Preview: Total Recall

Vydáno: 25.07.2012 16:13 - Petra Janků | foto: Falcon

Nudí Vás životní stereotyp? Chtěli byste mít vzrušující vzpomínky na věci, které se ale nikdy nestaly? Pak právě pro vás je určeno místo s názvem Recall. Ale pozor na to, co si přejete, vaše sny by se mohly stát skutečností...
Hrdina filmu Total Recall Douglas Quaid (Colin Farrell) se pod tíhou frustrace ze svého života jednoho krásného dne rozhodne navštívit místo s názvem Recall. Chce si nechat implantovat vzpomínky na vzrušující život špiona. Něco se ale zvrtne a on zjistí, že život, který žije, je právě implantovanou vzpomínkou, a naopak život špiona, který si tak přál, je ten "pravý".
Tuto skutečnost zjistí nejen díky tomu, že najednou umí během pár vteřin zabít kupu vojáků, ale i jeho žena se začne chovat trochu divně, obzvláště podezřelé se mu pak zdá to, že se ho snaží bezdůvodně zabít.
A nejenom, že se chudáka Douglase snaží zabít jeho žena, ono se ho snaží zabít celá armáda. Zjišťuje navíc, že vlastně patří k povstaleckému odboji. Proti čemu přesně povstalci bojují snad ani není tak důležité, hlavní je, že povstalci jsou ti hodní a záleží jim na svobodném světě a právě Douglas je ten, který ho má zajistit.
Total Recall je lehce pozměněný stejnojmenný remake filmu z roku 1990. Mezi původním filmem a remakem jsou malé rozdíly ve způsobu, jakým je vystavěn svět, ve kterém se děj odehrává – původní film do scénáře zahrnul i kolonizovanou planetu Mars a je, řekněme, více politiky laděný.
Naopak remake se drží jen planety Země a objevují se v něm geopolitické problémy dvou republik (?) – Euroameriky a tzv. New Shanghai. Další rozdíly mezi filmy je těžké odhadnout, jisté však je, že se budou minimálně lišit ve vizuální stránce. Už nyní trailer filmu Total Recall oplývá dokonalou grafikou a svět v něm vypadá, jako kdyby vypadl z nějaké počítačové hry.
On vlastně celý film Total Recall bude spíše takovou zhmotněnou počítačovou hrou. Snímek se pasuje do žánrové chuťovky a je navýsost pravděpodobné, že se v ní bude hlavně akčně bojovat, utíkat a střílet a šedá kůra mozková bude více méně ušetřena.
Hlavní roli Douglase Quaida v původním filmu ztvárnil samotný Arnold Schwarzenegger. V nové verzi se této rolem ujal mnohem subtilnější Colin Farrell (Šéfové na zabití, Ondine). Arnold Schwarzenegger se pro tento typ filmu vyložene hodil, jak svou úlohu zvládne Farrell se teprve uvidí (i když prý kvůli roli nabral 12 kg svalové hmoty, hmmmm).
Hlavní ženské role hrají typově stejně vypadající herečky, u kterých hrozí, že je na větší vzdálenost nerozeznáte od sebe – manželku a poté zabijáckou mrchu hraje Kate Beckinsale, naopak kladnou ženskou postavu povstalkyně a Douglasovy kámošky ztvárnila Jessica Biel. Poznávací znamení – ta "špatná" má rozpuštěné vlasy, ta "hodná" vlasy v culíku. Ovšem až si účesy sjednotí, nezbude nic jiného, než dobře ostřit.
V roli hlavního zloducha, kancléře Cohaagena, proti kterému povstalci bojují, se objeví Bryan Cranston (Drive), naopak hlavního povstalce a vůdce ilegálního odboje ztvárnil Bill Nighy (Báječný hotel Marigold, Láska nebeská).
A to nejdůležitější nakonec - režie snímku se ujal Len Wiseman, režisér samých relativně povedených akčních snímků jako Smrtonosná past 4.0 nebo Underworld, a z trailerů to zatím vypadá velice slibně..
Letní akční snímek Total Recall můžete v českých kinech navštívit už od 16. srpna 2012.


Originální trailer filmu Total Recall


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY