Tomáš Hanák opět vyrazí z města

Vydáno: 25.08.2011 11:03 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Tomáš Vorel natáčí pokračování Cesty z města
Fotografie z natáčení filmu <b>Cesta do lesa</b>
VorelFilm
Dne 10. srpna bylo zahájeno natáčení snímku Cesta do lesa, pokračování Cesty z města z roku 2000. Film, který má podle svých tvůrců být oslavou české krajiny, vzniká na statku v obci Vladořice nedaleko Žlutic. Další lokace jsou v obydlích, lesích, polích a lukách Rabštejna nad Střelou, Nečtin, Manětína, Černé Hati a okolí.
"Film Cesta z města nás překvapil, jaký měl úspěch. Vidělo ho přes dva miliony diváků. A dodnes mě překvapuje, že si ho lidé pořád pouštějí a znají a citují a milují. Stal se z něho takový kult. Vznikly cestovní kanceláře Cesta z města, vznikly turistické trasy Cesta z města, viděl jsem dokonce voňavku Cesta z města...“ vypráví režisér, scenárista a kameraman Tomáš Vorel.
"!Jak název napovídá, už to není o útěku z civilizace, ale je to jasná cesta tam, odkud jsme jako lidé vzešli a kam se zase jednou navrátíme - do lesa. Takže ten film je hlavně o stromech, o zvířatech, o houbách... tedy hlavně o lesácích, myslivcích, houbařích, zemědělcích a také přistěhovalcích z města, zvaných náplavy," pokračuje.
Tomáš Hanák opět ztvární postavu Honzy Maráka, bývalého programátora, který na svou závratnou kariéru dávno rezignoval a žije se svou ženou Markétou (Bára Nimcová), dcerou Anynou (Anna Linhartová) a synem Sayenem (Vojta Vovesný) ve vesnické chalupě.
Pracuje jako lesní dělník, spravuje cesty, oplocenky, těží dřevo, pomáhá lesákům. Markéta se živí masážemi a alternativním léčením pacientů, kteří za ní dojíždí na chalupu. K tomu používá různé psychotropní rostliny a houby, což vede ke konfliktu se starousedlíky a poté s protidrogovou policií. Dcera Anyna navštěvuje přespolní ZŠ, kde však stále propadá, protože se toulá po lesích a místo z učebnic se učí z přírody.
Mezi starousedlíky patří zemědělná rodina Papošova. Ludva Papoš (Bolek Polívka) a jeho žena Vlasta (Eva Holubová) žijí i nadále na statku. Ludva zdatně popíjí, ale práci na polích zvládá s přehledem, Vlasta je lesní dělnice. Papošovic statek opustil syn Ludva (), který po vystudovaní vysoké lesnické pracuje jako adjunkt v revíru Josefa Cvrka (Jiří Schmitzer). Jednoho dne na nočním lovu škodné potkává divoženku Anynu...
Cestu do lesa její tvůrci řadí ke stejnému žánru jako předchozí Cestu z města, tedy mezi romantické komedie. Jen prý snad malinko drsnější a autentičtější. Tentokrát v ní ubude písniček, ale hudba prý rozhodně nebude nijak zanedbána. Předtáčky běží od května 2011, konec natáčení je plánován na květen 2012. Premiéra je nahlášena na 12. října 2012.
zdroj: VorelFilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY