromí vizuální stránkou, která je naprosto perfektní a je přehlídkou nejrůznějších triků. Daří se mu také tvořit potemnělou až lehce hororovou atmosféru a nasazuje poměrně svižné tempo. Vydařilo se i obsazení, v němž snad jediným přešlapem je toporná a bezvýrazná Kristen Stewart, zbytek, v němž nechybí Charlize TheronChris HemsworthIan McShaneBob Hoskins nebo Ray Winstone, je ale výborný. Jak už to u podobných žánrovek bývá, příběh trochu pokulhává, nedává moc smysl a klíčová mytologie není zcela vysvětlena a funguje zcela náhodně. Škoda také zbytečně přepálené stopáže. Ideální víkendová oddechovka, o níž více prozradí naše recenze

Zajímavost: Herci, kteří ztvárnili trpaslíky, navštívili před natáčením tzv. školu pro trpaslíky, kde se pod vedením choreografa učili chodit tak, aby vypadali menší.

Český trailer filmu Sněhurka a lovec / Snow White and the Huntsman
47 metrů (47 Meters Down) (sobota 16. 2., Prima, 22.25 - 00.20 / neděle 17. 2., Prima Max, 22.25 - 00.15)

Plakát filmu 47 metrů / 47 Meters DownKoprodukční dobrodružný horor se u nás těší o něco lepšímu hodnocení než v zahraničí, čím to může být, se ale nedá přesně určit. Režisér a spoluscenárista Johannes Roberts toho v něm moc neřeší a spoléhá se na jednoduchou, ale stále účinnou a působivou zápletku o boji člověka s nebezpečným zvířetem. Opírá se při tom o vskutku hutnou a v dobrém slova smyslu nepříjemnou atmosféru, poměrně svižné tempo a především o realistické žraloky, kteří jsou na rozdíl od mnohých žánrovek opravdu děsiví a ne viditelně digitální. V hlavních rolích se objeví obstojné Mandy MooreClaire Holt, které doplňuje mimo jiné Matthew Modine. Potěší i výborná práce s napětím, které graduje a do poslední chvíle není jasné, jaký přijde konec. V kontextu těchto skutečností pak fanoušci žánru milerádi odpustí několik viditelných nelogičností. Nenápadná, ale působivá žánrovka.

Zajímavost: Obě herečky se kvůli filmu naučily potápět.

Oficiální trailer filmu 47 metrů / 47 Meters Down
Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) (neděle 17. 2., Prima Cool, 20.00 - 22.35 / pondělí 18. 2., Prima Max, 23.55 - 07.25)

Plakát filmu Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka / The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn TreaderI zatím poslední díl dobrodružné trilogie je v zámoří lépe hodnocen než u nás, což je znovu dáno celkovou oblíbeností a známostí knižní předlohy C.S. Lewise a také viditelnou křesťanskou symbolikou, na níž je kladen přehnaný důraz. Režie se chopil Michael Apted, který se sice snaží, ale pracuje s nižším rozpočtem, takže snímek připomíná komorní televizní podívanou se solidní akcí, avšak viditelně "papundeklovými" kulisami. Podařilo se mu ale vyvážit všechny linie tak, že příběh není až tak naivní a pracuje s trochu temnějšími podtóny. Vyzdvihnout se sluší i to, že funguje celková mytologie, která dává smysl a je poměrně jednoduše vysvětlena. Výsledku ale výrazně ubírá nevýrazné obsazení, v němž se až na několik výjimek (Will Poulter, Ben Barnes) neobjeví nikdo extra známý. Solidní tip pro celou rodinu.

Zajímavost: Film tentokráte vyprodukovalo studio 20th Century Fox, zatímco předchozí díly jsou z produkce Disneyho.

Český trailer filmu Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka / The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader
Hadí jed (neděle 17. 2., ČT art, 21.30 - 22.55 / čtvrtek 21. 2., 00.25 - 01.50)

Plakát filmu  / Hadí jedČeskoslovenské drama z počátku osmdesátých let nepatří k těm nejznámějším a není se co divit, protože nejde o úplně veselou záležitost. Režisér a scenárista František Vláčil v něm zcela rezignoval na svou typickou poetiku a rozmáchlost, místo níž zvolil úspornost, jednoduchost a přímočarost. Soustředil se především na sugestivní a těžce depresivní a bezvýchodnou atmosféru, atraktivní téma alkoholismu, s nímž měl bohaté zkušenosti, což je z několika scén dost znát a vše ještě podtrhl nádhernou a zároveň záměrně chladnou a posmutnělou černobílou kamerou a umístěním děje do kruté zimy a odlehlé samoty. V titulní roli exceluje Josef Vinklář, kterému sekundují mimo jiné Ilona Svobodová, Karel Heřmánek nebo Jan Hrušínský. Pozapomenutý tuzemský klenot. 

Zajímavost: Svobodová tímto filmem debutovala.

Ukázka z filmu Hadí jed
Lekce života (Waffle Street) (pondělí 18. 2., Prima Max, 18.10 - 20.00 / úterý 19. 2., 13.35 - 15.30)

Plakát filmu Lekce života / Waffle StreetU nás zcela neznámé komediální drama je hodnoceno jen průměrně, na zahraničních databázích ale dosahuje o dost lepších a vyšších čísel. Režírující a scenáristická sourozenecká dvojice Eshom Nelms a Ian Nelms v něm zpracovává skutečný příběh, jehož největší problém je ten, že je až příliš moralizující a prvoplánový, což na evropského diváka tolik nefunguje. Naštěstí je ale jeho atmosféra pozitivní a pohodová, což mnohé zachraňuje. Příjemné a spolehlivé jsou též herecké výkony, o něž se v hlavních rolích starají James Lafferty a Danny Glover, jimž dělají společnost už jen méně známé tváře. Velká škoda, že snímku zoufale chybí jakákoli výraznější scéna a lépe nepracuje s emocemi, které tu pak zdánlivě absentují. Nenápadný tip.

Zajímavost: Film je založen na knize Jamese Adamse, která vyšla pod názvem Waffle Street: The Confession and Rehabilitation of a Financier.

Oficiální trailer filmu Lekce života / Waffle Street
Maggie má plán (Maggie’s Plan) (pondělí 18. 2., Prima Max, 20.00 - 22.10 / úterý 19. 2., 15.30 - 17.25)

Český plakát filmu Maggie má plán / Maggie's PlanPodobně jako výše zmíněný film je na tom i čtyři roky staré romantické komediální drama, které také v tuzemsku, potažmo v celé Evropě není tolik známé a těší se jen průměrným ohlasům, zatímco v zámoří sbírá solidní reference. Je to jednoznačně tím, že režisérka a scenáristka Rebecca Miller natočila a napsala vztahovou komedii, která hodně připomíná díla Woodyho Allena, ale nedosahuje jejich kvalit. Spoléhala se v ní na dost pomalé tempo a docela dobře napsané dialogy, které znějí přirozeně, problémem však je, že hlavní postavy nejsou úplně sympatické. Na několik poměrně chytrých vtípků a břitkých dialogů navíc připadá pár nudných a nezáživných momentů, což je škoda. Výsledku nepomáhá ani to, že mnoho scén se opakuje a snímek se tím pádem pohybuje v jakémsi kruhu. Obsazení je nicméně hodně slušné a objevují se v něm mimo jiné Greta Gerwig, Ethan Hawke, Julianne Moore nebo Bill Hader. Nevýrazná žánrovka, která postrádá originalitu, což potvrdí i naše recenze.

Zajímavost: Moore a její děti ve filmu mezi sebou mluví dánsky, což ovšem v dabingu nebude slyšet.

Oficiální český trailer filmu Maggie má plán / Maggie’s Plan
Průvodce ženatého muže (A Guide for the Married Man) (pondělí 18. 2., ČT2, 22.00 - 23.30)

Plakát filmu Průvodce ženatého muže / A Guide for the Married ManV našich končinách nepříliš známá komedie z druhé poloviny šedesátých let už značně zastarala a je třeba k ní s tímto přistupovat. Její námět je totiž morálně pochybný a dost machistický, což pochopitelně v dnešní době může působit až odpudivě a naivně. Režírující Gene Kelly v ní toho moc neřešil a spoléhal se na svižné tempo, odlehčené téma, pohodovou atmosféru a několik solidních vtípků. Výrazně mu pomohlo i obsazení, v němž hraje prim excelentní Walter Matthau, vedle kterého se neztratí ani Inger Stevens, Sue Ane Langdon, Jackie Russell, Robert Morse nebo Eve Brent. Když se smíříte s tím, že scénář je spíše sledem epizod a nedrží u sebe a s již výše zmíněnou morální pochybností celého příběhu, užijete si docela slušnou a nenáročnou zábavu.

Zajímavost: Snímek je adaptací knihy Franka Tarloffa, který k němu napsal scénář.

Originální trailer filmu Průvodce ženatého muže / A Guide for the Married Man
Show začíná (Mrs Henderson Presents) (čtvrtek 21. 2., ČT art, 20.20 - 22.00)

Plakát filmu Show začíná / Mrs Henderson PresentsAni čtrnáct let staré britské komediální hudební drama není u nás tolik známé, ačkoli se v kinech objevilo. Režírující Stephen Frears se v něm spoléhá na dobovou atmosféru, svěží tempo, výpravu a na na Oscara nominované kostýmy. Potěší i několik decentně lechtivých scén, které mají své kouzlo. Autor také výborně pracuje s divadelností, kterou využívá velice filmově a celé prostředí díky němu vypadá naprosto velkolepě a atraktivně. V ústřední roli totálně exceluje na Oscara nominovaná Judi Dench, které dělá společnost neméně výborný Bob Hoskins, oba pak doplňují mimo jiné Will Young, Christopher Guest nebo Kelly Reilly. Škoda jen, že komická linie nefunguje tolik jako ta vážná a zbytečně tlačí na pilu a působí tak až moc chtěně a násilně. Poměrně zábavná záležitost.

Zajímavost: Režiséra si přímo vyžádaly obě hlavní hvězdy filmu.

Oficiální trailer filmu Show začíná / Mrs Henderson Presents
Milenci těch druhých (Sleeping with Other People) (čtvrtek 21. 2., Prima Max, 21.50 - 23.55)

Český plakát filmu Milenci těch druhých / Sleeping with Other PeopleČtyři roky stará romantická komedie se sice těší lehce nadprůměrnému hodnocení, rozhodně se ale nebude líbit každému, protože je až příliš explicitní. Režisérka a scenáristka Leslye Headland toho moc neřešila a vsadila na to nejatraktivnější, co mohla, tj. na dialogy točící se kolem sexu a intimního života. Uznání zaslouží za to, že humor není vulgární, místy je i docela inteligentní a většinu času naprosto trefný. Nastolila i hodně svižné tempo, v němž není prostor na nudu, víceméně se spolehla na sympatické hrdiny a docela zamotanou zápletku, která ovšem dává smysl, a i když se opírá o mnohá klišé, nijak zvlášť to nevadí. V ústředních rolích se představí Jason Sudeikis a Alison Brie, mezi nimiž funguje perfektní chemie, v těch dalších se pak objeví mimo jiné Natasha Lyonne, Amanda Peet nebo Adam Scott. Překvapivě solidní žánrovka, s čímž tedy naše recenze úplně nesouhlasí. 

Zajímavost: Hlavní roli měla původně hrát Kirsten Dunst, z časových důvodů ji ale musela odmítnout.

Oficiální český trailer filmu Milenci těch druhých / Sleeping with Other People

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická (21.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: V USA vypukla Občanská válka (15.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Občanská válka (26.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Civil War (15.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu