Hodný, zlý a Vlk z Wall Street na modrých discích

Vydáno: 28.04.2014 15:00 - | foto: Paramount Pictures

Mezi nejočekávanější tituly tohoto měsíce nepochybně patří Vlk z Wall Street a Hodný, zlý a ošklivý. Neopomeneme je zmínit v našich pravidelných BD a DVD tipech, ale pojďme si předběžně představit podobu vydání.
BD obal filmu Vlk z Wall Street / The Wolf of Wall StreetVlk z Wall Street i Hodný, zlý a ošklivý distribuuje na Blu-rayi společnost Bonton 24. května a fanoušci sběratelských balení a bonusů plných disků by neměli být zklamáni. Pouze ale v tom případě, pokud nebudou očekávat obojí. Životopisná komedia Martina ScorsesehoLeonardem DiCapriem v hlavní roli u nás sice díky iniciativě e-shopu FilmArena vyjde ve steelbooku, na jehož podobu se můžete podívat blíže v galerii, ale po bonusové stránce toho příliš nenabídne.

Film bude ve skoro tříhodinovém kinosestřihu (spekulovalo se o prodloužené verzi) doprovázen pouze trojicí dokumentů, u nichž je podle jejich názvu jasný propagační nádech před tím informativním: Round Table (10,5 min.), The Wolf Pack (16,5 min.) a Running Wild (11 min.). Samozřejmostí je zachování původního obrazového formátu (2.40:1) a zvuková stopa v DTS-HD Master Audio (nejenom původní, ale i - podle dostupných specifikací - český dabing). Specialitou steelbooku pak bude to, že bude na jmenovaném e-shopu k sehnání do vyprodání zásob, až poté bude dostupný klasický amaray (plastová krabička), kterou seženete kdekoliv jinde.

Kultovní spaghetti-western Hodný, zlý a ošklivý s Clintem Eastwoodem v jedné z hlavních rolí potěší především ty, kteří chtějí upgradovat z DVD na BD, protože to nabídne nový obrazový přepis vycházející ze 4K kopie snímku Sergia Leoneho. Předmětem diskuzí se stal i obsah disku, protože se dlouho s jistotou nevědělo, jestli na něm bude pouze film (s remasterovaným obrazem a prostorovým zvukem), nebo i bonusy. Vlastníci dvoudiskového DVD vydání, jimž nejde o kvalitu obrazového přepisu, si modrý disk kupovat nemusí, protože na něm nenajdou nic nového.

Zato ti, kdo dávno vyprodaný nosič nemají, budou potěšeni následující bonusovou nabídkou: dva audiokomentáře (jeden od filmového historika Richarda Schickela, druhý od kulturního historika Christophera Fraylinga), vystřižené scény, upoutávka obsahující ve filmu nepoužité záběry a pětice dokumentů (Leoneho Západ, Leoneho styl, Muž, který prohrál občanskou válku, Il Maestro: Ennio Morricone a Hodný, zlý a ošklivý).

Do kterého z nich půjdete? A v jaké podobě?



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY