Trailer: Zac Efron zachraňuje prezidenta ve filmu Parkland

Vydáno: 22.08.2013 17:16 - | foto: facebook tvůrce

22. 11. 1963 byl v Dallasu zastřelen americký prezident John F. Kennedy. Počet střelců stejně jako to, co přesně se toho dne stalo, zůstává nejasné. Produkce Toma Hanske se chce zaměřit na lidi spojené s incidentem.
Žurnalista a spisovatel Peter Landesmand si pro svůj režijní debut Parkland zvolil adaptaci knihy Four Days in November Vincenta Bugliosiho, která na známou událost - zastřelení JFK - nahlíží z několika hledisek. Pohled lékařů a sester v nemocnici Parkland, kam byl prezident převezen, kameramana Zaprudera, jemuž se podařilo zaznamenat důkazní materiál, vedoucího tajné služby v Dallasu, agentů FBI, jimž střelec unikl, viceprezidenta Lyndon Johnson, který se musel s krizovou situací vypořádat, a rodiny Oswaldových. 

Osudy těch všech by měly složit komplexní obraz toho, co se stalo. Po čtenářích předlohy by se to nejdřív měli dozvědět návštěvníci benátského a toronstkého festivalu. Americká premiéra je naplánována na 4. října, přičemž se spoléhá na to, že by mohlo zafungovat padesátileté výročí od smrti JFK. Česká kinodistribuce není stanovena, a tak si čeští diváci budou muset vystačit se stylisticky experimentálnější a konspiračním teoriím náchylnější biografií JFK od Olivera Stonea.

Zveřejněný trailer umně kombinuje fikční záběry s těmi dokumentárními, spoléhá se na okázale patetická i sentimentální gesta a jména ceněných hereckých osobností. Obsazení maskota indie děl Paula Giamattiho a Billyho Boba ThorntonaMarcii Gay HardenovéJackie Weaverové má nalákat diváky, kteří slyší na "nominován(a) na/držitel(ka) Oscara" - a Zac Efron v roli doktora má nejspíš zajistit zájem mladších diváků a divaček. To, že půjde o kvalitní snímek, má stvrdit produkce Toma Hankse a Garyho Goetzmana, kteří stáli za válečným seriálem Pacifik. Na plnohodnotnou upoutávku se podívejte níže a posuďte sami. 

Trailer na film Parkland.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY