Quentin Tarantino: Je znám další projekt mistra exploatace

Vydáno: 28.05.2014 11:00 - | foto: facebook tvůrce

Quentin Tarantino, jehož Zlatou palmou v Cannes oceněné Pulp Fiction - Historky z podsvětí letos slaví dvacet let, plánoval po Nespoutaném Djangovi další western. Pak se ale situace zkomplikovala...
Cannes 2014Scénář k westernu The Hateful Eight unikl na net, o čemž se Quentin Tarantino dozvěděl a příliš se mu to nezamlouvalo. Nezamlouvalo je slabé slovo, chtěl podat žalobu a rozhodl se, že připravovaný projekt zatím nechá být a přijde s něčím novým. Nakonec se ale přece jenom dal na přepisování (hotová je druhá verze scénáře, vznikne minimálně třetí). Spolu s herci se sešli a uspořádali veřejné čtení, které mělo nadšené ohlasy. V Cannes byl dvěma Oscary za scénář (Pulp Fiction: Historky z podsvětí a Nespoutaný Django) oceněný tvůrce nakloněn Hateful Eight natočit jako svůj další film.

Včera byla na stránce Showbiz 411 zveřejněna zpráva, že natáčení Hateful Eight podle třetí verze scénáře začne v listopadu tohoto roku ve Wyomingu. Herci, kteří byli na světové premiéře čtení, by se ve stejných rolích měli objevit i ve filmu. Znamená to, že nebudou chybět ti, kteří s Tarantinem spolupracovali již předtím (Samuel L. Jackson, Michael Madsen, Kurt Russell, Zoë Bell), plus nově příchozí (James Remar, Amber Tamblyn, Walton Googins). Samuel L. Jackson a Kurt Russell si tak zopakují své role lovců lidí, Dern generála, Madsen kovboje, Googins vojáka a Tamblyn vězeňkyně.

Quentin Tarantino při 70. předávání cen Zlatý GlóbusZnamená to, že Christoph Waltz, který získal Oscara za Nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli za Hanebný pancharty i Nespoutaného Djanga, ve filmu nebude. V původní zprávě ale chybí i jméno Tima Rotha, který se čtení účastnil, a tak může ještě dojít ke změnám. (Přece jenom v Nespoutaném Djangovi původně hrál i Kurt Ressell.) Příběh ovšem zůstává stejný: krátce po skončení občanské válce se ve Wyomingu výše zmínění střetnou, přičemž velká část dění se odehraje v dostavníku a v místní hospodě. Důraz bude kladen na dialogy, nikoliv na akci. 

Upoutávka na světovou premiéru čtení Hateful Eight (2014).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY