Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 10. 2. 2022 - 16. 2. 2022

TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě

Vydáno: 10.02.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Loud and Clear Reviews

I v polovině února televizní nabídka stagnuje a jasný hit v ní opět chybí. Tipem týdne tak je nenápadný thriller Smrt ve tmě, v němž září Stephen Lang. Jelikož se blíží Valentýn, nesmí chybět několik romantických komedií.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
SpongeBob v kalhotách (The SpongeBob SquarePants Movie) (pátek 10. 2., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / sobota 11. 2., 14.20 - 16.05 / neděle 12. 2., 12.30 - 14.10)

Plakát filmu SpongeBob v kalhotách / The SpongeBob SquarePants Movie
© Facebook tvůrce
Před téměř dvaceti lety se animované dobrodružství populární postavičky do tuzemských kin ještě nedostalo, protože tehdy nemělo vybudovanou tak silnou dětskou fanouškovskou základnu a vyšlo tedy jen na DVD. Celovečerně debutující režisér a primární tvůrce celého seriálu Stephen Hillenburg v něm spolehl na absolutní jistotu v podobě specifické animace, svěžího tempa a spousty vizuálních vtípků a nápadů. To, že příběhově snímek není kompaktní a sestává z jednotlivých miniepizod, asi bude vadit jen málokomu. Nechybí ani velké množství popkulturních odkazů a meta humoru. Vzhledem ke krátké stopáži a neustálé akci nehrozí, že by se divák nudil, což je jedině dobře. Mezi jednotlivými gagy jednoznačně vyčnívá cameo Davida Hasselhoffa, který výtečně paroduje slavnou Pobřežní hlídku. Kvalit seriálu jeho celovečerní podoba nedosahuje, zábava je to ale velmi slušná a na konec pracovního týdne ideální.  

Zajímavost: Šlo o úplně poslední animovaný film z produkce studia Nickelodeon, který vyšel na VHS.

Originální trailer filmu SpongeBob v kalhotách / The SpongeBob SquarePants Movie
Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec (Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby) (pátek 10. 2., Paramount Network, 20.00 - 22.15 / neděle 12. 2., 02.00 - 04.15)

Plakát filmu Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec / Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby
© IMDb
Akční komedie z druhé poloviny nového milénia je v tuzemsku hodnocena o dost střízlivěji a hůře než na zahraničních databázích. Důvod je v tomto případě zcela jasný, neboť režisér a spoluscenárista Adam McKay její děj umístil do prostředí závodů NASCAR a dost často si z něj, jeho zázemí a celé organizace dělá legraci, což plně docení a pochopí jen ten, kdo se v něm pohybuje. Neznalý divák tak většinu vtipů nezaznamená a ocení jen výborně natočené závodnické scény, několik univerzálních hlášek, pár vizuálních fórků, hodně slušnou atmosféru a svižné tempo. Titulní roli si zahrál a na scénáři se podílel velmi dobrý Will Ferrell, jemuž zdatně sekunduje především nepřehlédnutelný Sacha Baron Cohen, dále se pak objeví třeba Leslie BibbJohn C. ReillyMichael Clarke Duncan nebo Amy Adams. Škoda jen trochu přetažené stopáže. Nenáročná záležitost. 

Zajímavost: Píseň Goodbye Cowboy pro film nazpíval a napsal Ferrellův otec Lee. 

Originální trailer filmu Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec / Talladega Nights: The Ballad of Rick Bobby
Smrt ve tmě (Don’t Breathe) (sobota 11. 2., Paramount Network, 01.00 - 03.10 / 22.00 - 00.15)

Český plakát filmu Smrt ve tmě / Don't Breathe
© Facebook tvůrce
Sedm let starý thriller má velmi jednoduchý koncept, funguje ale až překvapivě dobře. Režisér a spoluscenárista Fede Alvarez jeho potenciál využívá skoro na maximum a vzhledem ke krátké stopáži nemá prostor pro žádnou vatu a diváky rovnou uvádí do děje. Spoléhá při tom na neklidnou a nepříjemnou klaustrofobní atmosféru uzavřeného domu, kterou dotváří údernou a minimalistickou hudbou, navíc mu funguje i většina lekaček, kterých naštěstí není tolik. Body k dobru sbírá i nečekaným zvratem zhruba v polovině a na žánr dost netradičně jasnou motivací všech postav. V jinak neznámém obsazení vyniká fenomenální Stephen Lang, z něhož jde potřebný strach a zároveň vzbuzuje respekt. O to víc pak zamrzí samotný závěr, který je zbytečně natahovaný, lehce "vyměkne" a nabídne hned několik konců, z nichž pořádně nefunguje žádný. Jeden z tipů týdne, o němž se více dozvíte z naší recenze.   

Zajímavost: Lang nosil při natáčení kontaktní čočky, které mu skutečně omezovaly zrak.

Oficiální český trailer filmu Smrt ve tmě / Don’t Breathe
Na sv. Valentýna (Valentine’s Day) (sobota 11. 2., Nova, 13.10 - 15.40 / úterý 14. 2., Nova Cinema, 13.25 - 15.50 / středa 15. 2., 09.30 - 11.55)

Plakát filmu Na sv. Valentýna / Valentine's Day
© Facebook tvůrce
Třináct let stará romantická komedie je zvláštním příběhovým panoptikem, které funguje jen částečně. Režírující Garry Marshall v ní spoléhá jen a pouze na svou tradiční rutinu a solidní romantickou atmosféru. Všechny epizody, které jsou propojeny jen velmi volně, jsou vesměs typicky hollywoodsky naivní, přeslazené a přehnaně optimistické a pochopitelně i zoufale předvídatelné. Tempo je tedy pomalejší, takže někdy tvůrce hazarduje s diváckou trpělivostí, a to i stopáží, která je o několik desítek minut přetažená. Nad vodou tak výsledek drží extrémně hvězdné obsazení, v němž se sešli Jessica AlbaBradley CooperKathy BatesJessica BielPatrick DempseyJamie FoxxJennifer GarnerAnne HathawayJulia RobertsShirley MacLaine nebo režisérův oblíbenec Hector Elizondo. Nenáročná a prvoplánová romantika na víkendové odpoledne.

Zajímavost: V přepočtu na jednotlivá slova, dostala Roberts za roli 12 000 dolarů za každé.

Oficiální trailer filmu Na sv. Valentýna / Valentine’s Day
Hra špionů (The Courier) (sobota 11. 2., Nova Cinema, 20.00 - 22.20 / neděle 12. 2., 14.10 - 16.20 / pondělí 13. 2., 11.25 - 13.45)

Plakát filmu Hra špionů / The Courier
© Impawards
Britský thriller v tuzemsku není moc známý, ačkoli je dostupný na mnoha VOD službách. Režírující Dominic Cooke v něm spoléhá především na titulní zápletku, která má reálné základy a i vzhledem k politickému motivu je dost atraktivní. Řemeslně mu prakticky není co vytknout, protože dobová atmosféra je fantastická, výprava autentická a tempo záměrně pomalé, neboť tvůrce chce mít prostor na různé příběhové zákruty a psychologické prokreslení postav. Akce je tedy minimum, což by tolik nevadilo, kdyby se dostavilo napětí. A to je právě kámen úrazu, protože to ve většině scén chybí a celý přístup je navíc specificky chladný, takže ani emocionálně nebude divák úplně stržen. Značná tíha tak leží na obsazení, jemuž dominuje výborný Benedict Cumberbatch, jemuž neméně výtečně přihrává především Merab Ninidze, spolehliví jsou ale i třeba James SchofieldAngus Wright nebo Rachel Brosnahan. Lehce staromilská podívaná.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v Praze a Londýně.

Oficiální trailer filmu Hra špionů / The Courier
Magická posedlost (Practical Magic) (neděle 12. 2., Nova Cinema, 18.00 - 20.00 / pondělí 13. 2., 09.30 - 11.25 / čtvrtek 16. 2., 05.35 - 07.15)

Plakát filmu Magická posedlost / Practical Magic
© Amazon.com
Romantická komedie s prvky fantasy z druhé poloviny devadesátých let se těší lepšímu hodnocení v zahraničí než u nás. Těžko říct, čím by to mohlo být, režírující Griffin Dunne v ní každopádně vychází z knižní předlohy Alice Hoffman, což je trochu s podivem, protože právě příběh se řadí k tomu nejslabšímu. Po většinu času nedává moc smysl, postavy v něm postrádají jakoukoli zajímavost a částečně i motivaci a celkově působí jako ne úplně zdařilá červená knihovna. Svým způsobem je to škoda, protože atmosféra relativně funguje, tempo je dost přiměřené a některé scény jsou velmi slušně zrealizované a dialogově vypointované. Titulní role sehrály nepříliš výrazné Nicole Kidman a Sandra Bullock, vedle nichž se objeví kupříkladu Dianne WiestStockard ChanningEvan Rachel WoodGoran Višnjić nebo Aidan Quinn. Až příliš konzervativní tip, kterému chybí více odvahy a invence.

Zajímavost: Celý dům je pouze kulisa, která byla uvnitř prázdná.

Originální trailer filmu Magická posedlost / Practical Magic
#jsemtady (#JeSuisLá) (pondělí 13. 2., Prima Max, 15.45 - 17.45 / úterý 14. 2., 11.50 - 13.50)

Český plakát filmu #jsemtady / #JeSuisLá
© NaFilmu
Před třemi lety se belgicko-francouzská komedie objevila i ve zdejších kinech, větší díru do světa v nich ale neudělala, což bylo dáno i tehdy začínající covidovou pandemií. Svým způsobem je to škoda, protože jde o hodně příjemný počin, v němž režisér a spoluscenárista Eric Lartigau reflektuje sílu i odvrácenou tvář sociálních sítí. Mnohem silnější je v prvních dvou třetinách nedlouhé stopáže, které se odehrávají na letišti a jsou nevtíravě vtipné a humor v nich je poměrně chytrý a místy i inteligentní. Taktéž tempo je svižnější a atmosféra plná nadhledu a funguje i v romantické rovině. Hodně tomu pomáhá i výborný Alain Chabat v titulní roli, který je potřebně civilní, velmi dobře mu sekunduje Bae Doo-na. Škoda, že v závěru tvůrce zvážní, tempo začne kolísat a pointa tím pádem není taková, jaká byla asi zamýšlena. Feel-good tip. 

Zajímavost: Snímek měl premiéru na festivalu v jihokorejském Pusanu.

Oficiální český trailer filmu #jsem tady / #JeSuisLá
Footloose: Tanec zakázán (Footloose) (středa 15. 2., Nova Cinema, 16.35 - 18.50 / čtvrtek 16. 2., 11.15 - 13.30 / pátek 17. 2., 06.45 - 08.55)

Plakát filmu Footloose: Tanec zakázán / Footloose
© FilmAffinity
Dvanáct let staré hudební drama je remakem stejnojmenného filmu z osmdesátých let a líbit se bude spíše těm, kteří originál neznají. Režisér a spoluscenárista Craig Brewer v něm příliš změn nedělal a na původním příběhu nezměnil vůbec nic, jen některé konflikty více vyhrotil a kladl větší důraz na náboženství, což ve výsledku nevadí, protože je stejně vše vesměs předvídatelné a neoriginální. Stěžejní jsou pochopitelně taneční scény, které jsou natočeny velmi dobře, svižně a mají zajímavou a poměrně strhující choreografii, hudební doprovod navíc taktéž vychází z původního filmu, jen tehdejší hity představuje v modernějších úpravách. Naštěstí se vydařilo i obsazení, protože titulní Kenny Wormald a Julianne Hough jsou sympatičtí, velmi dobří a probíhá mezi nimi potřebná chemie, ze zálohy je pak jistí spolehliví Dennis Quaid a Andie MacDowell, z dnešního pohledu pak je zajímavá i účast tehdy neznámého Milese Tellera. Neoriginální, ale snesitelný tip.

Zajímavost: Wormald většinu scén skutečně odtancoval, protože se tanci věnoval už před natáčením.

Originální trailer filmu Footloose: Tanec zakázán / Footloose
Generál Eisenhower: Velitel invaze (Ike: Countdown to D-Day) (čtvrtek 16. 2., Nova Cinema, 14.00 - 15.45)

Plakát filmu Generál Eisenhower: Velitel invaze / Ike: Countdown to D-Day
© IMDb
Skoro dvě dekády staré televizní drama je v tuzemsku známé velmi málo a uspokojí zájemce o historii. Režírující Robert Harmon v něm totiž dostal k dispozici nízký rozpočet a byl limitován možnostmi malé obrazovky, což ale paradoxně dokázal obrátit ve svou přednost. Místo velkolepé akce se soustředil až na dokumentární vylíčení skutečných událostí, které vedly ke spuštění akce Den D a důraz tak kladl na dialogovou stránku, která je propracovaná a historicky věrná. Taktéž dobová atmosféra funguje v rámci možností velmi dobře a je dotvářena příjemnou hudbou Jeffa Beala. Rozhodně potěší to, že se tvůrci vyhnuli jakémukoli patosu a naopak dost silně působí na emoce. Titulní roli si zahrál vynikající Tom Selleck, který mnohé překvapí civilností a celkovou vizáží. Paradoxně je škoda, že snímek má velmi krátkou stopáž, kvůli které musí být někdy zkratkovitý a některé situace nemůže nechat diváka úplně procítit. Nenápadný tip. 

Zajímavost: Film je jedním z mála, v němž Selleck nemá svůj charakteristický knír.

Ukázka z filmu Generál Eisenhower: Velitel invaze / Ike: Countdown to D-Day
Cable Guy (The Cable Guy) (čtvrtek 16. 2., Paramount Network, 20.00 - 22.10)

Plakát filmu Cable Guy / The Cable Guy
© Impawards
Snímek z druhé poloviny devadesátých let je v zahraničí hodnocen o dost lépe než u nás, přesto se ani tam nevyhnul výrazně rozdílným přijetím. Režírující Ben Stiller se v něm totiž pokusil o jakousi kritiku přílišného vlivu televize na diváky, ale udělal to hodně zvláštně. Celou dobu se nedokázal rozhodnout zda se chce pohybovat v černé komedii, nebo psychologickém dramatu a snaží se balancovat v obojím, což se mu nedaří. Výsledkem tak je dost bizarní a ne úplně příjemná atmosféra, poměrně svižné tempo a velké množství narušených postav, které by ale opravdu vynikly v seriózním dramatu. Humor tak úplně nefunguje a příběh jako takový pak není tak satirický, jak byl asi zamýšlen. Na lehkém nadprůměru snímek udržuje několik jednotlivých scén a obsazení, v němž se sešli Jim CarreyMatthew BroderickLeslie MannJack Black nebo George Segal a nechybí ani několik z dnešního pohledu hvězdných a vtipných cameí. Trochu zvláštní tip, o němž se více dočtete v naší Blu-ray recenzi.

Zajímavost: Carrey se ve své době díky tomuto filmu stal nejlépe placeným hercem.

Oficiální trailer filmu Cable Guy / The Cable Guy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Vetřelec: Romulus má první teaser (21.03.2024 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Thanksgiving (04.10.2023 19:00 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu