Smrtonosná past: Opět v akci a v teaseru

Vydáno: 05.10.2012 11:58 - Martin Bubrín | foto: 20th Century Fox

John McClane se vrací a tentokrát nebude sám. Podívejte se na výbušný teaser páté Smrtonosné pasti, kde se jeden z nejznámějších akčních hrdinů představuje opět v akci.
Více jsme si vlastně přát nemohli. Co čekat od teaseru na pátou Smrtonosnou past než jen střídající se akční střípky, které ve stylové videoklipovité koláži navnadí na těžkotonážní nálož? Druhořadá zápletka, odehrávající se tentokrát v Moskvě, zahrnuje do hlavních rolí i McClaneova syna (Jai Courtney), ale i ten je v upoutávce upozaděn ve prospěch kulometného střihu různých fragmentů z filmu.
Překvapivě to ale funguje dobře - nikdo od A Good Day To Die Hard nějaký přesvědčivý storybuilding nečeká, hlavně když za kamerou nesedí klasik John McTiernan nebo Len Wiseman (jehož čtyřka dopadla na rozdíl od jeho dalších filmů více než slušně), ale rutinér John Moore, který naposledy naštval všechny videoherní nadšence mišmašem jménem Max Payne.
Ono vlastně sestříhání akčních bonmotů do jedné minuty doplněných svižnou Willisovou hláškou může ladně vyvolat dojem, že příští Valentýn by mohl být v kinech sakra příjemný. Moderně zremixovaná Óda na radost, do toho bezbřehé přestřelky, výbuchy, minimum digitálních efektů, ale zato pěkná oldschoolová špinavost a nekompromisnost dávají příslib, že by zase jednou mohlo být v žánru dobře.
Sedět za kamerou jiný režisér, nekriticky se těšíme na černého koně příštího jara, ale takhle raději dáváme jen opatrný palec nahoru - i když sám teaser má rozhodně něco do sebe.
Teaser můžete zhlédnout na Yahoo Trailers nebo rovnou pod naším článkem.

Originální teaser k filmu Smrtonosná past: Opět v akci


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY