Další biblický epos je na cestě

Vydáno: 30.09.2012 15:55 - Amaya Tomanová | foto: Antonio Ciseri

Biblické příběhy jsou filmařsky atraktivní. Někdo se radši chopí velkolepého starozákonního tématu, režisér Alister Grierson zvolil novozákonní příběh o Panně Marii, matce Ježíše. Roli krále Heroda svěřil charismatickému Benovi Kingsleymu.
S filmy na biblické téma se od loňska roztrhl pytel, veškeré počiny jsou zatím v přípravné fázi. Pojďme si je zrekapitulovat: mezi ty nejdiskutovanější a nejočekávanější bude zřejmě patřit příběh o Noemově arše z dílny Darrena Aronofského, jakkoli je zrovna jeho předloha spíše komiksová než striktně biblická. Do kin by měl přijít napřesrok.
Zatím "režiséraprostý" je příběh o Pilátu Pontském, Will Smith plánuje zrežírovat bratrovražedný příběh o Kainu a Ábelovi a Ridley Scott si brousí zuby na Mojžíše. A nyní přichází Alister Grierson s příběhem o Marii, matce Ježíše.
Chystaný snímek nese prozatímní název Mary Mother Of Christ a vypráví o období, kdy se Marie snažila ochránit svého syna Ježíše před krutým nařízením krále Heroda Velikého - vyvražděním všech betlémských chlapců mladších dvou let. Scénář je společným dílem Barbary Nicolosi a Benedicta Fitzgeralda, kteří spolupracovali například na Gibsonově Umučení Krista.
Role Heroda, která podle všeho nebude jen bezvýznamné cameo, bude s největší pravděpodobností svěřena Benovi Kingsleymu. V dalších rolích se objeví například Odeya Rush coby Marie, Peter O'Toole jako stařec Simeon a Julia Ormond jako Alžběta, Mariina sestřenice a matka Jana Křtitele. Chybět nebude ani Satan, kterého si zahraje Hugh Bonneville.
Datum premiéry je zatím ve hvězdách. Ben Kingsley, kterého jsme mohli nedávno vidět například v Diktátorovi, je zaneprázdněný natáčením Ender's Game, objevit by se měl i ve třetím Iron Manovi.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY