Pride: Pochod hrdosti ve třech klipech

Vydáno: 23.08.2014 09:00 - | foto: facebook tvůrce

Nedávno se v Praze konala Prague Pride, a tak není od věci si připomenout, jak pochody hrdosti vypadaly, když byl jejich obsah výrazně politizovaný a spojený s rolí třídy. Pride ukazuje jeden takový případ.
Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West, Paddy Considine, Andrew Scott, Joseph GilgunGeorge MacKay a Ben Schnetzer. Ne, nejde o seznam gayů a leseb, kteří pracují ve filmovém průmyslu. Jmenovaní herci a herečky mají (kromě národnosti) jednu věc společnou, a to účast ve filmu Pride, z kterého se můžete podívat na tři nové klipy (níže pod textem).

Film byl uveden letos v Cannes v sekci Directors' Fortnight, do které bývají zařazováni tvůrci, které bude do budoucna dobré sledovat. Podle dosavadních ohlasů jde o feel-good film, který se opravdu povedl, protože onen "feel-good" aspekt je v přiměřené míře.

Před projekcí na torontském filmovém festivalu a před vstupem do angloamerické distribuce (premiéra je naplánována na 19. září) byly v rámci propagace vypuštěny tři klipy. Z nich je sama o sobě patrná zápletka i místo dění: Anglie, 80. roky minulého století (tisíciletí), spojení gayů a leseb s protestujícími dělníky proti vládě Margaret Thatcher. Uvedené do českých kin zatím není naplánováno.

Klip "Nová dodávka" z filmu Pride (2014).

Klip "Ostudný tanec" z filmu Pride (2014).

Klip "Pochod" z filmu Pride (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY