Britská komedie, která vás rozesměje až k slzám, v traileru

Vydáno: 02.07.2014 17:00 - | foto: Warner Bros. Picture

"Nepopsatelně báječné", "neodolatelné", "výborné" - tak zní některá z hodnocení britské komedie Pride, z jejíhož názvu je patrné, o čem bude pojednávat.
Fotografie z filmu  / PridePokud by vám to ale nedošlo, "pride" je anglické slovo znamenající "hrdost" a bývá nejčastěji asociováno s hrdostí sexuálních minorit, v tomto případě gayů a leseb. A jelikož se stejnojmenný film odehrává v Británii za dob vlády Margaret T. (té, která má nyní plno práce s privatizováním pekla), kdy byla atmosféra dost vyostřená, o dramatické momenty nebude nouze. 

Dominovat budou ale ty vtipné, protože Pride je v prvé řadě komedií, která ale vznikla podle skutečného příběhu, kdy se roku 1984 spojilo několik aktivistů a aktivistek. Podporovatelé práv gayů a leseb si zahráli např. Bill NighyDominic West či George MacKay. Traileru ale vládne Imelda Staunton, jejíž welšský přízvuk je neodolatelný.

Fotografie z filmu  / PrideVzhledem k obsazení, námětu vycházejícímu ze skutečných reálí a prvních pochvalných recenzí někteří publicisté predikují úspěch na cenách BAFTA. Pokud k němu dojde, mohl by distributor zvážit uvedení snímku do české (kino)distribuce. Na první upoutávku se můžete podívat níže, do galerie přibylo pár fotografií a plakát. Jak v traileru, tak na plakátu nechybí citace z kritik a recenzí, které dílo prodávají jako quality film.

Upoutávka na film Pride (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY