Hororová Carrie straší na novém plakátě

Vydáno: 25.05.2013 14:53 - Zuzana Hofmanová | foto: Screen Gems

Remake kultovní klasiky z roku 1976 zamíří do českých kin až v říjnu letošního roku, i tak už krvavá Carrie nabírá na síle. Tentokrát přichází s řádně nabitým motion posterem.
Před necelým měsícem spatřil světlo světa plnohodnotný trailer k hororu Carrie, nicméně nás zrovna dvakrát nenavnadil. Nový pohyblivý plakát sice recykluje záběry dávno viděné právě ve zveřejněném traileru, propagaci se do něj ale přeci jen podařilo trochu té invence protlačit.
Základem je původní plakát se zkrvavenou tváří Chloë Moretz obohacený nejen o prostřihy na divoký maturitní večírek americké střední, ale i vtipně zvolenou slovní hříčku "Keep calm and Carrie on". Provařená fráze, která nás nabádá, abychom zachovali klid a pokračovali, se momentálně vyhřívá na výsluní internetových trendů, tudíž Carrie nešlápla úplně vedle. Nutno ale podotknout, že známý slogan je už archivní záležitostí, jelikož se datuje až k britské předválečné propagandě z roku 1939.
Pro připomenutí: Carrie je hororová klasika z pera mistra napětí Stephena Kinga, kterou se po prvním zfilmování v roce 1976 rozhodla oživit Kimberly Peirce, režisérka oceňovaného Kluci nepláčou. Carrie je osudem zkoušená středoškolačka, která je terčem šikany mezi svými vrstevníky, peklo je pro ní i soužití pod jednou střechou s její fanatickou matkou. Terorizovaná studentka v sobě ale záhy odhalí schopnost telekineze, kterou se rozhodne použít právě proti svým nepřátelům.
Carrie nahradí oproti „původní“ Sissy Spacek momentálně hojně obsazovaná Chloë Moretz. V roli matky se objeví Julianne Moore.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY