Jeníček a Mařenka loví čarodějnice v prvním traileru

Vydáno: 05.09.2012 08:00 - Martin Bubrín | foto: Paramount Pictures

Do dalšího převyprávění klasické pohádky se pustil režisér Tommy Wirkola, jenž má za sebou zombie vybíjenou Mrtvý sníh. Čekejte něco na způsob Resident Evil a Van Helsinga s Jeremym Rennerem v hlavní roli.
S tím nadšením opatrně. Jakkoli lákavě aktuální béčkové převyprávění klasické pohádky vypadá, jako lusknutím prstu se to může ošklivě zvrtnout v podobnou bezživotnou taškařici jako nedávný Abraham Lincoln: Lovec upírů. Brakových prvků sice Jeníček a Mařenka obsahují mnohem víc, ale i tak se na jejich nadnesené vybíjení čarodějnic zatím díváme střízlivě.
Jistě, na ploše traileru látka funguje, jak má. Máme tady co do činění s velmi šílenou historkou o tom, jak dva sourozenci utekli z perníkové chaloupky a teď po světě pomocí "vanhelsingovského" arzenálu loví různorodou havěť. Režisér Tommy Wirkola, jenž si dokázal s nadsázkou poradit v případě své náckovské-zombie vybíjené Mrtvý sníh, vypadá, že byl pro takto přepálený film správnou volbou.
Horší už může být potenciálně nabušený materiál poslepovaný do soudržného filmu. Můžeme jen doufat, že to dopadne lépe než v případě letošní Sněhurky a lovce, která na podobnou věc doplácela. Už teď ale můžeme říct, že jde o mnohem odvážnější modernizaci, která se nebojí střelných zbraní, slow-motionů i potenciálních cool scén (let čarodějnic, hlavička, "něco" velkého na konci apod.).
Jeremy Renner i Gemma Arterton navíc vypadají jako hodně solidní tahouni, kteří se nebojí krkolomných kousků stejně jako nezávazného hláškování, tak doufáme, že ohlasy z prvních testovacích projekcí nelžou. Tam se mluví o neskutečně brutálním a vtipném úletu, který za poslední dobu nemá v kinech obdoby. Snad to bude pravda a v lednu nás bude čekat malý zázrak.
Trailer můžete zhlédnout na iTunes Movie Trailers nebo rovnou pod naším článkem. V galerii také najdete oficiální plakát filmu.

Originální trailer filmu Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY