Jessica Chastain se objeví v novém filmu Liv Ullman

Vydáno: 01.02.2013 08:00 - Simona Knotková | foto: Laurie Sparham / Focus Features

Liv Ullman, Jessica Chastain a Colin Farrell - to zní jako slibná sestava pro úspěšný film. Takový tým se dostal adaptaci Slečny Julie, divadelní hry jednoho z nejvýznamnějších švédských spisovatelů.
Liv Ullmann, norská filmová tvůrkyně narozená v Japonsku, známá především jako herecká múza švédského režiséra Ingmara Bergmana, se po letech opět chystá usednout do režisérského křesla. Po poslední Nevěře z roku 2000 to bude divadelní hra významného švédského dramatika Augusta Strindberga Slečna Julie, kterou se chystá zvěčnit na plátnech.
Naturalistické dílo zasazené do druhé poloviny devatenáctého století sleduje osud mladé aristokratky zamilované do sluhy. Třídní rozdíly a společenské předsudky ale nakonec vedou k tragickému závěru. Hra byla v minulosti už několikrát zfilmována, za všechny adaptace zmiňme například hollywoodskou verzi z roku 1999.
V té nejnovější postavu Julie ztvární Jessica Chastain. Kromě ní se v obsazení na dosud nespecifikovaném místě objeví Colin Farrell a mimo něj byla povolána rovněž Samantha Morton (životopisné drama Control). Ullmann je podepsaná i pod scénářem.
Příznivci Chastain by měli zbystřit ke konci února. Také jejich oblíbená herečka je na listině možných držitelů Oscara, a to za roli v thrilleru 30 minut po půlnoci.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY