Hunger Games budou mít dvojdílné finále

Vydáno: 12.07.2012 13:28 - Lukáš Havlíček | foto: Lionsgate

Stejně jako Twilight nebo Harry Potter, i závěrečná část Hunger Games bude rozdělena na dvě části. K ansámblu druhého dílu se přidal Philip Seymour Hoffman.
Je to samozřejmě cesta, jak vytěžit co nejvíce z titulu, který se stal celosvětově známou značkou. A tak se studio Lionsgate musí Hunger Games držet co nejdéle. Je to zdaleka nejvýdělečnější značka široko daleko – téměř 620 milionů dolarů celosvětově vyrobených z rozpočtu "pouze" 75 milionů dolarů.
Stačí porovnat s Expendables: Postradatelní – druhý nejvýnosnější film v historii Lionsgate vydělal oproti "hladovým hrám" směšných 270 milionů dolarů (s rozpočtem větším o pět milionů). Pro další úspěšné tituly už bychom museli chodit do vzdálenější historie (a našli bychom Saw vydělávající pravidelně lehce přes sto milionů za kus při skromném rozpočtu). Není tedy divu, že i v tomto případě pokračuje módní rozdělování filmů na dvě části.
Třetí díl Hunger Games tedy bude mít podtitul Mockingjay (u nás vyšlo jako Síla vzdoru) a bude rozdělen na Část 1 a Část 2. Diváci si je vychutnají společně s krocanem v období amerického svátku Díkůvzdání za dva roky v případě první části a za tři roky v případě části druhé.
Jméno režiséra je zatím neznámé. Co je ale jasné, a vědí to čtenáři předlohy, že se diváci dočkají velké vzpoury proti Kapitolu a prezidentu Snowovi a ne každý z toho vyvázne celý.
Objevily se i novinky týkající se druhého pokračování s podtitulem Vražedná pomsta. Philip Seymour Hoffman oficiálně přijal nabídku na roli Heavensbeeho. Heavensbee je postava vskutku ďábelská, je to právě on, kdo pořádá výroční hry, ve kterých budou soutěžit všichni předchozí vítězové.
Vrací se i Liam Hemsworth, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Lenny Kravitz a Donald Sutherland; jak jsme psali v nedávné zprávě, ráda se přidá i Jena Malone.
Hunger Games: Catching Fire dorazí do amerických kin 23. listopadu 2013. Každá další část vždy o rok později.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY