Daniel Craig míří do televize

Vydáno: 02.06.2016 14:02 - Václav Limberk | foto: Sony Pictures Entertainment

Zatím stále poslední představitel Jamese Bonda Daniel Craig natočí pro Showtime dvacetidílný televizní seriál Purity. Tato zpráva jen potvrzuje spekulace, že se Craig s Bondem definitivně rozchází.
Daniel Craig ve filmu Spectre / SpectreNedávno jsme přinesli zprávu, že poslední představitel Jamese Bonda Daniel Craig prohlásil, že je s "Bondem hotov" a že se chystá natočit televizní seriál podle posledního románu (z roku 2015) amerického spisovatele Jonathana Franzena. Nyní je tato zpráva oficiálně potvrzena. Tedy její druhá část o jeho směřování do televize. Showtime nyní dala zelenou dvěma sezónám po deseti dílech televizní série Purity. Scénář už píše uznávaný filmař Todd Field a kromě výkonné produkce bude také každý díl režírovat. Tým scenáristů posílí ještě sám Franzen a David Hare. Ten bude na sérii fungovat i jako výkonný producent spolu s Fieldem, Franzenem, Scottem Rudinem a Eli Bushem.

Ještě to není oficálně potvrzeno, ale Craig by měl hrát hlavní roli - Andrease Wolfa. Franzenův román "vypráví protínající se příběhy několika lidí s rozdílným věkem i zázemím." Románová košatost a komplexnost charakterů je jako stvořená pro formát televizního seriálu. 

Tím, že se Craig upsal k seriálu, se tedy snižuje pravděpodobnost, že by si při porci času, který seriál vyžaduje, ještě jednou zahrál agenta 007. Zvláště pak při posledních zvěstech, které kolují na internetu, kdy se jeho roli připravuje převzít Tom Hiddleston nebo Jamie Bell. Je tak stále pravděpodobnější, že jsme Craiga jako Bonda viděli ve Spectre naposledy. Craig však tímto rozhodnutím netrpí, což dokládají jeho slova z konce minulého roku: "Raději bych si podřízl zápěstí, než bych hrál znovu Bonda". 

Pro televizní stanici Showtime jde vedle nového Twin Peaks o druhý velký projekt nachystaný na příští rok. Snad se Craigovi bude jeho nová role v televizním seriálu líbit, stejně jako nám - divákům.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY